Mierea de albine este unul dintre cele mai bune alimente dulci pentru sanatatea organismului. Beneficiile mierii de albine sunt cunoscute inca din antichitate, de aceea vom prezenta 10 din ele, ca fiind cele mai importante pentru sanatate.
Mierea de albine ajuta la scaderea in greutate
Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consume miere de albine deoarece aceasta are capacitatea de a curata organismul de toxine si de a accelera metabolismul. De asemenea mierea de albine poate fi utilizata in loc de zahar, deoarece este mai sanatoasa si ajuta la absorbtia grasimilor din organism. Acestea sunt motivele pentru care nutritionistii recomanda acest produs in dietele de slabit.
Mierea de albine consolideaza sistemul imunitar
In Grecia Antica se considera ca acest produs realizat de albine prelungeste viata. Avand in vedere ca este bogata in vitamine, enzime, minerale este clar ca protejeaza organismul de bacterii si microorganisme si deci intareste imunitatea.
Cel mai simplu tratament pentru cresterea rezistentei organismului este: o cana de ceai caldut cu 1-2 linguri de miere de albine pe zi. Mierea se poate lua si cu putina apa, sau daca se doreste un efect si mai intens se poate adauga in ceai sau apa un praf de scortisoara si putina zeama de lamaie care are vitamina C.
Mierea de albine imbunatateste aspectul pielii, mentine frumusetea si tineretea acesteia
Deja se stie ca mierea de albine este folosita in industria cosmetica. Multe companii de acest gen folosesc mierea de albine datorita beneficiilor sale pentru realizarea unor produse cosmetice pentru piele. Acest produs natural ajuta la netezirea ridurilor, hranirea pielii, calmarea, reducerea proceselor inflamatorii, hidratarea si intinerirea ei.
De asemenea mierea de albine ajuta la combaterea celulitei, prin masaj se imbunatateste circulatia sangelui, se hranesc tesuturile cu substante nutritive si celulele cu oxigen, se curata porii de celule moarte si impuritati, se intensifica lipoliza si imbunatateste procesul metabolic din tesuturi.
Mierea de albine asigura energia corpului
Proprietatile mierii de albine au fost deja recunoscute de cercetatori. Ele se explica prin substantele pe care le contine: fructoza, zaharoza, glucoza, apa, minerale si vitamine. Acestea mentin sanatatea, combat anemia si ofera energie corpului. De asemenea prin continutul de antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi si combate imbatranirea prematura a organismului. Este suficient o cana de ceai cu miere de albine dimineata pentru a avea energie intreaga zi.
Mierea de albine mentine frumusetea parului si a buzelor
Masca cu miere de albine este un tratament eficient pentru mentinerea frumusetii parului. Aceasta imbunatateste aspectul firelor de par, ofera rezistenta, sanatate si stralucire parului. De asemenea mierea de albine este un balsam natural pentru buze, se intinde pe buze si se lasa sa actioneze. Ea intra foarte rapid in piele si astfel buzele nu raman lipicioase.
Mierea de albine are efect antibacterian
Fiind un antiseptic natural mierea de albine poate fi folosita in tratamentul afectiunilor pielii. Ea combate infectiile, previne dezvoltarea bacteriilor si mentine rana curata. In cazul unei leziuni, taieturi, arsuri, rani se curata zona respectiva cu apa fiarta, se aplica miere de albine si se bandajeaza strans. Dupa o zi pansamentul se schimba si se aplica iar putina miere de albine. In scurt timp se vor vedea rezultatele, mierea de albine calmeaza durerea, amelioreaza inflamatia si grabeste vindecarea.
Mierea de albine trateaza bolile sistemului cardiovascular
Combinatia intre miere de albine si scortisoara este benefica pentru venele si arterele inimii. De asemenea ceaiul de scortisoara cu doua lingurite de miere de albine scade nivelul de colesterol din organism cu 15% si reduce riscul de a suferi de atac de cord.
Mierea de albine trateaza mahmureala
Persoanele care consuma alcool sufera frecvent de mahmureala. Pentru o stare de bine se recomanda mierea de albine deoarece aceasta ajuta organismul sa faca fata simptomelor neplacute datorate mahmurelii, substantelor toxice ale alcoolului consumat in exces. Efectele ei benefice se explica prin faptul ca are fructoza si substante antioxidante care neutralizeaza simptomele rele datorate alcoolului.
Mierea de albine are efect benefic asupra tractului gastro-intestinal
Cei care sufera de constipatie trebuie sa consume miere de albine si vor scapa imediat de aceasta problema. Probioticele sau bacteriile benefice din mierea de albine ajuta digestia. De asemenea mierea de albine amelioreaza durerea si este un bun remediu in tratamentul ulcerului. Pentru digestie se recomanda un ceai pe zi cu miere de albine si lamaie, iar in caz de ulcer se serveste o lingurita de miere de albine pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de fiecare masa.
Mierea de albine trateaza insomnia
Acest produs are efect calmant, linistitor, relaxant de aceea ajuta in tratamentul insomniei, in combaterea stresului si calmarea starilor de nervi. Se recomanda o cana de ceai cu 2 lingurite de miere de albine, seara, inainte de somn.
Mierea de albine ne mentine sanatosi, calmi si frumosi.