Băuturile carbogazoase inhibă pierderea de grăsime?

0
221
Băuturile carbogazoase inhibă pierderea de grăsime

Băuturile carbogazoase sunt o mare plăcere a consumatorilor. Din păcate acestea au ajuns să fie un factor important al obezității. De ce? Pentru că inhibă pierderea de grăsime. Oamenii au un apetit crescut pentru astfel de băuturi carbogazoase îndulcite artificial. Cei care cred că o bătură carbogazoasă dietetică nu le afectează organismul se înșeală, deoarece și o astfel de băutură lipsită de calorii poate fi o alegere rea pentru sănătate. S-au facut studii care au demonstrat legătura dintre băuturile carbogazoase dietetice și creșterea riscului de obezitate și alte boli.

Indulcitorii artificiali sunt mult mai dulci decât zahărul. Aceștia se găsesc în băuturile carbogazoase și prin aportul lor pot duce la distorsionarea gustului. Rezultatul nu este deloc bun, deoarece creierul va avea o altă valoare de referință pentru dulce și se ajunge la o creștere a numărului de calorii zilnic. Astfel dorința de a mânca dulce este mai mare. În plus astfel de băuturi carbogazoase fie ele și dietetice nu au valoare nutrițională deci, recomandat este să fie înlocuite cu apă plată.

Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase au multă fructoză și îndulcitori artificiali care modifică flora intestinală și produc o perturbare a metabolismului. Băuturile îndulcite pot crește pofta de mâncare, dorința corpului de alimente ce conțin zahăr, astfel se ridică nivelul de insulină din sânge și se declanșează și mai intens pofta de mâncare. Astfel crește riscul de obezitate, de boli asociate, de accident vascular cerebral, de diabet și atac de inimă.

Citește și:  Exerciții utile pentru bărbații care vor să scape de burtă și grăsimea din zona abdominală

Băuturile carbogazoase sunt asociate cu diferite efecte fiziologice. Se spune că pot cauza disfuncții suprarenale, osteoporoză, carii dentare, afecțiuni neurologice. Nu doar îndulcitorii artificiali sunt dăunători ci și dioxidul de carbon poate afecta sănătatea. Astfel de băuturi cresc acidul din stomac, perturbă echilibrul acido-bazic la nivel gastro-intestinal, îmbolnăvesc stomacul.

Unul din factorii care duc la apariția cariilor dentare este acidul fosforic din băuturile carbogazoase. În plus, băuturile carbogazoase sunt și o cauză a diminuării unor minerale în organism, a calciului și magneziului, astfel pot crește riscul de pierdere de masă osoasă și de dezvoltare a osteoporozei. Efectul de balonare și plenitudine provocat de băturile carbogazoase poate contribui la deshidratare, pentru că nu se mai bea suficientă apă. Printr-o hidratare incorectă a corpului este redusă funcția digestivă și dereglat metabolismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.