3 plante medicinale pentru un ritm cardiac normal

0
9

În ultimele decenii, primele două cauze de deces în China sunt boala cardiacă ischemică și accidentul vascular cerebral, arată studiile cercetătorilor. Alături de tratamentul medical, plantele ajută în prevenirea și terapia multor boli de inimă. Foarte mulți oameni utilizează remedii pe bază de plante medicinale, mai ales pentru a-și menține sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.

Extractele din anumite plante medicinale (ex. păducelul) sunt eficiente în problemele cardiovasculare. Ele au principii biochimice dovedite prin studii ale cercetătorilor și pot fi utilizate pentru a avea o inimă sănătoasă.

Pentru menținerea unui ritm cardiac normal și a sănătății sistemului cardiovascular sunt indicate 3 plante medicinale, apreciate în medicina populară și anume:

Frunzele de talpa-gâștei (Leonurus cardiaca)

Această plantă are un spectru larg de acțiune și ajută în terapia afecțiunilor cardiovasculare, arată un studiu de pe NCBI. Extractul de talpa-gâștei are efecte benefice:

  • Conține acid ursolic cu proprietăți cardioprotectoare
  • Este indicată în caz de hipertensiune arterială, infarct miocardic, tulburări de ritm cardiac, ischemie cardiacă
  • Are efect cardiotonic, antimicrobian, antiinflamator
  • Este un agent antiangios și antiaritmic
  • Oferă o stare de bine persoanelor care suferă de cefalee, anxietate, tulburări emoționale și tulburări de somn
  • Are efect pozitiv asupra frecvenței cardiace, tensiunii arteriale sistolice și diastolice, hipertensiunii arteriale
  • Prin compoziția sa bogată în alcaloizi, steroli, diterpene poate avea o activitate cu proprietăți antimicrobiene, cardioprotectoare, antioxidante, antiinflamatorii, analgezice, cardioprotectoare, nefroprotectoare, antivirale
  • Are acțiune antioxidantă și ajută în tratamentului anxietății, stresului, depresiei și altor afecțiuni nervoase
  • Combate insomnia, anxietatea, hipertiroidia, tulburările hormonale, sindromul premenstrual.

Frunze de roiniță (Melissa officinalis)

Roinița ameliorează tensiunea, insomnia, depresia, ritmul cardiac, ajută în depășirea emoțiilor negative precum rea voință, gelozie și invidie. Are efecte terapeutice deosebite: antihistaminice, bactericide, antispastice, hipertensive, sedative, tonice, diuretice, gastrice, întărește mușchiul inimii și asigură un ritm cardiac normal.

Această plantă medicinală are efect antispastic ușor, analgezic, antipiretic, calmează spasmele intestinale și stomacale, îmbunătățește sănătatea inimii, ameliorează nervozitatea, irascibilitatea, anumite afecțiuni cardiace. Roinița poate ajuta în tratamentul cardiopatiei ischemice, dereglărilor menstruale, afecțiunilor digestive, durerilor de cap, bolilor tractului respirator superior, edemelor, excesului de lichid din organism.

Cele mai indicate preparate sunt extractul de roiniță, ceaiul și infuzia din frunzele plantei. Și tinctura de roiniță este bună pentru sănătatea inimii, reduce tensiunea arterială și previne formarea plăcilor de colesterol.

Citește și:  Cum prevenim demența? Cum ajută vitamina D?

Uleiul de roiniță are efect antidepresiv, sedativ, calmant, ajută în tulburările emoționale și nervoase, încetinește pulsul, scade tensiunea arterială și are efect antispastic asupra mușchilor netezi.

Fructe de păducel (Crataegus pinnatifida)

Aceste fructe de pădure uimitoare au antioxidanți puternici și pot ajuta în tratamentul bolilor de inimă. Ele sunt folosite pentru a trata insuficiența cardiacă, anxietatea, palpitațiile inimii. Fructele sunt pline de vitamine și minerale cum ar fi: B1, magneziu, calciu, fier și altele. Toate acestea susțin sănătatea inimii și a întregului organism.

Fructele de păducel:

  • Au flavonoide care îmbunătățesc circulația sanguină, ajută la dilatarea vaselor sanguine și în prevenirea deteriorării acestora
  • Conțin polifenoli și alți compuși antioxidanți care previn riscul de îmbolnăvire și au proprietăți cardiotonice
  • Oferă o stare de calm, relaxare
  • Mențin tensiunea arterială în parametrii normali
  • Ajută la protejarea tulburărilor de ritm cardiac
  • Normalizează nivelul de colesterol din sânge
  • Îmbunătățesc oxigenarea mușchiului cardiac.

Medicii recomandă fructele de păducel pacienților cu insuficiență cardiacă, oboseală, dificultăți de respirație, boli cardiovasculare, ateroscleroză, pentru promovarea digestiei și îmbunătățirea circulației sângelui.

Un studiu de pe NCBI sugerează că extractul de păducel are proprietăți de scădere a lipidelor serice, cardioprotectoare, antioxidante, antiaterosclerotice, hipolipidemiante, hipotensive antiinflamatoare, hipoglicemiante, imunomodulatoare. Fructele de păducel sunt considerate suplimente excelente pentru îngrijirea sănătății, sunt bogate în compuși fenolici antioxidanți și cardiotonici. Au catechine, epicatechine, acid clorogenic cu efecte bune asupra inimii.

Aceste fructe de păducel se pot mânca așa proaspete, crude, sau pot fi puse la uscat și utilizate la ceai. Sâmburele nu se înghite, el nu este indicat. Din fructe se fac diferite preparate naturale, siropuri, infuzii, decocturi și altele.

În general, fructele de pădure sunt cele mai bogate în vitamine și alți nutrienți esențiali pentru sănătate.

La plafar există și un produs natural complex, numit Fitocardin, care ajută în menținerea sănătății sistemului cardiovascular și care are în compoziție extracte de aceste 3 plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.