Află cum îți poți corecta postura corpului

0
271
Află cum îți poți corecta postura corpului

O postură corectă este frumoasă și sănătoasă. Pentru a ști dacă ai postura corpului corectă trebuie să te observi în oglindă, din lateral. În cazul în care vezi că umerii și gatul sunt aduși înainte și ești puțin cocoșat, nu mai rămâne decât să aplici metodele de mai jos pentru a-ți corecta aspectul incorect al corpului. Nu este vorba doar despre a avea un corp care să arate armonios construit, ci mai ales de faptul că o postură incorectă afectează funcționarea organelor interne și chiar a întregului organism.

Un exercițiu foarte simplu pentru corectarea posturii corpului este să te lipești cu spatele de un perete, astfel încât călcâiele, umerii, capul și fesele să atingă peretele. Între zona lombară a spatelui și perete trebuie să rămână un loc cât să poți trece pumnul. Dacă reușești să faci acest lucru înseamnă ca ai poziția care trebuie, corespunzătoare posturii corecte a corpului.

Dacă lucrezi mult la calculator sau ai o muncă de birou, trebuie să ai grijă la poziția spatelui atunci când stai pe scaun. Spatele trebuie să fie drept, picioarele ținute cu tălpile pe podea, iar coatele se țin îndoite în unghi drept pe masă. Să nu faci greseala de a te lăsa pe spate în partea de jos a coloanei vertebrale atunci când ești obosit, deoarece în timp îți deformezi curbura acesteia, iar postura corpului nu va mai fi cea corectă.

Citește și:  Care este dieta pentru zodia Sagetator pentru o stare buna de sanatate?

Un exercițiu foarte ușor pentru relaxare și corectarea posturii corpului este să stai intins pe podea, poți pune o pătură groasă sub coloana vertebrală, în dreptul zonei toracelui. Se ridică mâinile deasupra capului și se stă perfect întins, culcat pe spate, timp de câteva minute. Acest exercițiu se repetă de mai multe ori pe zi.

Pentru umeri poți face mișcări de ridicare și coborâre, care ajută la relaxarea lor și poziționarea corectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.