Tratamentele cosmetice in etape

0
300
Tratamentele cosmetice in etape

Tratamente cosmetice de tipul A

Tratamentele cosmetice de tipul A se aplica atunci cand tenul prezinta urmatoarele caracteristici: la examenul vizual pielea apare mata, cu riduri superficiale, pori invizibili, descuamata; la examenul cu lupa se vede bine descuamarea; la palpare, pielea este aspra; la lampa Wood apare o fluorescenta slaba. In urma acestei examinari se constata un ten alipic si deshidratat. In acest caz, tratamentul urmareste corectarea acestor aspecte, deoarece acest tip de ten se rideaza repede. Se recomanda un interval de doua saptamani intre etape. Tratamentul se face in etape, astfel:

Etapa I. Demachiere cu o emulsie, urmata de o stergere cu infuzie de musetel; vaporizare calda, timp de 5 minute, care are ca scop inmuierea stratului de celule descuamante; extragerea comedoanelor care ar putea sa existe pe nas; gomaj-indepartarea stratului de celule moarte de pe suprafata pielii (gomajul se face cu un preparat din mucilagiu de flori de tei si malai, cernut foarte fin); pulverizarea cu un tonic sau apa minerala, pentru indepartarea produselor de gomaj; masaj normal cu o crema grasa, nutritiva; masaj electric, prin scanteieri cu electrodul plat al electrodermului, peste o crema sau peste o compresa umezita intr-o lotiune tonica sau apa minerala; masca din extract de alge marine si o emulsie grasa sau zeamil, caolin si o emulsie grasa sau crema grasa, miere si zeamil; pulverizare cu o lotiune tonica sau apa minerala.

Etapa II. Demachiere cu o emulsie demachianta, urmata de stergerea fetei cu o infuzie de musetel; vaporizare calda, 2 minute, pentru inmuierea stratului cornos si activarea circulatiei, pentru ca pielea sa fie mai receptiva la procedeul urmator; ionizarea cu suc de fructe proaspete (caise, pepene galben, suc de struguri albi sau un tonic din plante); masca-galbenus de ou cu miere si ulei de masline sau o masca gata preparata din alge marine; pulverizare cu un tonic sau apa minerala.

Etapa III. Tratamentul cosmetic va fi la fel ca la prima etapa.

Etapa IV. Demachierea cu emulsie grasa urmata de stergerea cu infuzie de musetel; masaj manual cu o crema grasa sub vapori de apa ozonizati (la efectul masajului manual si al cremei intrebuintate se adauga efectul vaporilor de apa ozonati); masaj cu clachete; masca-suc de fructe sau pulpa de piersica cu zeamil si caolina.

Aceste etape se repeta apoi in ordinea descrisa. In timpul iernii, cand deshidratarea este mai accentuata, din cauza frigului sau din cauza caldurii uscate din incaperi, se poate face, pentru un astfel de ten, un tratament intercaland in desfasurarea sa periodica o etapa de 3-4 saptamani, in care se face saptamanal, masaj manual sub vapori de apa ozonizati. Acelasi lucru se poate face si in timpul verii, dupa cura de mare, cand tenul prezinta mai accetuat aspecte de alipicitate si deshidratare.

Tratamente cosmetice de tipul B

tratamente cosmetice

Aceste tratamente se aplica atunci cand tenul prezinta urmatoarele caracteristici: cu ochiul liber se vede o piele lucioasa, cu pori dilatati, comedoane si culoare galbuie; examenul cu lupa intregeste examenul cu ochiul liber, observandu-se o granulatie mare, suprafata pielii cu aspect neregulat si pori foarte dilatati; la palpare se simte o piele groasa si unsuroasa; la lumina Wood se vede o fluorescenta albicioasa din cauza stratului cornos dezvoltat. Se constata un ten in care predomina hipersecretia sebacee.

Citește și:  Exercitii pentru tonifierea musculaturii pe care le poti face acasa

Ingrijirile cosmetice se vor axa pe o curatire riguroasa, deoarece acest tip de ten are tendinta de infectare. Aceste ingrijiri trebuie astfel dirijate incat sa normalizeze functia glandelor sebacee si in final sa corecteze aspectul inestetic datorat porilor dilatati. Pentru a ajunge la aceste rezultate, tratamentele se esaloneaza pe o perioada mai mare de timp (intervalul intre etape este de doua saptamani) si se pot combina in felul urmator:

Etapa I. Demachiere cu o emulsie pentru ten gras, urmata de o curatire cu un detergent cosmetic; pulverizare calda 10 minute pentru deschiderea porilor si inmuierea stratului cornos; gomaj cu o crema de stearina saponificata si bioxid de siliciu foarte fin sau silicagel pentru indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii; extragerea comedoanelor foarte minutios si respectand toate regulile de igiena (aceasta este faza principala a tratamentului in prima etapa); daca este necesar se repeta vaporizarea calda timp de 5-6 minute pentru a usura curatirea perfecta a pielii; dezinfectie prin scanteieri cu electrodul aparatului electroderm si dezinfectie cu lotiune alcoolica.

Masaj manual cu o crema de stearina saponificata cu mainile umezite cu apa minerala sau infuzie de musetel sau cu un ulei vegetal (ulei de germene de porumb); masaj prin aspiratie cu ventuza petrisage; masca astringenta si antiseptica-astfel, se pot face masti din carbonat de calciu, carbonat de magneziu, caolina si acid boric sau masti cu sulf precipitat, ihtiol; pulverizare la temperatura camerei cu un tonic din plante (rosmarin, menta).

Etapa II. Demachiere cu emulsie corespunzatoare tenului si stergerea cu detergent; vaporizare calda 5-6 minute; dezincrustarea electrica cu o solutie de carbonat de sodiu 1 % timp de maxim 10 minute; pulverizarea abundenta cu apa simpla sau infuzie de musetel si stergerea cu comprese umezite.

Masca – procedeul de dezincrustare modifica Ph-ul pielii spre alcalin, astfel incat este necesara reacidifierea care se face aplicand masti cu caolina si sucuri de fructe cu aciditate mare (suc de mandarine, suc de lamaie diluat cu apa, suc de rosii) sau caolina si iaurt; pulverizarea fina va fi facuta cu dusul carbogazos sau cu dusul obisnuit folosind apa minerala carbogazoasa, sucuri de fructe, otet diluat in apa, solutie de acid boric.

Etapa III. Tratamentul cosmetic va fi ca la etapa I.

Etapa IV. Demachiere si stergere cu detergent; pulverizare calda circa 10 minute; extragerea comedoanelor; gomaj cu peria rotativa; pulverizare abundenta cu apa si stergerea cu comprese umezite; masca-trebuie sa fie una calmanta (caolina, amidon si o infuzie din nalba si musetel); pulverizarea finala se va face cu un tonic de plante sau sucuri de fructe.

Etapa V. Tratamentul cosmetic va fi ca la etapa I.

Etapa VI. Demachiere si stergere cu detergent; vaporizare calda 5-6 minute; ionizari cu fructe proaspete sau sucuri de fructe (portocale, mandarine, rosii, suc de castraveti). Se urmareste normalizarea functiilor pielii si inchiderea porilor. Mastile pot fi din albus cu suc de lamaie, pentru inchiderea porilor si luminozitate. Pulverizarile finale se fac cu tonice din plante, cu apa minerala.

Se repeta astfel intercaland intre etapele de curatire (o data pe luna) procedeele ajutatoare in ordinea descrisa. Acestea se noteaza in fisa clientei precum si observatiile facute pe parcurs si, eventual, modificarile ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.