Strugurii pot încetini îmbătrânirea pielii – Află cum să-i folosești!

0
330
Strugurii pot încetini îmbătrânirea pielii – Află cum să-i folosești!

Strugurii sunt fructe foarte eficiente pentru întreținerea frumuseții deoarece conțin minerale, vitamine, polifenoli și substanțe bioflavonoide care mențin sănătatea tenului și a pielii. Strugurii au proprietăți antioxidante care pot menține un aspect tânăr al tenului, pot hidrata pielea, pot îmbunătăți elasticitatea acesteia și ameliora ridurile.

Care este efectul polifenolilor din struguri?

Strugurii au polifenoli, substanțe care determină gustul și culoarea acestor fructe. Polifenolii au multe beneficii asupra organismului uman mai ales prin acțiunea antioxidantă, de combatere a efectului nociv al radicalilor liberi care dacă sunt în exces pot îmbolnăvi și îmbătrâni corpul.

Polifenolii au efect bun la nivel intracelular prin faptul că intensifică efectul vitaminei C ceea ce este important pentru imunitate și în realizarea multor procese metabolice din organism. Vitamina C ajută la creșterea și regenerarea țesuturilor și la buna funcționare a glandelor suprarenale. Vitamina C menține sănătatea organismului prin faptul că previne cancerul, infecțiile, efectele periculoase ale poluării, neutralizează anumite substanțe toxice care ajung prin alimentație în corp (cum sunt metalele grele).

Mască cosmetică pentru față din boabe de struguri

Aceste fructe proaspete pot fi folosite pentru realizarea măștilor cosmetice de îngrijire a tenului. Boabele de struguri pot ameliora aspectul neplăcut al tenului creat de porii dilatați și de punctele negre de pe piele. Se aplică boabele de struguri amestecate cu puțină miere de albine direct pe față și se lasă să acționeze timp de un sfert de oră. La final se spală fața cu apă și se șterge cu un prosop moale și curat.

Citește și:  10 motive pentru care este bine să consumi rădăcină de ghimbir zilnic

Tratamente corporale cu struguri

Pentru a îmbunătăți aspectul pielii se recomandă masajul cu ulei din semințe de struguri. Trebuie folosit doar uleiul natural, presat la rece, pentru că doar acesta va avea proprietăți terapeutice date de semințele de struguri.

Acest ulei are un conținut bogat de acid linoleic, calciu, potasiu, fitosteroli, dar și de vitamine A, B, C și E. Prin aplicarea lui pe piele va pătrunde rapid în straturile cele mai profunde ale acesteia și va avea o acțiune benefică nutritivă și de regenerare a acesteia. Masajul cu ulei din semințe de struguri este indicat pentru orice persoană, deoarece:

  • Ajută la combaterea atacului nociv al radicalilor liberi și la prevenirea îmbătrânirii celulare.
  • Poate hrăni pielea și îmbunătăți aspectul acesteia.
  • Are efect vindecător penru pielea afectată de procesul de epilare.
  • Îmbunătățește aspectul pielii uscate, deshidratate.
  • Are efect hidratant pentru orice tip de piele.
  • Poate regenera pielea și schimba în bine aspectul pielii mature sau cu multe riduri.
  • Datorită conținutului de vitamina E, uleiul poate vindeca rănile minore și anumite leziuni mai puțin grave ale pielii.
  • Combate îmbătrânirea prematură a pielii și are efect bun asupra glandelor sebacee prin faptul că are un antioxidant puternic numit resveratrol.
  • Este un produs natural cu acțiune astringentă, antiinflamatorie, antibacteriană și vindecătoare pentru piele.

Strugurii pot crește imunitatea și pot preveni îmbolnăvirea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.