Care sunt cele mai simple metode de detoxifiere?

0
322
Care sunt cele mai simple metode de detoxifiere

 

Prin detoxifiere se remediază problemele datorate consumului de alimente toxice, congestive în organism. Scopul detoxifierii este de a scăpa organismul de toxine, atât din punct de vedere fizic cât și psihologic.

Unii oameni aleg să plătească sume foarte mari de bani deoarece apelează la proceduri costisitoare sau infuzii medicamentoase complicate însă nu este neapărat nevoie să facă acest lucru având în vedere faptul că există o serie metode de detoxifiere care curăță corpul la fel de bine și chiar mult mai ușor.

Cele mai simple metode de detoxifiere

Metodele de detoxifiere naturiste s-au dovedit în timp ca fiind extraordinare pentru organism, ajută la calmarea acestuia, la activarea proceselor metabolice și nu în ultimul rând la consolidarea sistemului imunitar. Prin detoxifiere se obțin următoarele avantaje:

  • Sunt reglate funcțiile organismului.
  • Sunt eliminate toxinele din organism.
  • Corpul este revigorat.

1 Respirația ajută la detoxifierea plămânilor și a organismului. Acest proces natural nu trebuie să se facă oricum ci în mod corect deoarece ajută la menținerea sănătății. Desi pare simplu la prima vedere, exercițiile de respirație nu se fac oricum ci într-o stare de liniste și relaxare, având siguranța că ele te ajută la eliberarea organismului de toxine, iar gândurile vor deveni mai senine și mai curate. Respirația corectă stimulează metabolismul, circulația sângelui, ajută digestia și întărește psihicul.

Știați că prin respirație profundă se eliberează corpul de stres și se furnizează oxigen vital celulelor din corp? Prin respirație profundă se preia o parte din efortul inimii, se reglează circulația sângelui și se distribuie elementele nutritive în organism astfel se consolidează sistemul imunitar. Respirația conștientă se bazează pe exerciții de respirație ce constau în: inspirație, expirație și pauză. Inspirația fortifică organismul iar expirația liniștește. Exercițiile se fac de 2-3 ori pe zi, cate 5-6 respirații complete.

Respirația completă se realizează astfel:

  • Se inspiră prin respirație completă: se inspiră ușor astfel încât aerul să ajungă întâi în partea inferioară a plămânilor, apoi în partea de mijloc și respectiv în partea superioară.
  • Inspirația continuă toată cavitatea toracică, în regiunea claviculară ce se dilată și are o mișcare constantă.
  • Apoi urmează o mică pauză de câteva secunde (se reține aerul) și se expiră în forță cu opriri astfel încât pieptul și abdomenul care sunt încordați se destind ușor pe măsură ce aerul iese complet.
  • Când se expiră se strâng ușor buzele ca în momentul în care s-ar fluiera însă nu se umflă obrajii.

La sfârșitul unei zile de muncă dacă vă simțiți mușchii pieptului tensionați faceți o pauză scurtă pentru a respira corect și imaginați-vă în acest timp că oxigenul circulă prin corp și împrospătează celulele organismului.

Citește și:  Secretul de a bea corect apa pentru a ne pastra tineretea pielii si a corpului

2 Apa este cea mai importantă metodă de detoxifiere. Apa elimină toxinele din organism, din sistemul digestiv, din toate organele și celulele corpului. Este foarte bine să bei un pahar de apă dimineața, imediat ce te-ai trezit pentru a elimina toxinele acumulate peste noapte în organism.

Desigur trebuie să bei apa și în cursul zilei pentru a-ți menține sănătatea, doar în acest fel organismul va funcționa perfect. Când apare senzația de sete este clar că organismul tău suferă din cauza lipsei de apa. Nu uita că apa de la robinet nu este de calitate optimă, cel mai bine este să cumperi apă îmbuteliată.

3-sauna

3 Transpirația are efecte benefice în detoxifierea organismului. Aceasta este o metodă eficientă de a elimina toxinele din organism. Sauna este indicată o dată pe săptămână, deoarece este un mod foarte bun de eliminare a toxinelor. Pentru o stare de bine se bea apă cu suc de lămâie.

4 Cura de ulei de floarea-soarelui este un tratament ayurvedic care îmbunătățește sănătatea cavității bucale și ajută la detoxifierea organismului. Prin această cură de ulei se elimină o mare parte din microbi și toxine, ea se aplică de regulă dimineața. Datorită metabolismului proteic dimineața o mare cantitate de toxine se află în glandele bucale. De aceea se recomandă această metodă pentru îndepărtarea lor:

  • Se ia o lingură de ulei de floarea-soarelui și se poartă în gură, timp de 20 de minute, astfel încât să se obțină o pastă albă care desigur întotdeauna la sfârșit se scuipă.
  • La final se clătește gura cu apă (în care s-a diluat puțină sare).
  • Apoi se elimină mucozitățile și toxinele de pe limbă cu ajutorul unei lingurițe de plastic, cu ea se efectuează raclajul limbii.
  • În cele din urmă se spală bine dinții cu pastă de dinți, dar și limba, cerul gurii și parțile interioare ale obrajilor.

Acest procedeu este foarte eficient nu doar pentru detoxifiere ci și pentru albirea dinților, eliminarea senzației de oboseală, pentru elasticitatea coronarienelor și în general pentru o stare de bine.

4-cura-de-detoxifiere-cu-alimente-crude

5 Cura de detoxifiere cu alimente crude ajută la purificarea și creșterea rezistenței organismului. Legumele, fructele, semințele în stare crudă oferă organismului enzime, vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi, apă, zaharuri simple și altele. Alimentele crude oferă energie, vitalitate și sănătate organismului. Fructele au fibre care se digeră ușor în tractul gastrointestinal, amplifică peristaltismul intestinal și ajută la curățarea pereților intestinali.

O salată excelentă de crudități poate fi alcătuită din: spanac, castraveți, ardei gras, roșii, salată verde, avocado, ceapă, sparanghel, morcovi, porumb dulce, fasole verde, măsline și varză. Se asezonează cu puțin ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.