Uleiul de zmeură are efect foarte bun de protecție solară

0
417
Uleiul de zmeură are efect foarte bun de protecție solară

În lunile de vară caniculare se poate întâmpla să suferi de insolație, supraîncălzire, deshidratare și arsuri solare. Oamenii trebuie să prevină astfel de probleme și să își protejeze pielea de razele ultraviolete mai ales dacă se expun timp îndelungat la soare. Dacă vrei să ai o piele sănătoasă și frumos bronzată, nu folosi produse cosmetice de protecție solara care să conțină conservanți, parfumuri, coloranți, substanțe chimice (care pot da alergii), mult mai bine este să alegi uleiuri bio și produse 100% naturale.

Știați că uleiul de zmeură este un produs natural foarte bun pentru protejarea pielii împotriva arsurilor solare? Acest ulei nutritiv îmbunătățește aspectul pielii datorită vitaminei E din compoziția lui. Se obține din semințe de zmeură uscate, mărunțite, transformate în pulbere, filtrate și presate la rece. Vitamina E din acest produs bio este un adevărat medicament pentru piele, îi crește elasticitatea, o face mai strălucitoare, mai tonică, îi oferă protecție împotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Cei care merg la plajă, pot adăuga câteva picături de ulei de zmeură în produsul pentru protecție solară. Efectul antioxidant al uleiului este eficient în combaterea radicalilor liberi, în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și apariției ridurilor, în estomparea efectului de adâncire a liniilor fine deja prezente pe suprafața tegumentului.

Uleiul din semințe de zmeură conține: vitamina A, B1, B2, PP, acizi grași Omega-3 și Omega-6, săruri de potasiu, fier, cupru, catechine, cetone, acid folic, fitosteroli, substanțe cumarine, acid stearic, linolenic, palmitic și oleic. Datorită acestor elemente active din compoziția lui, uleiul de zmeură are proprietăți cicatrizante, antiinflamatoare, liniștitoare, antioxidante, tonifiante, protectoare, reparatoare, vindecătoare pentru piele, de prevenire și ameliorare a ridurilor.

Citește și:  Cura cu germeni de orz, sursa de energie pentru organism

Cei care merg la plajă pot folosi un astfel de ulei vegetal cu fitru UV deoarece este un produs natural și se absoarbe foarte bine în piele. Uleiul din semințe de zmeură are factor de protecție solară SPF 28-50, protejează pielea de efectele nocive ale unei game largi de radiații ultraviolete UVA și UVB.

Are efect benefic asupra metabolismului intracelular, ajută la normalizarea acestuia, netezește și hrănește pielea, are proprietăți antiinflamatorii și calmante, de aceea ajută în prevenirea arsurilor solare. Este recomandat și pentru ten deoarece întinerește pielea, îmbunătățește aspectul feței, combate radicalii liberi (datorită unei cantității mari de vitamina E) și previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Uleiul din semințe de zmeură este recomandat pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru copii sau persoanele care au pielea sensibilă. Acest produs bio se absoarbe foarte ușor în piele și menține sănătatea acesteia deoarece este o sursă de acizi grași Omega-3 și Omega-6, de vitamine A, B și E, de substanțe cu efect antioxidant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.