Cei care nu au aflat pana acum despre Mihai Neamtu trebuie sa stie ca a fost un calugar din nordul Ardealului, harazit cu puteri miraculoase de tamaduire a suferintei oamenilor cu ajutorul credintei si a plantelor. ,,Unchiul Mihai” cum il numeau localnicii a salvat numerosi oameni din boala cu ajutorul credintei in Dumnezeu si a plantelor medicinale.
Plante medicinale, Foto: medicinalherbalplants.tumblr.comDar sa aflam povestea lui:
Unchiul Mihai a fost un calugar care s-a nascut in anul 1924 in satul Prilog din judetul Satul Mare. Acesta si-a dedicat intreaga viata oamenilor, indemnandu-i la rugaciune si ajutandu-i sa se vindece din boli grave cu ajutorul unor remedii naturiste vindecatoare pe baza de plante. El credea in efectele benefice ale unor plante dar mai ales in puterea credintei si a rugaciunii. Tratamentele sale cu ceaiuri naturale dadeau rezultate in multe afectiuni si boli si astfel enoriasii din toata tara veneau la el pentru a se ruga si a gasi ajutor. Au existat cazuri de boli grave in care nici interventia chirurgicala nu mai putea da rezultate si in care calugarul prin tratamentele sale a reusit sa salveze viata oamenilor.
,,Orice boala poate fi vindecata daca nu este in ultimul stadiu”, aceasta era credinta calugarului care aprecia terapia naturista ce tine de medicina populara si recomanda sa se aplice ca o completare la medicamentele ce tin de medicina conventionala.
,,Nu fiti tristi, caci bucuria Domnului este Puterea voastra” este un sfat pe care calugarul l-a dat mereu enoriasilor si celor in suferinta care veneau la usa sa spre a-i cere ajutorul.
Sfaturile calugarul Mihai Neamtu:
Orice persoana in suferinta trebuie sa mearga la medic sa faca analize si astfel sa afle diagnosticul corect.
La fel ca mancarea si ceaiurile nu trebuie servite niciodata reci sau fierbinti.
Infuziile si ceiurile din plante trebuie indulcite cu siropuri naturale. Acestea pot fi din mure, afine, muguri de brad, lamaie si zmeura.
Credinta in Dumnezeu este foarte importanta si impartasania trebuie facuta deoarece acestea conduc la adevarata sanatate a sufletului si a trupului.
Primul ceai care are efect bun asupra oricarei persoane (fie bolnava sau sanatoasa), ajuta la revigorarea organismului este realizat dintr-un amestec de plante (coada-soricelului, coada-calului, frunze si fructe de mar paduret, frunze de nuc, frunze de alun, cicoare, brusture, frunze de corn, urzica, tataneasa, frunze de stejar, troscotel, frunze de stejar, paducel, porumbar, flori de trifoi rosu; aceste ingrediente se amesteca in procent egal, cate 3 linguri din fiecare; dintr-o panza subtire si deasa se face un saculet care se umple cu amestecul din plante; apoi se pune saculetul la fiert in 4 litri de apa; intr-un cazan mare se pune acest ceai de plante si se adauga 8 litri de apa rece, apoi se sta cu mainile si picioarele timp de 25 minute. Acest tratament ajuta la revitalizarea corpului si ameliorarea simptomelor multor afectiuni si boli. Este bine sa se aplice seara inainte de culcare deoarece are un efect calmat ce induce o stare de somn odihnitor, deci combate insomnia.
Un alt ceai miraculos este cel realizat din urmatorul amestec de plante: frunze de maces, de alun, menta, flori de musetel, cicoare, frunze de mesteacan, patrunjel, coada-soricelului, flori de trifoi rosu, frunze de mur; toate aceste ingrediente trebuie sa fie in cantitati egale, se amesteca si se pun intr-o panza subtire si deasa si se formeaza un saculet cu plante; acesta se pune la fiert in 5 litri de apa fierbinte si se lasa cateva minute.
Tratamentul cu acest ceai este foarte eficient pentru aproape tot felul de afectiuni, recomandat fiind in special pentru cele respiratorii, pentru calmarea durerilor de dinti, probleme ale gatului si corzilor vocale. In cazuri de hemoroizi sunt recomandate bai de sezut in lighean cu aceasta fiertura timp de 15 minute.
Contra caderii parului este bun ceaiul realizat din urmatorul amestec: sunatoare, coada-soricelului, cimbrisor de camp, salcie galbena, flori de trifori salbatic, salcie rosie, frunze de nuc, frunze de mur, frunze de urzica vie, frunze de alun, porumbar, paducel; aceste ingrediente trebuie sa fie in cantitati egale, cate 3 linguri din fiecare; se pun la fiert in 2 litri de apa, se strecoara si se lasa putin sa se raceasca. Tratamentul se face astfel: se spala parul cu fiertura respectiva, se infasoara capul cu un prospop sau se foloseste o caciula din lana si se sta timp de 8 ore.
Pentru tratamentul diareei se recomanda un ceai realizat din urmatoarele plante medicinale: urzica moarta, volbura, chimion, iarba-mare, paducel, maces, rachitan, vasc, dud, fasole, urzica vie, grau, corn, mesteacan. Se pune o lingurita din acest amestec la o cana de apa, se fierbe, se strecoara si se bea.
Cei care doresc sa afle mai multe leacuri naturiste ale calugarului Mihai Neamtu pot citi cartea acestuia: Invataturi ale calugarului Mihai Neamtu: ceaiuri de viata lunga. Cele 24 de cuvinte care trebuiesc rostite. Calea spre fericire (autor Mihai Neamtu).