8 exercitii foarte bune pentru musculatura pelviana si bazin

0
4548
8 exercitii foarte bune pentru musculatura pelviana si bazin

La femei musculatura pelviana este foarte importanta avand in vedere ca ele nasc. Muschii pelvieni trebuie sa fie in forma deoarece ei sustin vezica, uterul si rectul. In urma nasterilor poate sa apara o slabire a musculaturii pelviene ceea ce poate avea urmari nedorite. Caderea uterului este una din acestea dar si tulburarile de statica viscerala. La barbati un tonus scazut al musculaturii pelviene poate duce la incontinenta urinara.

Exercitii pentru musculatura pelviana si bazin

1. Stai culcat pe sol pe spate, ridici picioarele astfel incat sa te sprijini pe ambele talpi putin departate dar cu genunchii apropiati. Cu mainele tii gleznele, te spijini pe umeri si ridici bazinul si il cobori de cateva ori, realizand o miscare de arcuire a spatelui. Exercitiul se repeta de mai multe ori, ajuta la tonifierea musculaturii bazinului.

2. Stai culcat pe spate pe sol, ridici genunchii si te spijini pe talpi. Ridici bazinul si tii spatele arcuit, iar cu genunchii realizezi o miscare de apropiere si de departare de 8-10 ori.

Exercitii pentru tonifierea musculaturii

3. Stai culcat cu fata in jos, ridici usor bazinul si te spijini pe genunchi apoi revii prin arcuirea spatelui in fata. Exercitiul se repeta de 5 ori.

4. Stai pe genunchi, cu spatele orizontal si te spijini pe palme pe sol. Executi diferite miscari laterale, circulare si semicirculare ale bazinului, cat mai variate. Exercitiul se repeta de mai multe ori.

Citește și:  Ce presupune sa fiti raw vegan

5. Stai in fata unui scaun cu spatar inalt. Te spijini cu mainile de spatar astfel incat sa apleci spatele la orizontala. Executi miscari circulare si semicirculare laterale ale bazinului, realizate cu amplitudine mica si apoi din ce in ce mai mare.

6. Stai in picioare, cu spatele drept, talpile departate pe sol. Executa cu bazinul miscari circulare ca si cum ai roti un cerc in jurul taliei, apoi miscari de parca ai desena cifra 8 sau 3.

Exercitii pentru bazin, Foto: netplaces.com
Exercitii pentru bazin, Foto: netplaces.com

7. Stai culcat pe partea stanga, mana dreapta o aduci pe langa corp in fata si te spijini pe ea, iar mana stanga o intinzi in sus, sub cap. Picioarele le indoi astfel incat genunchii sunt apropiati si la nivelul bazinului. Se departeaza si se apropie genunchii, astfel incat piciorul stang ramane pe sol, iar cel drept se ridica perpendicular. In acelasi timp se contracta si se relaxeaza musculatura pelviana si a bazinului. Exercitiul se realizeaza si pe partea dreapta a corpului.

8. Stand pe spate, cu genunchii ridicati, corpul se spijina pe talpi si pe omoplati, iar bazinul se ridica sus, spatele este curbat. Cu mainele se sustine regiunea lombara, genunchii se apropie si se departeaza, musculatura pelviana si a bazinului se contracta si se relaxeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.