Cum poți slăbi eficient cu o dietă disociată?

0
233
Cum poți slăbi eficient cu o dietă disociată

Dat fiind faptul ca aspectul fizic este unul dintre factorii decisivi de evaluare de catre ceilalti promovat de societate, dieta disociata a devenit celebra intr-un timp record, fiind practicata de persoane din intreaga lume, inclusiv de cele aflate in lumina reflectoarelor.

Daca iti doresti sa incapi in vechea pereche de blugi, sa fii in forma, sa iti redobandesti fizicul si vitalitatea de altadata, sa te simti mai bine in pielea ta, sau doar sa iti detoxifici organismul, dieta disociata este o optiune viabila care promite rezultate uimitoare.

Astfel, exista o varianta destul de restrictiva din punct de vedere nutritional, ce presupune consumarea unui singur aliment pe parcursul aceleiasi zile, precum si varianta conform careia dieta disociata consta in disocierea alimentelor, in sensul ca, pentru o alimentatie sanatoasa, este necesara combinarea anumitor tipuri de alimente, si de asemenea, evitarea altor astfel de combinatii, cel mai faimos regim construit pe acest principiu fiind regimul Montignac.

Varianta un singur aliment pe parcursul aceleiasi zile

Aceasta varianta a dietei disociate promite rezultate rapide intr-un timp destul de scurt, avand ca si principiu de functionare consumarea unui singur tip de aliment pe parcursul aceleiasi zile sau, conform altor variante, pe parcursul a trei zile consecutiv. Astfel, meniul pentru o saptamana in cadrul acestui regim ar trebui sa sune cam asa:

  • I zi: fructe; pe parcursul zilei consumandu-se in orice cantitate orice tip de fructe, mai putin banane si struguri;
  • a II-a zi: lactate; pe parcursul acestei zile consumandu-se orice tip de produs lactat degresat, de la iaurt la branza de vaci, s.a.;
  • a III-a zi: carne; pe parcursul acestei zile se poate consuma in orice cantitate carne de pui sau de vita, preparata la gratar sau fiarta;
  • a IV-a zi: legume; pe parcursul acestei zile se vor consuma numai legume, evitand pe cat este posibil cartofii;
  • a V-a zi: peste; pe parcursul acestei zile se recomanda consumarea pestelui sub orice forma, in orice cantitate;

mancat carne

In urmatoarele doua zile ale saptamanii se pot repeta meniurile din zilele anterioare, care vi s-au parut mai accesibile. Insa aceasta este numai o varianta a acestei diete disociate pe zile ale saptamanii, intrucat puteti sa o adaptati in functie de preferintele dumneavoastra in ceea ce priveste anumite alimente.

Citește și:  Care sunt efectele terapeutice ale peștelui caras?

Spre exemplu intr-o zi puteti consuma orez, intr-o zi oua, dar nu mai mult de 6, etc. Asa cum a mai fost mentionat si anterior, aceasta varianta este restrictiva din punct de vedere nutritional, iar in cazul in care este adoptata pentru o perioada indelungata, va poate pune in pericol sanatatea, si de asemenea, riscul aparitiei efectului yo-yo este mai mare.

Dieta disociata poate fi intalnita si sub forma de 3/3/3 ce presupune consumarea aceluiasi tip de aliment pe parcursul a trei zile consecutive, si anume:

  • in primele 3 zile se vor consuma numai fructe si legume, in orice cantitate, exceptie facand bananele, strugurii si cartofii;
  • in urmatoarele 3 zile se vor consuma numai produse lactate degresate, in orice cantitate;
  • in ultimele 3 zile se pot consuma numai proteine animale, continute de carnea de pui sau vita, fiarta sau la gratar, in orice cantitate, ca si in cazurile anterioare.

Puteti repeta aceste zile pana cand ajungeti la greutatea dorita, insa contraindicatiile sunt aceleasi ca si in cazul anterior, nefiind considerata optima pentru un stil de viata sanatos.

Varianta combinarii alimentelor

Aceasta varianta a dietei disociate este mai permisiva si poate fi transformata intr-un stil de viata sanatos daca se respecta intocmai principiul de baza ale acesteia, descris cel mai bine de regimul Montignac, si anume: dieta disociata consta in combinarea proteinelor cu lipidele si a carbohidratilor cu fibrele, restul combinatiilor fiind interzise.

Pentru a testa eficienta acestei diete trebuie de asemenea sa consumati alimente cu un indice glicemic scazut, cel putin in prima faza a procesului de scadere in greutate. Cand ajungeti la greutatea optima, treceti la cea de-a doua faza, in care puteti consuma alimente cu un indice glicemic mediu, find o faza de mentinere. Tabelul indicilor glicemici ai alimentelor, precum si exemple de meniuri pentru dieta disociata propusa de Michel Montignac, le puteti gasi in cartea acestuia intitulata “Mananc, slabesc si ma mentin”.

Indiferent de dieta adoptata, secretul este vointa, intrucat datorita ei veti avea rezultatele dorite. Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.