Limonade racoritoare care ajuta la revitalizarea organismului

0
202

Pentru restabilirea energiei si vitalitatii organismului sunt recomandate limonadele racoritoare din fructe bogate in vitamine, minerale si alti compusi naturali. Acestea au rolul de a regenera si detoxifia organismul, de a elimina toxinele acumulate datorita unor obiceiuri sedentare.

Limonade naturale din fructe

Astfel de bauturi contin ingredientele necesare mentinerii sanatatii si au puterea de a influenta in mod pozitiv starea interioara, mentala, emotionala. De asemenea efectul acestor bauturi este de combatere a stresului si starilor de anxietate, oboseala si depresie.

Limonada din lamaie si menta

Apa cu suc de lamaie, Foto: ifood.tv

Pentru a realiza o astfel de limonada sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 1-2 litri de apa
  • 1-2 lamai
  • 10-12 frunze de menta proaspata
  • zahar dupa gust
  • cateva cuburi de gheata

Mod de preparare: se pune apa rece intr-un recipient de sticla; se taie 1-2 lamai in felii subtiri si se adauga in apa; se pun frunzele de menta rupte in bucati mari si cateva linguri de zahar (in functie de cat de dulce se doreste sa fie limonada); se amesteca bine si apoi se serveste cu cateva cuburi de gheata.

Lamaia are proprietati excelente pentru organism si da savoare oricarei bauturi racoritoare. Contine multa vitamina C, ceea ce ajuta la accelerarea procesului de insanatosire a organismului. Lamaia este un antiseptic foarte bun pentru corp, de combatere a infectiilor intestinale si stomacale, are actiune diuretica, de eliminare a toxinelor prin vezica si rinichi, dar si a excesului de lichid din organism. Contine substante antioxidante care incetinesc procesul de imbatranire, scade riscul de cancer si alte boli grave.

Menta inlatura stresul si tensiunile din corp, contine ulei volatil cu actiune antispastica. Menta ofera o stare de relaxare si calm, are proprietati antivirale, antifungice, de combatere a diareei, afectiunilor digestive, de stimulare a circulatiei sangelui si curatare a cailor respiratorii.

Limonada din pepene verde si menta

Limonada cu pepene verde si frunze de menta

Pentru realizarea acestei bauturi racoritoare se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 1-2 litri de apa
  • miezul de la un pepene verde
  • 8-12 frunze de menta proaspete
  • cateva cuburi de gheata

Mod de preparare: se pune apa rece intr-un recipient din sticla, se adauga miezul de la un pepene verde taiat in cuburi mari si frunzele de menta; se amesteca si se savureaza rece cu cateva cuburi de gheata.

Citește și:  Vitamine și minerale organice pentru a fi mai sănătos

Pepenele verde ajuta la revigorarea organismului si ofera o cantitate semnificativa de vitamine si minerale. Contine vitamina A si C dar si zaharuri simple. Dintre mineralele care se gasesc in miezul de pepene verde, cele mai importante sunt magneziu si potasiu, ce mentin sanatatea organismului. Pepenele are un continut caloric scazut, de aceea ajuta in dietele pentru scaderea in greutate.

Limonada din castravete si lamaie

Limonada cu lamaie si castravete

Pentru realizarea limonadei se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 1-2 litri de apa
  • 3-4 castraveti
  • 1-2 lamai
  • cateva cuburi de gheata

Mod de preparare: se taie castravetele in felii subtiri si lamaia in bucati potrivite; se pune apa rece intr-un recipient de sticla, se adauga bucatile de castravete si de lamaie si se amesteca bine; se serveste rece cu cateva cuburi de gheata.

Castravetele ofera organismului antioxidantii vitaminelor A si C, are efect revigorant, racoritor si detoxifiant. Contine minerale importante pentru sanatate, precum sunt calciul, magneziu, potasiu si sulf. Castravetele are proprietati calmante pentru piele, ajuta la eliminarea inflamatiilor, excesului de lichid din organism, acidului uric prin rinichi si a toxinelor din corp.

Limonada din capsuni

Limonada din capsuni

Se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 1 litru de apa
  • un bol de capsuni
  • putin zahar sau miere de albine pentru un gust mai dulce
  • cateva cuburi de gheata

Mod de preparare: se pune apa rece intr-un recipient de sticla, se adauga zaharul si capsunile taiate in bucati, iar la final cuburile de gheata.

Capsunile sunt bogate in vitamine (A, B, C, E si H), fibre, proteine, fier, mangan, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, zinc, fluor, crom, vanadiu, seleniu, cupru, antociani. Au efect vindecator in combaterea unor afectiuni si boli: anemie, ateroscleroza, hipovitaminoza, reumatism, oboseala, pancreas, vezica biliara, afectiuni ale splinei si altele.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.