Cum scăpăm rapid și eficient de grăsimea de pe abdomen?

0
365
Cum scăpăm rapid și eficient de grăsimea de pe abdomen

Cauzele acumulării grăsimii pe abdomen sunt alimentația dezechilibrată și lipsa de exercițiu fizic. Depunerea de grăsime duce la creșterea în greutate, la acumularea de țesut adipos pe abdomen, șolduri și fese. Riscurile acumulării de grăsime pe abdomen sunt mari pentru sănătate deoarece afectează inima, poate duce la dezvoltarea de boli cardiovasculare și hipertensiune arterială. Pentru a elimina excesul de grăsime de pe abdomen este necesar să se țină dietă. Trebuie să se consume doar carne slabă, fructe de mare, cereale, orez, fructe și legume. Nu sunt recomandate dulciurile, alimentele grase, produsele de panificație din făină albă. Alimentele fast-food trebuie eliminate complet.

Pentru a elimina grăsimea de pe abdomen trebuie să se recurgă la o serie de exerciții fizice:

Abdomenul, fesele și coapsele trebuie mereu antrenate, supuse unui program de exerciții fizice de tonifiere pentru a arăta bine. Astfel de exerciții se pot executa pe muzică, astfel antrenamentul devine plăcut și distractiv. Dacă se efectuează frecvent, zilnic, rezultatele se văd în câteva zile, aspectul musculaturii va fi din ce în ce mai mult îmbunătățit.

Exercițiul 1: Stai întins pe sol pe o saltea de gimnastică. Te sprijini pe brațul drept și ridici partea superioară a corpului. Ridici membrele inferioare aproapiate, ții genunchii lipiți și execuți mișcări de flexie și extensie cu picioarele. Încordezi mușchii abdominali și ții palma stângă la ceafă pentru a strijini capul.

Exercițiul 2: Stai așezat pe o saltea de gimnastică. Ridici partea superioară a corpului și ții antebrațele apropiate de piept. Ridici membrele inferioare apropiate cât mai sus și încordezi mușchii abdominali. Repeți exercițiul de câteva ori.

Exercițiul 3: Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Ridici genunchii îndoiți la un unghi de 70 de grade. Ridici partea superioară a corpului și duci membrele inferioare cât mai aproape de piept de 20 de ori. Palmele le ții la ceafă. Dcaă nu suferi de obezitate, cu ajutorul acestui exercițiu poți obține un abdomen plat în 30 de zile.

Exercițiul 4: Stai întins pe sol, cu picioarele sub fotoliu. Realizează ridicări și coborâri ale părții superioare a corpului încordând mușchii abdominali. Genunchii se țin îndoiți, iar palmele la ceafă pentru a sprijini capul.

Exercițiul 5: Stai întins pe o saltea de gimnastică. Îndoi genunchii și te sprijini pe tălpi. Ridici genunchiul stâng și îl apropii de cotul drept, timp în care palma dreaptă o ții lipită de cap, apoi revii la poziția inițială cu partea superioară a corpului pe sol. Repeți exercițiul de câteva ori și apoi îl realizeazi la fel cu piciorul drept.

Citește și:  Dieta cu orz pentru 7 zile te ajuta sa slabesti 4 kg

exercitii pentru abdomen

Exercițiul 6: Stai întins pe sol, pe burtă, pe o saltea de gimnastică. Te sprijini pe antebrațe și palme și ridici regiunea abdominală și o cobori la loc de 20 de ori. Te relaxezi puțin pe saltea apoi repeți exercițiul.

Exercițiul 7 : Stai culcat pe partea stângă pe o saltea de gimnastică. Îți sprijini capul pe brațul stâng. Cu palma dreaptă te sprijini pe sol și ridici ambii genunchi îndoiți cât mai aproape de trunchi. Repeți exercițiul de câteva ori. Apoi te așezi pe partea dreaptă a corpului pe salteaua de gimnastică și realizeazi același exercițiu.

Exercițiul 8: Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Îndoi genunchii și te sprijini pe tălpi. Ridici fesele încordezi musculatura acestora și cea abdominală, întinzi piciorul drept și îl menții în această poziție timp de câteva secunde. Revii la poziția inițială și repeți exercițiul cu piciorul stâng.

Exercițiul 9: Mergi cu bicicleta în fiecare zi sau alergă timp 30 minute pentru a te menține în formă.

Exercițiul 10: Realizează exerciții de dans de mișcare a taliei, a regiunii abdominale în ritmul muzicii.

Exercițiul 11: Respiri profund ridicând mâinile astfel încât să simți că aerul a ajuns până în zona abdominală. Expiri și cobori mâinile aducând palmele în fața abdomenului. Repeți exercițiul de respirație de câteva ori. Acest exercițiu este foarte bun pentru activitatea musculară.

Exercițiul 12: Stai întins pe sol pe spate, pe o saltea de gimnastică. Ridici genunchii și te sprijini cu tălpile pe sol. Respiri profund și ridici lent partea superioară a corpului ajungând cu palmele la genunchi, timp în care încordezi musculatura abdominală. Revii la poziția inițială ușor eliminând aerul din plămâni.

Exercițiile fizice prezentate mai sus ajută la scăderea în greutate și menținerea acesteia sub control, la eliminarea excesului de țesut adipos de pe abdomen, reducerea riscului de boli cardiovasculare, normalizarea tensiunii arteriale, tonifierea musculaturii abdominale, îmbunătățirea somnului, combaterea celulitei, insomniei, stresului, depresiei, prevenirea anxietății și creșterea încrederii în forțele proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.