Turmericul, un ingredient de bucătărie cu proprietăți antidepresive

0
187
Turmericul, un ingredient de bucătărie cu proprietăți antidepresive

Cercetătorii din India au descoperi ca turmericul poate fi util în tratamentul pacienților care suferă de depresie. Acest ingredient și colorant culinar îndeplinește rolul de medicament antidepresiv, este chiar mai eficient decât Prozacul și nu are efecte secundare ca acesta, nu dă insomnie, stări maniacale, de anxietate sau de suicid.

Turmericul poate preveni boala Alzheimer

Extractele de turmeric aduc multe beneficii sănătății. Proprietățile antiiflamatorii și anticancerigene ale acestui colorant natural sunt foarte apreciate de către cercetătorii în domeniul sănătății, iar la acestea se adaugă și efectul bun al acestui ingredient asupra stării psihice și mentale.

Deși Prozacul era unul din cele mai cunoscute antidepresive din lume, extractul de turmeric a ajuns să înlocuiască acest medicament și să-l depășească ca eficiența deoarece nu are niciun efect secundar care poate să apară în cazul unor tratamente convenționale la pacienții ce suferă de stări depresive cronice.

turmeric

Turmericul poate fi folosit si sub formă de supliment alimentar, se poate cumpăra de la farmaciile naturiste. În medicina ayurvedică acest condiment este folosit frecvent, el fiind apreciat pentru proprietățile de consolidare a sistemului imunitar, de curătare a ficatului, de stimulare a digestiei.

Citește și:  Uneori nervii ne dau organismul peste cap

În plus, turmericul are proprietăți antioxidante, anticancerigene și antiinflamatoare bune. Poate fi folosit în tratamentul unor boli grave cum sunt: Parkinson și Alzheimer. În prezent îndeplinește rolul de condiment, colorant natural și remediu medical natural (mai ales în medicina ayurvedică).

Datorită proprietăților antioxidante, turmericul combate atacul radicalilor liberi și previne efectele negative ale acestora mai ales asupra îmbătrânirii premature a pielii. De asemenea, acest colorant natural poate ajuta în tratamentul unor boli cum sunt: Alzheimer, Crohn, psoriazis, artrită, cancer, diabet și afecțiuni ale inimii. În medicina populară, turmericul este folosit în tratamentul acneei, eczemelor, urticariei, ulcerelor, deoarece are proprietăți antihistaminice, antibacteriene și antioxidante bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.