Lămâia – fructul care te poate ajuta în curele de slăbire – Afla cum îți poți regla apetitul alimentar și slăbi mai ușor

0
384
Lămâia – fructul care te poate ajuta în curele de slăbire – Afla cum îți poți regla apetitul alimentar și slăbi mai ușor

Cura cu lămâi este o modalitate ușoară de a slăbi eficient. Această cură trebuie urmată întocmai și ajutată de masaj, dietă, fitoterapie, exerciții fizice și respiratorii. Nu este suficient să bei suc de lămâie ca să slăbești. Trebuie să urmezi și alte indicații pentru ca efectul curei cu lămâie să fie și terapeutic. Principalele indicații ale acestei cure cu lămâi sunt afecțiunile hepatice, obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul, poliartrita reumatoidă, ateroscleroza.

Mod de realizare a curei cu lămâi: În prima zi se stoarce o lămâie și se bea zeama acesteia. A doua zi se storc două lămâi și se bea zeama acestora. A treia zi se folosesc trei lămâi și tot așa până la a zecea zi când se ajunge la zece lămâi. Atenție: zeama de lămâie nu se bea decât diluată cu multă apă plată (în proporție de 1:6, o parte zeamă de lămâie și 6 părți apă). Nu se îndulcește cu miere sau cu zahăr. Recomandat este să se bea dimineața, înainde cu 30 de minute de a servi micul dejun.

Cei care consideră această cură cu lămâi prea strictă pot folosi doar un număr de cel mult patru sau cinci lămâi și nu zece cum a fost prezentat mai sus. Din a patra zi se storc câte patru lămâi sau din a cincea zi câte cinci lămâi și se menține numărul până la a zecea zi. După aceste zece zile se face o pauză de 1-2 săptămâni, timp în care se bea o infuzie specială din mușețel și lămâie.

Mod de preparare: se ia o lămâie, se spală cu apă, se taie rondele subțiri, iar acestea se pun într-un pahar; deasupra lor se adaugă o linguriță de flori de mușețel; se lasă la macerat o zi apoi se stoarce zeama; feliile de lămâie cu mușețelul se pun într-o cană cu 100 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se filtrează. La final se amestecă infuzia cu zeama de la macerat și se bea dimineața pe stomacul gol.

Citește și:  Shiatsu, masaj terapeutic pentru spate – Află cât de ușor poți scăpa de durerile de spate.

Beneficiile terapeutice ale acestor preparate cu lămâi:

lamaie

Cura cu lămâi ajută la scăderea în greutate, la reglarea digestiei, a apetitului alimentar, în tratamentul unor afecțiuni. Dintre acestea fac parte celulita, flebita, varicele, arterita, constipația. Dacă zeama de lămâie cu apă plată se bea dimineața pe stomacul gol se îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului, se consolidează sistemul imunitar, se previne dezvoltarea infecțiilor la nivelul tractului urinar, se echilibrează funcția rinichilor, se detoxifică organismul.

Lămâia are proprietăți diuretice, antivirale, antibacteriene, ajută la digerarea grăsimilor, îmbunătățește digestia, funcția intestinelor, secreția biliară a ficatului, secreția normală a sucului gastric, ameliorează sughițul, greața, constipația, ajută la eliminarea toxinelor și a viermilor intestinali. Lămâia este bogată în vitamina C de aceea crește imunitatea, rezistența organismului la infecții, la răceli, grăbește vindecarea gingiilor sângerânde, stimulează funcția inimii și are activitate hipotensoare, antitrombotică și hipocolesterolemiantă.

Cura cu lămâi ajută la pierderea în greutate, la detoxifierea oranismului, la eliminarea excesului de lichid din organism, la curățarea sistemului digestiv, a rinichilor și la scăderea treptată a colesterolului. Mușețelul are proprietăți diuretice și dezinfectante, consolidează sistemul imunitar al organismului, are efect vindecător în cazuri de afecțiuni urinare, boli infecțioase, cistită, infecții de orice fel.

Foarte importantă este și dieta când se utilizează cura cu lămâi. Aceasta trebuie să fie bogată în fructe și legume. Se folosesc cantități reduse de uleiuri vegetale, mai ales este recomandat uleiul de măsline. În plus se face și o cură cu germeni de grâu, cu polen, cereale integrale.

Polenul scade nivelul de colesterol din sânge, vindecă anemia, anxietatea, starea de slăbiciune a organismului, combate oboseala, constipația, depresia, crește puterea de concentrare, îmbunătățește memoria, ajută la ameliorarea circulației sanguine, la normalizarea digestiei, a tranzitului intestinal, ajută în controlul greutății corporale prin stimularea arderii grăsimilor, are efect detoxifiant pentru organism, îmbunătățește potența, crește energia, încrederea în sine, motivația și starea interioară de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.