Aritmia inimii – Metode de tratament

0
392
Aritmia inimii - Metode de tratament

Aritmia inimii fiind diagnosticata, medicul specialist decide asupra tratamentului medical sau chirurgical. El recomanda medicamente antiaritmice: amiodarona, chinidina si preparate digitalice (care pot avea si efecte secundare).

Terapia cu soc electric, care intrerupe aritmia si restaureaza un ritm cardiac normal, se face in caz de urgente si apoi se prescriu medicamente.

Se folosesc dispozitive implantabile pentru verificarea pe termen mai lung a aritmiei. Persoanele cu bradicardie pot purta un pacemaker implantat, iar cele cu tahicardie ventriculara pot avea implantat un difibrilator cardioverter, cu electrozi ce asigura terapia in mod automat prin soc cand este cazul si care reface ritmul inimii. Pentru corectarea aritmiei poate fi folosita si o tehnica cunoscuta sub denumirea de ablatie prin cateter ce consta in unde radio (dintr-un dispozitiv introdus intr-o artera sau o vena) care distrug portiunea de tesut cardiac cu aritmie.

Uneori poate fi facuta operatia pe cord deschis cu scopul de a inlatura acest tesut cu aritmie.

Exista si alte metode de tratament care nu tin de medicina conventionala si care au rolul de a inlatura dependenta de medicamente antiaritmice in cazul acestei afectiuni.

O alta metoda de tratament consta in folosirea uleiurilor de citrice. Acestea puse in apa de baie pot stapani palpitatiile minore, dar este bine sa se consulte un specialist calificat in tratamentele cu vegetale, in legatura cu plantele care se folosesc deoarece unele ca de exemplu Ephedra (din China) pot agrava boala.

Exista o serie de plante medicinale care cresc tonusul cardiac si stabilizeaza ritmul inimii, ca de exemplu paducelul stimuleaza muschiul inimii si dilata vasele de sange, deci stabilizeaza aritmiile. Astfel se pun 3 lingurite paducel la o cana cu apa fierbinte si se bea 3 cani/ zi.

Ceaiul din talpa-gastei regleaza bataile inimii, scade tensiunea arteriala. Radacina de valeriana sau odolean regleaza palpitatiile si se remarca prin proprietati sedative. Ungurasul regleaza ritmul cardiac.

Pentru intretinerea functionarii inimii si a aparatului circulator se bea ceai din urmatorul amestec de plante (cate 10 g din fiecare): paducel, coada-calului, arnica, alge brune, pastai fasole, crusin, osul-iepurelui, traista-ciobanului, talpa-gastei. Un alt amestec (cate 10 g din fiecare): coada-calului, tapasnic, radacina de obligeana, muschi de piatra, scaiete, papadie, roinita, vasc, pir, coada-soricelului, troscot. Acest amestec se pune la macerat timp de 12 ore, intr-o cana cu apa si apoi se bea.

Citește și:  Sindromul varcolacului, una dintre cele mai rare boli din lume

Seara si dimineata se ia cate o lingura din sucul de la ½ kg lamai cu miere de albine.

Se pot face bai cu esenta de brad, ulei de levantica, sau bai cu extract de valeriana si frunze de pin.

Important este sa se ia laptisor de matca care energizeaza si minerale care protejeaza inima. Ca si Mg ajuta in mod special.

Medicul homeopat recomanda si stabileste dozele din remediile folosite pentru controlul palpitatiilor: Lachesis, Digitalis si Aconit.

Bolnavul cu aceasta afectiune trebuie sa isi schimbe stilul de viata. Ritmul inimii este accelerat odata cu efortul fizic apoi revine la normal. Exercitiile fizice contribuie la eliminarea excesului adrenalinei – un element care agita intregul corp, inclusiv inima. Nicotina care apare in fumul de tigara provoaca aritmii. Bolnavul trebuie obligatoriu sa renunte la tigari.

In cazul aritmiei, tehnicile de relaxare contribuie la prevenirea si controlul bolii prin diminuarea stresului. Meditatia, yoga, exercitiile fizice pot ajuta la relaxare si deci la stabilizarea aritmiei inimii.

Foarte importanta in tratamentul acestei boli este alimentatia. Activitatea cardiaca este sustinuta de Ca, potasiu si Mg. Mg se afla in fasole, soia, tarate, nuci, legume verzi, peste.

Cand apare o criza de aritmie este bine sa se scufunde fata in apa rece astfel ritmul inimii va incetini temporar. Pentru a preveni aritmiile inimii este important sa se evite consumul de cofeina, nicotina, alcool si medicamente care accelereaza frecventa inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.