Află cât de eficient este octacosanolul pentru creșterea rezistenței fizice musculare

0
104

Octacosanolul ajută la creșterea nivelului de glicogen din țesutul muscular, ceea ce înseamnă că este un compus important pentru creșterea rezistenței fizice, pentru îmbunătățirea vitezei de reacție în timpul mișcărilor. Glicogenul muscular are rolul de a asigura energia contractilă musculară și de a reduce fenomenul de oboseală locală. Prin acest ,,combustibil” pentru contracțiile musculare se poate îmbunătăți eficiența antrenamentelor culturiștilor. În general culturiștii, cei care fac exerciții cu greutăți, care practică sporturi de anduranță, consumă multă energie și de aceea au nevoie de glicogen muscular. Acesta este foarte util pentru a avea un plus de energie în antrenamentele lor. Sportivii folosesc suplimente de octacosanol deoarece ameliorează durerile musculare după antrenament. Glicogenul muscular se poate obține și prin dieta alcătuită dintr-o cantitate semnificativă de carbohidrați. De asemenea riboza ajută la producerea de glicogen, proteine, material genetic ADN, ARN, la resintetizarea de ATP.

Octacosanol, Foto: grapevine.getprice.com.a

Octacosanolul este obținut din boabele de grîu, din uleiul concentrat de germeni de grâu. Acest remediu naturist are o importanță foarte mare pentru sănătate deoarece poate reduce nivelul de colesterol din sânge, poate contribui la oxigenarea țesuturilor. Pentru a ne bucura de beneficiile acestui produs se pot consuma germeni de grâu, aceștia sunt foarte hrănitori și au numeroși nutrienți importanți pentru organism. Germenii de grâu sunt o sursă de vitamina E, care este un puternic antioxidant pentru organism, combate atacul nociv al radicalilor liberi, crește imunitatea, previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Germenii de grâu sunt și o sursă de vitamine din grupul B, foarte importante pentru menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos, pentru sistemul digestiv, muscular și cardiovascular, pentru păr, unghii și piele. Specialiștii în domeniul medical spun că și o cantitate mică de 2 mg extract de germeni de grâu are un impact pozitiv pentru sănătatea organismului. Din 5 kg de boabe de grâu se poate produce 1000 mg octacosanol. Acest produs se poate administra sub formă de supliment nutritiv, mai ales dacă se dorește o creștere a rezistenței musculare. Octacosanolul este folosit și pentru tratamentul tulburărilor neuromusculare și a distrofiilor musculare. Poate preveni ateroscleroza și bolile de inimă deoarece reduce nivelul de colesterol din sânge, este utilizat în cazuri de boli inflamatorii, Parkinson, herpes antiviral.

Citește și:  Cell-Tech Hardcore, un supliment alimentar eficient pentru creșterea masei musculare

Uleiul din germeni de grâu este folosit de mult timp de culturiști dar și de cei care practică alte sporturi. Se spune că ajută în îmbunătățirea performanțelor fizice, din el se obține derivatul natural numit octacosanol. Acesta îmbunătățește metabolismul glicogenului, absorbția de oxigen la celulele musculare, crește forța și rezistența mușchilor. Având în vedere avantajele oferite de acest compus, se pot folosi direct suplimentele de octacosanol și primi astfel beneficiile oferite de acesta pentru sistemul muscular.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.