Află proprietățile terapeutice și vindecătoare ale ciupercilor Shiitake și Reishi

0
337
Află proprietățile terapeutice și vindecătoare ale ciupercilor Shiitake și Reishi

Ciupercile Shiitake și Reishi nu sunt doar frumoase, au și proprietăți vindecătoare pentru organism. În plus, gustul lor delicios fac din ele o delicatesă culinară. Au piciorul puternic și textura pălăriei delicată. Sunt folosite de mii de ani în Extremul Orient, în China, Japonia și Coreea tocmai datorită proprietăților curative care au fost deja confirmate prin rezultatele studiilor științifice realizate de cercetători.

Ciuperca Shiitake este excelentă pentru echilibrarea sistemului imunitar al organismului deoarece are o substanță din categoria polizaharidelor, ce este numită tinan și care îmbunătățește eficiența celulelor T și deci crește imunitatea. Acest lucru este foarte important în lupta organismului împotriva virusurilor, a dezvoltării celulelor anormale, a infecțiilor și cancerului.

Este vorba și despre stimularea celulelor NK, despre activarea macrofagelor ce au rol în scăderea riscului de îmbolnăvire. Despre polizaharidul tinan se poate spune și faptul că acționează benefic asupra florei intestinale și combate infecția cu ciuperca Candida albicans, numită candidoză.

Această ciupercă este o sursă de aminoacizi, dintre care 7 sunt esențiali și alți 11 sunt neesențiali pentru organism. Ajută la protejarea celulelor sănătoase din organism, la combaterea atacului nociv al radicalilor liberi, la prevenirea deficienței imunitare.

Aportul de vitamine din complexul B este asigurat de consumul de ciuperci Shiitake deoarece acestea au tiamină, riboflavină și niacină. În plus, ciupercile care sunt conservate prin uscare la soare sunt și o sursă importantă de vitamina D.

Prin studiile efectuate cu privire la beneficiile acestor ciuperci asupra organismului s-a ajuns la concluzia că îmbunătățesc metabolimul lipidic și glucidic, ajută la detoxifierea organismului, au efect benefic asurpa ficatului, normalizează transaminazele, producția de interferon, funcția pancreasului, scad nivelul de trigliceride și de colesterol din sânge.

Citește și:  Mastile cosmetice pe baza de catina alba au efect curativ si de reintinerire a pielii
Ciuperca Reishi
Ciuperca Reishi

Cipercile Shiitake trebuie introduse în alimentație deoarece stimulează funcțiile organismului, susțin imunitatea, normalizează tensiunea arterială, nivelul de colesterol, detoxifică și susțin funcția normală a măduvei osoase.

Ciuperca Reishi este renumită pentru faptul că are efect benefic asupra sănătății prin proprietățile antitumorale, de reducerea simptomelor a numeroase boli și afecțiuni. Este numită și ,,ciuperca nemuririi” deoarece se spune că aduce tinerețea veșnică, vitalitatea și longevitatea.

Ciupercile Reishi îmbunătățesc capacitatea organismului de a folosi oxigenul la nivel celular, cresc rezistența corpului împotriva infecțiilor microbiene mai ales la nivel cutanat, reduc efectele nocive ale radioterapiei și chimioterapiei ce se fac în tratamentul cancerului, consolidează sistemului imunitar.

Datorită elementelor active din compoziția lor asigură vitalitatea întregului organism, susțin funcțiile fizice, psihice și imunitare ale acestuia, previn dezechilibrele acido-bazice, reduc riscul de îmbolnăvire, de dezvoltare a infecțiilor virale, fungice, bacteriene.

Datorită efectului antiinflamator mențin sănătatea vaselor de sânge, reduc formarea trombilor la nivel vascular dar nu trebuie să fie asociate cu medicamentele anticoagulante. Au efect și în prevenirea: hipertensiunii arteriale, a creșterii nivelului de colesterol din sânge, a dezvoltării bolilor de inimă, a tumorilor și bolilor virale. Sunt un excelent remediu contra alergiilor, astmului, bronșitei cronice, artritei reumatoide (deoarece reduc procesele inflamatorii și producerea de histamine ce au acțiune vasodilatatoare sangvină și sunt vinovate de apariția alergiilor) și consolidează sistemul imunitar al organismului.

Astfel de ciuperci se pot cumpăra în formă proaspătă, uscată sau ca suplimente alimentare. Sunt recomandate pentru consum deoarece mențin sănătatea organismului și ajută în terapia împotriva cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.