Un corp sănătos depinde de o minte sănătoasă

0
295
Un corp sănătos depinde de o minte sănătoasă, Foto: drnatashaturner.com

Mintea și corpul reprezintă omul în întregul lui, cele două nu pot fi despărțite, sănătatea minții depinde de cea a corpului și invers. Ambele dacă funcționează corect înseamnă că omul este sănătos. Gândirea poate influența sănătatea fizică deoarece afectează sistemul imunitar. De aceea mulți medici spun că restabilirea sănătății depinde și de starea psihică a pacientului. Stările emoționale și psihice sunt un factor important a sensibilității noastre la boli și la vindecare. Pentru ca să avem corpul sănătos trebuie și mintea să fie sănătoasă. Afecțiunile psihice vor cauza cu siguranță și afecțiuni fizice. Pe de altă parte, afecțiunile fizice pot crea disfuncții psihice: tristețe, teamă, îngrijorare, depresie, etc.

Un corp sănătos depinde de o minte sănătoasă, Foto: drnatashaturner.com

Atitudinea pozitivă față de problemele de sănătate poate ajuta la vindecare. Manifestările excesive ale emoțiilor și instabilitatea acestora pot avea un efect negativ asupra sănătății. De exemplu stările de nervi, irascibilitate, mânie, pot provoca dureri de ficat. Chiar și o bucurie prea mare nu este bună deoarece această emoție exacerbată dăunează inimii. Există mai multe tipuri de emoții însă dintre acestea mânia este cea care ne deteriorează cel mai tare sănătatea. Mânia duce la epuizarea energiei din corp, la deteriorarea sistemului imunitar al organismului și astfel vulnerabilitatea față de boli crește. Schimbarea stării emoționale din rea în bună este benefică pentru organism, deoarece, se spune că poate schimba biochimia corpului. Starea emoțională are efect benefic asupra stării fizice și psihice. Medicii cred în faptul că la pacient boala are o evoluție afectată și de starea emoțională a acestuia. Modificarea stării psihice emoționale atrage după sine schimbarea stării fiziologice.

Frumusețea unui om depinde de un complex de factori – mentali, psihici, fizici, dinamici. Contează foarte mult să ai un corp sănătos, o minte sănătoasă însă, pentru a fi frumos trebuie să ai și atitudinea potrivită. Farmecul vine din atitudine și comportament. Starea psihică necorespunzătoare poate produce perturbări ale sănătății fizice. Cu siguranță ați observat că stările de nervi, iritare, stres, mânie pot cauza indigestie, gastrită, dereglări ale metabolismului, ale sistemului cardiovascular și alte suferințe. De asemenea, un om care are o atitudine pozitivă, o stare psihică armonioasă se poate însănătoși mai repede. Există și terapii ce au rolul de armonizare a psihicului și care susțin vindecarea organismului. De exemplu prin psihanaliză se elimină traumele emoționale care pot fi considerate cauze ale tulburărilor în organism. Prin terapie se poate menține o stare psihică armonioasă și se poate scăpa de emoțiile negative ce pot afecta fizicul și mentalul. Psihicul este ,,motorul” unei acțiuni. Dacă mintea este sănătoasă atunci omul va face ce și-a propus în sens benefic pentru el, pentru a se însănătoși și a trece peste obstacole. Dacă psihicul nu funcționează corect el devine o piedică în calea transformării și vindecării.

Citește și:  Postura triunghiului pentru întinderea și relaxarea întregului corp

Cel care crede că este grav bolnav, ajunge chiar să fie grav bolnav. Dacă el crede că poate fi vindecat, crede că se va face bine, atunci are multe șanse să se recupereze. Gândirea pozitivă și mintea sănătoasă ajută la însănătoșirea corpului. Se spune că orice boală are la bază un conflict creat între suflet, minte și corp. De aceea este bine să gândim că suntem perfect sănătoși la minte, spirit și corp. Acestă gândire este un medicament natural de autovindecare și o soluție spre îmbunătățirea sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.