Vara, corpul este afectat de soare, stres și poluare. Toate acestea pot duce la o stare de oboseală, la îmbătrânirea pielii din cauza inflamațiilor care apar la nivel celular. Medicul dermatolog și cercetător Nicholas Perricone are o soluție foarte eficientă pentru revigorarea organismului și îmbunătățirea aspectului pielii. Aceasta are ca scop schimbarea alimentației pentru a scăpa pielea de erupții cutanate sau de alte afecțiuni care sunt cauzate de căldura excesivă din lunile de vară.
Dieta propusă de Dr. Nicholas Perricone este extraordinară pentru organism, după cele 3 zile de regim caracteristic ei, vei vedea că te vei simți foarte bine, deoarece echilibrul de antioxidanți și acizii grași Omega-3 din organism va fi restabilit. Nu vei avea deloc senzația de foame pe care o dau anumite diete pentru slăbit, iar efectul ei asupra stării pielii este foarte bun.
Dieta Perricone pentru 3 zile:
Acest regim ajută la curățarea organismului de toxine.
Dieta se bazează pe respectarea regulilor unui regim alimentar echilibrat, care menține sănătatea organismului.
Apa plată este indispensabilă dietei, ea ajută la hidratarea corpului, trebuie să se bea minim 1,5 litri de apă pe zi. De asemenea se bea și ceai verde care ajută la scăderea în greutate.
Legumele, fructele și fructele de pădure trebuie să facă parte din dietă. Cele mai indicate fructe sunt murele, zmeura și pepenele galben. Pentru salate se aleg roșiile, castraveții, ardei gras, salata verde, sparanghel, broccoli.
Alimentele recomandate care au un conținut semnificativ de grăsimi sunt: uleiul de măsline și uleiul de ficat de cod. Carnea de somon este recomandată de asemenea pentru că este foarte sănătoasă. Toate acestea sunt o sursă importantă de grăsimi mononesaturate necesare organismului. Proteinele animale și acizii grași Omega-3 au compuși care protejează pielea de atacul agenților externi, ii mențin flexibilitatea și umiditatea, asigură tonusul muscular, energia organismului, sănătatea fizică și mentală.
Această dietă este bogată în antioxidanți, ceea ce este important pentru combaterea radicalilor liberi și pevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
Pe perioada cât se ține dieta nu sunt recomandate: produsele de patiserie, conservele, dulciurile, alcoolul, carnea grasă, sucurile de fructe de la supermarket-uri, bananele, pepenele verde, cartofii, strugurii, produsele tip fast-food, băuturile carbogazoase, zahărul, sarea în exces și cafeaua.
Dieta Perricone – Meniu pentru cele 3 zile:
- Dimineața, înainte cu 30 minute de micul dejun se bea 1-2 pahare cu apă plată.
- La micul dejun se poate servi: 120-150 g somon la grătar asezonat cu puțină zeamă de lămâie, terci de ovăz fiert sau fulgi de ovăz, o felie de pepene galben sau un sfert de cană de mure proaspete; 1-2 pahare de apă plată. Cei care doresc pot mănca in loc de somon la gratar o omletă preparată din 3 albușuri de ou și un gălbenuș de ou.
- La prânz se consumă 160 g somon la grătar stropit cu zeamă de lămâie, o porție de salată verde asezonată cu zeamă de lamâie și puțin ulei de măsline. De sete se bea 1-2 pahare cu apă plată. Ca desert se servește o felie de pepene galben și un sfert de cană de mure proaspete. Se pot alege și alte fructe de pădure bogate în antioxidanți (ex. zmeura, afine).
- La ora 16 se poate lua o gustare care să cuprindă: 70 g carne de curcan fiartă sau preparată la grătar (recomandat este pieptul de curcan), sau un iaurt ce are un conținut redus de grăsimi. De asemenea se mănâncă 2-3 nuci și câteva migdale fără sare. De sete se bea apă plată. În loc de carne de curcan se poate consuma carne de pui fără pieliță și grăsimi.
- La cină se servește o porție de 160 g somon la grătar cu salată de spanac și legume fierte (sparanghel și broccoli) asezonată cu puțin ulei de măsline și zeamă de lamâie. Ca desert se alege o ceașcă de mure proaspete și o felie de pepene galben. De asemenea se bea apă plată pentru hidratarea organismului.
Cei care doresc pot ține această dietă o săptămână sau chiar o lună.