Uleiul de germeni de grâu oferă pielii protecție împotriva razelor ultraviolete

0
430
Uleiul de germeni de grâu oferă pielii protecție împotriva razelor ultraviolete

Persoanele care au pielea sensibilă trebuie să folosească produse de protecție împotriva razelor ultraviolete. Dintre produsele naturale fac parte și uleiurile esențiale, ca de exemplu: ulei de germeni de grâu, ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de jojoba, ulei de măceșe.

Întotdeauna când se merge la plajă și se cumpără un ulei esențial, trebuie citit cu atenție eticheta acestuia pentru a vedea ce ingrediențe conține, dacă este 100% natural. Nu trebuie să scrie pe ea: fotosensibil sau fototoxic. Cele care sunt fototoxice cresc expunerea razelor UV asupra pielii.

Astfel celulele pielii vor avea o rezistență mai scăzută la efectele nocive ale razelor ultraviolete, va crește riscul de inflamatii la nivelul pielii din cauza expunerii la lumina puternică a soarelui și riscul de arsuri solare. De asemenea, pe zonele unde s-a aplicat un astfel de ulei contraindicat apar pete negre, inflamații și erupții cutanate.

Uleiul de germeni de grâu este un produs natural 100%, are culoare galbenă-aurie și este de consistență lichidă. Conține acizi grași saturați palmitic, stearic, acizi grași mononesaturați oleic, acizi grași polinesaturați linoleic, fosfolipide, acid alfa-linolenic, vitamina E, alfa-tacoferol, carotenoizi, fitosteroli și altele.

Uleiul de germeni de grâu este recomandat pentru protecția pielii împotriva razelor ultraviolete.

Este hrănitor, emolient, antioxidant, antiinflamator și regenerator celular. Are substanțe active importante pentru piele din care fac parte: vitamina E, fitosteroli, fosfolipide, policosanoli și carotenoizi. Acestea au un rol important pentru protecția pielii și îmbunătățirea aspectului ei. Fitosterolii au proprietăți vindecătoare și antiinflamatoare, restabilesc elasticitatea pielii, ameliorează pruritul sau așa numitele mâncărimi locale de la nivelul acesteia.

Citește și:  15 plante medicinale benefice pentru ficat, bilă și pancreas

Uleiul de germeni de grâu

De asemenea previn îmbătrânirea prematură a pielii și uscarea acesteia. Fosfolipidele au efect benefic asupra membranei celulare și deci a țesuturilor pielii, cresc elasticitatea acesteia, o inmoaie și îi mențin umiditatea. Policosanolii au efect de reducere a inflamațiilor și a durerii. Carotenoizii grăbesc vindecarea rănilor, sunt antioxidanți, previn uscarea și deteriorarea pielii din cauza razelor ultraviolete puternice din timpul expunerii la soare.

Uleiul este recomandat pentru pielea uscată sau chiar foarte uscată. Are rol de înmuiere, de regenerare, de netezire și refacere a țesutului hidrolipidic. De asemenea, uleiul ajută la regenerarea celulelor care alcătuiesc țesuturile pielii, ceea ce este foarte important. Are acțiune vindecătoare pentru arsuri și cicatrici, mărește elasticitatea pielii și îi oferă un aspect neted, vizibil îmbunătățit.

Efectul antioxidant al uleiului de germeni de grâu ajută în combaterea îmbătrânirii premature a pielii datorate acțiunii razelor UV puternice și lipsei deficitului de vitamina E. Uleiul menține umiditatea pielii, o hrănește, îi netezește ridurile fine, îi oferă o bună elasticitate, o catifelează și protejează de agenții externi.

Cei care suferă de arsuri solare pot folosi uleiul de germeni de grâu deoarece are efect bun asupra pielii arse de razele UV, ameliorează inflamațiile, hrănește și restabilește țesutul prin regenerarea celulară. Uleiul are un conținut semnificativ de vitamina E care apare în majoritatea produselor de portecție împotriva razelor UV.

De asemenea, vitamina E este importantă pentru sănătate deoarece îmbunătățește circulația sângelui, combate acneea, elimină cicatricele, grăbește vindecarea afecțiunilor cutanate și tonifică pielea obosită. Vitamina E este bună și pentru buze, combate crăpăturile de la nivelul acestora, dacă au fost uscate de soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.