Suferi de alergii, citește totul despre aceste afecțiuni

0
242
Suferi de alergii, citește totul despre aceste afecțiuni

Alergia este o reactie anormala a organsimului la unele substante care in mod obisnuit nu au efecte asupra persoanelor normale. Alergologia se ocupa cu studiul acestei sensibilitati. Deodata va curge nasul, va curg ochii si stranutati. De ce aveti probleme cu unele alimente sau chiar cu lucruri obisnuite si alte persoane nu patetesc nimic? Vi se infunda nasul si aveti greutati in a respira. Reactiile pe care aceasta le pot provoca variaza de la usoare spre extrem de grave. Acest lucru se intampla din cauza histaminei pe care corpul o elibereaza. Datorita ei o zona a corpului se va inflama.

Cauze

Alergiile se produc datorita alergenelor. Acestea sunt continute de factori diversi: caldura, frig, medicamente, produse cosmetice, latex, bacterii, paraziti, insecte, polen, fructe, praf, fulgi, par de animale, etc. Desigur, aceasta se poate „mosteni” din familie – se numeste atopie. Chiar daca sa spunem ca acest lucru nu vine din familie, exista alt factor ce influenteaza aparitia alergiilor, si anume mediul.

Vegetatia s-a schimbat in ultimii ani, iar polenul este din abundenta. Copiii care se nasc intr-o familie in care nu exista sensiblitate crescuta la praf, polen, etc prezinta 12% risc de a dezvolta si ei o alergie. Daca ambii parinti au aceasta problema, riscul creste la 40%. Riscul de 70% il prezinta cei care au parinti ce au aceeasi sensibilitate.

Dupa unele studii, s-a ajuns la concluzia ca piticul care se va naste prin cezariana va prezenta un risc crescut sa aiba aceasta problema. Alte cauze ale aparitiei este fumatul, dar si obezitatea. Nici tratamentele prea dese cu antibiotic nu sunt benefice, pentru ca in acest caz imunitatea scade foarte mult.

Simptome

Iti vei da seama imediat de faptul ca ai o reactie ciudata, intrucat pielea se va inrosi in anumite parti. Alergia se mai poate manifesta si la nivelul aparatului respirator si cel digestiv. Trebuie sa ai foarte mare grija cu aceasta sensibilitate pentru ca poate duce chiar la moarte daca nu este tratata la timp.

Sunt unele persoane la care aceasta afectiune se manifesta prin conjunctivita alergica. Sunt si alte simptome care te pot duce cu gandul la o sensibilitate crescuta. Pot sa apara eruptii pe piele, lacrimare, prurit, stranut, raguseala, tuse, dispnee, greata, varsaturi, diaree, febram vertij, sincopa, etc.

Copii

In general, se spune despre copii ca sunt foarte sensibili si ca trebuie protejati. Intr-adevar, ei trebuie ocrotiti, dar nu trebuie sa fie tinuti in casa ca intr-un balon steril. Pot dezvolta alergii mult mai repede decat un copil care sta in praf toata ziua. In primul an trebuie sa aveti putin mai multa grija pentru ca cel mic sa nu fie expus acarienilor sau polenului. Daca sunteti foarte atenti la bacterii, gresiti.

Citește și:  Cum se tratează urciorul de la marginea pleoapelor?

alergii

Nu exagerati cu curatenia sau cu dezinfectarea locului in care copilul sta. Daca in familie exista persoane cu probleme de acest gen exista posibilitatea ca piticul sa o dezvolte si el la randul lui. In principal, cei care sufera cel mai mult din cauza acestei sensibilitati sunt barbatii. Femeile care fumeaza in timpul sarcinii isi expun copii la un risc crescut de a dezvolta o problema nedorita.

Teste

Pentru a descoperi la timp daca aveti probleme cu alergiile trebuie sa va faceti unele teste. Acestea se vor efectua de catre medicul alergolog. De obicei, aceste teste sunt de 3 feluri: cutanate, serologice si hematologice. Cele cutanate sunt cel mai des folosite. Procedura este simpla si consta in injectarea sau plasarea pe piele a unui alergen. Se va urmari daca zona pe care s-a plasat alergenul va suferi modificari. Testele serologice si hematologice sunt mai greu de efectuat si se realizeaza in laboratoare speciale.

Pentru folosirea testului cutanat in depistarea alergiilor exista avantaje si dezavantaje. Este foarte simplu de utilizat fie acasa fie intr-un cabinet, iar rezultatele raman intacte timp de 24-48 de ore. Exista si dezavantaje: locul de testare se poate infecta, provoaca urticarii si rezultatul poate fi influentat de unele antidepresive. Daca in acel moment exista pe piele unele eczeme sau urticarie, rezultatul poate sa fie interpretat gresit.

Tratament

Aceasta sensibilitate nu se poate trata. Desigur, exista unele medicamente care diminueaza efectele acesteia, dar nu o indeparteaza in totalitate. Se va urma un tratament prescris de medic impotriva alergiilor. Masuri puteti lua si singuri: evitati alimentele care suprasolicita ficatul si incercati sa nu va expuneti unor emotii puternice.

Gemoterapia si aromoterapia sunt benefice in acest caz. Exista si ceaiuri care va ajuta: trei-frati-patati, coada soricelului si urzica. Daca in urma acestei sensibilitati va apar pe corp eczeme, puteti folosi cu succes decoct de iarba mare. In cazul in care prezentati o infectie laringiana va este recomandat decoct de ceapa si ceaiul de ceapa.

Aceasta sensibilitate este din ce in ce mai cunoscuta in zilele noastre. Trebuie sa aveti foarte mare grija, intrucat va poate pune viata in pericol. Cu alergiile nu este de glumit. Daca observat vreunul din simptomele prezentate mai sus, trebuie sa va adresati imediat medicului de familie sau la alergolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.