Alimentele bogate in proteine, cum ar fi branza si alunele ajuta la incetinirea absorbtiei de alcool in organism.

0
286
Alimentele bogate in proteine, cum ar fi branza si alunele ajuta la incetinirea absorbtiei de alcool in organism.

Alcoolul este absorbit rapid in tot corpul iar prin sange ajunge la creier si are un impact semnificativ asupra proceselor neurochimice. De aceea este necesar sa nu bei mai mult de un pahar de alcool pe zi, astfel creierul nu va suferi de pe urma efectelor negative ale acestei bauturi si nu se va ajunge la tulburari psihice grave.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca alcoolul consumat in mod regulat deterioreaza sistemul nervos central, are un efect negativ asupra proceselor de la nivelul creierului. In timp, o persoana care a consumat mult alcool are pierderi de memorie, nu se poate concentra, ii slabeste atentia, auzul, vederea, capacitatea de a se orienta in spatiu si de a-si coordona miscarile.

Specialistii in domeniul sanatatii recomanda consumul de alimente bogate in proteine, mai ales de carne, branza si alune, pentru ca acestea ajuta la incetinirea absorbtiei de alcool in organism.

Corpul trebuie sa fie pregatit inainte de a primi alcool, de aceea trebuie sa se manance bine inainte de a bea un pahar de alcool. Dupa cum se spune, niciodata nu este bine sa se bea alcool pe stomacul gol. De asemenea, este important sa nu se amestece bauturile alcoolice, sa nu se bea vin cu bere sau cu alte bauturi spirtoase, indiferent de combinatie. In caz contrar, a doua zi sa nu va mirati ca sunteti mahmur si ca va veti simti foarte rau.

Citește și:  Vindecă-te cu băuturi energizante, naturale! – Află cum îți poți restabili energia din organism primăvara

Cele mai contraindicate combinatii sunt: coniac si bere; vodka cu bere; vin cu vodka si altele. La petreceri este bine sa se bea alcool dupa o masa copioasa, astfel se vor reduce efectele alcoolului in organism. In acest fel se va asigura un substrat alimentar care va incetini absorbtia de alcool in corp.

Alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine, lipide si glucide, deci sa fie consistenta, deoarece doar asa alcoolul se va metaboliza, intr-un strat bogat in substante nutritive. In acest fel – daca intai se va manca bine si abia apoi se va consuma alcool – absorbtia unei bauturi de acest fel in stomac va fi incetinita. Unii oameni au obiceiul sa manance mult dupa ce beau intai alcool, ei trebuie sa stie insa ca efectul nu este la fel, este mult redus comparativ cu primul caz.

Cand se bea alcool trebuie sa se bea multa apa, atat inainte cat si dupa ce s-a servit aceasta bautura. In acest fel vor fi mult diminuate simptomele neplacute care pot sa apara a doua zi in caz de mahmureala. Pentru a nu ajunge insa la stari de acest gen – dureri de cap, greata, stare generala proasta – este bine sa nu se exagereze cu consumul de alcool si sa se respecte recomandarile de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.