Aceasta dieta recomandata de nutritionistii americani este foarte eficienta pentru promovarea pierderii in greutate si vitaminizarea organismului. De asemenea ea ajuta si la eliminarea toxinelor din organism, de aceea poate fi folosita in orice anotimp.
Dupa cum ii spune si numele, dieta este alcatuita numai din produse in nuante de culori verzi. Este o dieta sanatoasa, ajuta la pierderea multor kilograme ce sunt in exces la persoanele care sufera de obezitate si are efect detoxifiant pronuntat. Din punct de vedere al eliminarii substantelor nocive din organism, dieta verde este foarte eficienta deoarece, prin intermediul ei se promoveaza curatarea corpului de toxine dar si de rezidurile alimentare care nu au fost bine digerate.
Dieta verde
Cuprinde alimente dietetice care au rolul de a da o senzatie de satietate fara a consuma o cantitate mare de hrana. Dupa cum spun specialistii produsele in culori inchise diminueaza apetitul alimentar, iar cele in culori vii (de portocaliu, rosu sau galben) au rolul de a creste pofta de mancare. Deci, din acest punct de vedere, dieta verde nu intensifica dorinta de a manca in exces si in plus ofera organismului o stare de bine prin faptul ca se consuma alimente in nuante de verde (o culoare linistitoare).
Desigur nutritionistii recomanda produsele ecologice. In aceasta categorie intra fructele si legumele proaspete de culoare verde. Dintre acestea fac parte: spanacul, varza, broccoli, castravetii, mazarea, dovleceii, ardeii, gogosarii verzi, varza de Bruxelles, legumele care au frunze verzi, mararul, patrunjelul, ceapa verde, merele si perele care au coaja verde, avocado, kiwi, agrisele, strugurii verzi.
Se pot adauga tot felul de fructe de padure deoarece sunt bogate in vitamine si antioxidanti, care ajuta la reducerea riscului de boli de inima si cancer. Astfel de legume si fructe sunt bogate in nutrienti, in minerale si vitamine, calciu, acid folic, vitamina C, beta-caroten, care ajuta la mentinerea sanatatii organismului si consolidarea sistemului imunitar.
Alimentele verzi (fructele si legumele) sunt bogate in substante naturale benefice pentru organism. O dieta care contine astfel de alimente este extraordinara pentru organism, produce detoxifiecarea si vindecarea acestuia. Una din cele mai bune substante pentru sanatate este clorofila din plante care da culoarea verde plantelor si are un rol important in fotosinteza. Clorofila ajuta in formarea celulelor sanguine, accentueaza curatarea corpului de substantele toxice, de reziduri si elemente cancerigene. De asemenea ajuta la vindecarea leziunilor si ranilor, combate mirosul urat al corpului datorat transpiratiei.
Este foarte importat sa mancam alimente verzi, deoarece pigmentul verde al acestora (clorofila) ajuta in formarea celuelor rosii de sange din maduva osoasa – acest lucru a fost aratat de cercetatorii in domeniul sanatatii prin studiile lor din ultimii ani.
Alimentele verzi contin potasiu, cupru, acid folic, vitamine (A, C, K) si multe oligoelemente care ajuta la consolidarea sistemului imunitar.
De asemenea, fructele si legumele verzi sunt bogate in fitonutrienti si in oligoelemente foarte importante pentru sanatate si care nu se gasesc in alte legume si fructe. Este vorba despre carbon si sulforafan (un antioxidant puternic). Acestea apar in broccoli si conopida si sunt importante pentru combaterea cancerului (pancreatic, gastric, peptic) si artritei.
Dieta verde pentru 3 zile te ajuta sa pierzi 4 kg
Se mananca doar carne slaba, produse lactate cu continut redus de grasimi si oua pentru ca organismul sa aiba necesarul de proteine. De asemenea se servesc tot felul de legume si fructe verzi pentru continutul lor bogat de minerale si vitamine. Zilnic se bea macar 1,5 litri de apa plata pe zi, ceai verde (care ajuta la slabit) si sucuri de fructe proaspete verzi.
- Mic dejun: 80-100 g branza de vaci care are un continut redus de grasimi, 150 g iaurt natural fara grasimi, o cana cu ceai verde fara zahar si un mar de culoare verde.
- Gustare: o lingura de tarate de grau cu iaurt.
- Pranz: o portie de supa din legume si carne de curcan, salata de legume verzi (mai ales castraveti, varza, si gogosari verzi) asezonata cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si sos de soia; ca desert un fruct de culoare verde (kiwi, struguri, avocado, mar).
- Gustare: un pahar de suc de kiwi.
- Cina: o portie de carne (pui, vita sau peste) preparata la gratar cu salata de verdeturi si legume verzi asezonata cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie.
- Inainte de somn se poate manca un ou fiert.