Vrei să ai părul mai lung și mai bogat? Alege extensiile de păr pentru mai mult volum

0
895
Vrei să ai părul mai lung și mai bogat Alege extensiile de păr pentru mai mult volum

Multe femei sunt curioase în legătură cu ce presupune domeniul extensiilor de păr. În primul rănd trebuie să le spunem că extensiile sunt o alternativă la părul scurt, fin și moale, ele oferă volum, o podoabă capilară mai lungă și mai bogată.

După cum este și de așteptat există mai multe tipuri de extensii, mai multe moduri de alcătuire și tehnici de atașare a lor, de aceea trebuie mare atenție la ceea ce alegem, cănd dorim să folosim astfel de prelungiri naturale sau sintetice la părul nostru.

Ce sunt extensiile de păr?

Unele femei confundă extensiile de păr cu perucile dar în realitate aceste integrări artificiale sunt diferite de o perucă deoarece nu creează o coafură deosebită, ci doar oferă volum și lungime părului.

Există mai multe tipuri de extensii de păr: extensii cu cheratină, extensii cu inel, extensii cu bandă, extensii cu clips și extensii cusute. Toate aceste accesorii (inel, clips, bandă) sunt mecanisme de prindere a extensiilor.

Extensiile sunt în numeroase nuanțe de culori, pot avea lungimi diferite și pot fi de forme diverse. Pot fi naturale (din păr uman) sau artificiale (din păr sintetic). Cum este și normal, extensiile din păr natural sunt mai scumpe decât extensiile sintetice.

Cum se aplică extensiile de păr?

Tehnica de aplicare este de mai multe feluri. Se pot folosi adezivi care din păcate pot afecta pielea capului și de aceea nu sunt recomandati femeilor care au pielea sensibilă, sau firele de păr subtiri și moi. Există și extensii de păr ce pot fi atașate prin clip-on sau impletite. Alegerea se face în funcție de gusturile și preferințele personale.

În primul caz – când extensiile se aplică prin adeziv – părul trebuie să fie curat, uscat, astfel pregătit pentru prinderea extensiilor prin metoda micro-bonding spre rădăcina firelor de păr, dar fără a atinge scalpul. Se folosește un tip de rășină din cheratină sau un adeziv special din ceară.

Citește și:  Cele mai frumoase coafuri pentru par lung cu bucle mari din anul 2014

extensii de par

Dacă se folosește adezivul din cheratină, extensiile vor ține timp de 6 luni. Acestea vor fi lipite de firele de păr cât mai aproape de scalp și vor fi ,,sudate˝ prin răcire, iar astfel adezivul se va întări foarte bine, prinderea fiind stabilă și rezistentă. Extensiile aplicate cu adeziv cu ceară sunt mai puțin rezistente, vor ține aproximativ 3 luni.

Femeile folosesc de regulă metoda de aplicare a extensiilor împletite, care este cea mai simplă de realizat. Pur și simplu se folosește o șuviță din părul natural, se împletește spic, apoi de ea sunt prinse extensiile de păr pentru a da volum și lungime podoabei capilare. Această metodă este destul de simplă, după 3 luni trebuie realizată din nou deoarece în timp împletitura se slăbește.

Există și metoda de aplicare a extensiilor de păr clip-on care se realizează de către un stilist. Clipsurile extensiilor sunt mici și trebuie prinse de suvițele de păr natural. Cînd te speli pe cap și mergi la culcare, extensiile trebuie îndepărtate din păr deoarece incomodează, iar apoi dimineața le aplici la loc. La domiciliu, eliminarea și aplicarea din nou a extensiilor se poate face cu ajutorul altei persoane.

Extensiile de păr sunt foarte delicate, trebuie aplicate corect, cu grijă și apoi au nevoie de atenție din partea persoanei care le poartă. Stilistul trebuie să știe foarte bine modul de aplicare al extensiilor de păr astfel încăt să nu provoace durere persoanei în timp ce le prinde, să nu-i lezeze pielea sau să o tragă de păr.

Extensiile trebuie spălate ca si părul natural deoarece se murdăresc din cauza prafului din mediul înconjurător si a secreției de sebum a scalpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.