Apa cu ghimbir crește imunitatea organismului

0
1871
Apa cu ghimbir crește imunitatea organismului

Apa cu ghimbir este o băutură care îți poate stimula sistemul imunitar, te ajută să elimini kg în plus și să previi gripa și răceala. Dacă bei apă cu ghimbir ai mai multă energie, poftă de viață și te simți mai sănătos.

Ce este ghimbirul?

Este rădăcina unei plante care crește în regiunile tropicale și subtropicale ale globului. Rădăcina de ghimbir are formă neregulată și poate avea lungimea de 5-6 cm. Este folosită drept condiment în gastronomia orientală, mai ales în Asia, în India, Nepal, Malaezia și Banglandesh. Ghimbirul este considerat un bun remediu pentru multe boli, este folosit în medicina tradițională chineză, indiană ayurvedică. Ghimbirul se poate folosi în stare proaspătă, sub formă de: ceai, infuzie, suc proaspăt, condiment, tinctură, lichior.

Apa cu ghimbir – Mod de preparare

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • Apă plată îmbuteliată în sticlă, sau apă de izvor (1,5 litri apă)
  • Ghimbir (2-3 cm rădăcină de ghimbir)
  • Lămâie pentru un plus de aromă (câteva felii de lămâie, după gust)
  • Miere în loc de zahăr (4 linguri de miere pentru un gust dulce, aromat).

Cum se prepară?

Se curăță o rădăcină proaspătă de ghimbir, nu trebuie să fie deloc alterată. Se taie câteva felii subțiri, care să reprezinte 3 cm din rădăcina de ghimbir. Acestea se pun în 1,5 litri apă într-un vas din sticlă și se lasă să stea aproximativ 7-8 ore la frigider, apoi se îndulcește cu miere și se adaugă felii de lămâie. Se servește ori de câte ori este nevoie, dar nu în cantitate mare. În acest fel ghimbirul își păstrează toți nutrienții și proprietățile sale.

Apa de izvor este fără îndoială cea mai bună apă de băut. Organismul uman are aproximativ 70 % apă, deci este important să te hidratezi foarte bine zilnic. Apa de izvor în stare pură este un elixir pentru sănătate. Indicat este să se consume încă de dimineață, pe stomacul gol. Apa plată îmbuteliată în plastic își pierde din încărcătura energetică.

Apa de izvor are următoarele efecte asupra sănătății organismului:

  • Este vindecătoare pentru multe boli și afecțiuni.
  • Are capacitatea de detoxifiere și purificare a corpului.
  • Ajută în calmarea durerilor de cap.
  • Vindecă tusea, constipația, scade hipertensiunea arterială.
  • Ajută în calmarea durerilor de stomac provocate de ulcer gastric și duodenal.
  • Previne și ajută în vindecarea cancerului.

Ghimbirul trebuie folosit în cantitate mică pentru că are capacitatea de a face ca băutura să fie puțin picantă. Rădăcina de ghimbir este un excelent furnizor de vitamine (mai ales de vitamina C), dar și de alte substanțe nutritive:

  • Vitamine: A  sau echivalentul retinolului, beta-caroten, B1 sau tiamină, B2 sau riboflavină, B3 sau niacină, B5 sau acid pantotenic, B6 sau piridoxină
  • Oligoelemente importante: fier, mangan, zinc, cupru, iod, fluor
  • Carbohidrați: glucoză, polizaharide, monozaharide, fructoză, zaharoză (cum este zahărul din sfecla de zahăr)
  • Fire solubile și fibre insolubile în apă, celuloză, lignină și alte tipuri de fibre
  • Acizi grași saturați, acid oleic, acid capric, glicerol, lipide, acizi grași mononesaturați, acid linoleic
  • Foarte multe tipuri de aminoacizi, din care fac parte aminoacizii esențiali și neesențiali. Ghimbirul conține: valină, arginină, triptofan, alanină, glicină, acid aspartic, acid glutamic, serină, prolină, purină, acid uric, leucină, izoleucină, cisteină, tirozină, fenilalanină, triptofan, metionină și lizină.

Ghimbirul are numeroase efecte pozitive asupra corpului din care amintim:

  • scăderea în greutate
  • întărește sistemul imunitar
  • combate greața
  • calmează sinuzita
  • elimină gazele și toxinele din corp
  • consolidează vasele de sânge
  • are efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular
  • curăță ficatul
  • stimulează activitatea creierului
  • are proprietăți afrodisiace, promovează potența
  • ajută în tratamentul astmului
  • combate respirația urât mirositoare
  • stimulează fluxul sangvin
  • scade hipetensiunea arterială
  • reduce colesterolul din sânge
  • previne cancerul și boala Alzheimer.

Este bine să te asiguri că lămâile sunt ecologice pentru a consuma un produs sănătos. De la o lămâie proaspătă, bio, se poate folosi miezul și coaja. Dacă lămâia nu este eco este bine să elimini coaja și să folosești doar miezul acesteia.

Lămâia se poate folosi la diverse băuturi, salate, preparate din pește, supe, deserturi. Zeama de lămâie are următoarele beneficii pentru organism:

  • este bogată în vitamina C
  • are proprietăți diuretice și digestive
  • conține toate oligoelementele importante pentru sănătatea organsimului (cum sunt calciul și magneziul)
  • este un adevărat medicament împotriva cancerului, are substanțe flavonoide care previn cancerul, reduc metastazele și dezvoltarea celulelor anormale din organism
  • îmbunătățește starea de spirit
  • are efect benefic asupra pielii, previne bolile cutanate și îmbunătățește aspectul tenului
  • oferă multă energie în organism.

Mierea de albine nu are doar gustul foarte bun, ea este și foarte sănătoasă pentru organism. Lista ingredientelor din miere fac din ea un produs ideal pentru o dietă sănătoasă, care ajută în prevenirea și vindecarea multor boli.

Mierea este ,,cel mai bun zahărˮ pe care îl poți folosi în gastronomie. Conține numeroși nutrienți:

  • Vitamine: B1, B2, B3, B5, B6, C, K.
  • Minerale: magneziu, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, sulf.
  • Oligoelemente: zinc, fier, mangan, cupru, iod, fluor.
  • Carbohidrați: glucoză, fructoză, monozaharide, zaharoză, oligozaharide.
  • Aminoacizi: cisteină, leucină, lizină, metionină, leucină, tirozină, triptofan, treonină, valină, histidină, arginină, acid glutamic, acid aspartic, prolină, glicină, serină, alanină.

Apa cu ghimbir crește imunitatea organismului

Odată cu apariția primelor zile friguroase de toamnă toți oamenii se gândesc cum să facă pentru a preveni îmbolnăvirea organismului, cum să-și întărească imunitatea. Acest lucru este destul de ușor de realizat folosind rădăcina de ghimbir ca ingredient în ceai, infuzie, lapte cald, sau în cea mai simplă băutură – apă cu ghimbir.

Persoanele care beau apă cu ghimbir toamna și iarna spun că nu au suferit de gripă sau răceală de câțiva ani. Cu siguranță această băutură aromată are proprietăți deosebite având în vedere faptul că ghimbirul este bogat în nutrienți, stimulează sistemul imunitar al organismului, ajută la creșterea numărului de globule roșii și albe din sânge. În plus, ghimbirul are foarte mulți aminoacizi care ajută în combaterea atacului nociv al radicalilor liberi, previn îmbolnăvirea organismului și îmbătrânirea prematură a acestuia.

Bea apă cu ghimbir și îți poți crește imunitatea organismului, acasă! Cu această băutură poți lupta împotriva infecțiilor și a unor boli grave (cum este cancerul).

Ghimbirul  poate ajuta în tratamentul răcelii și gripei:

  • calmează tusea
  • ameliorează durerile de gât
  • ajută la eliminarea mucusului din nas
  • are efect antiinflamator
  • combate bacteriile, germenii, virusurile
  • ajută la eliminarea toxinelor din organism
  • îmbunătățește circulația sangvină
  • nu este indicat în cazuri de febră ridicată din cauza efectului sau de încălzire.

În caz de răceală este indicat ceaiul de ghimbir care se prepară din 2 cm de rădăcină de ghimbir care se taie în felii subțiri și se fierb în 2 l de apă, apoi se strecoară și se îndulcește cu miere de albine. Ceaiul se bea călduț, doar câte o cană de 200 ml înainte de fiecare masă. Ceaiul nu este indicat persoanelor care suferă de colită sau reacții alergice. Nu uita că ceaiul are efect diuretic puternic, deci nu este bine să faci exces.

Apa cu ghimbir în loc de limonadă

Apa cu ghimbir are o aromă deosebită și poate fi o băutură răcoritoare în timpul verii, când căldurile sunt mari și apare necesitatea hidratării organismului. Această băutură poate înlocui cu succes limonada, mai ales dacă are și lămâie. Ajută la scăderea în greutate și la detoxifierea organismului. Aproape niciun fruct din câte există nu conține atât de multe elemente nutritive precum rădăcina de ghimbir, mai ales în ceea ce privește vitaminele, mineralele și aminoacizii.

Un alt preparat pentru sezonul cald este: limonada cu apă, frunze de busuioc, lămâie, zahăr și ghimbir.

  • Se folosesc: 2 lămâi, 1 l apă, 5-6 frunze de busuioc, 5-6 felii subțiri de rădăcină de ghimbir, 2-3 lingurițe de zahăr sau de miere de albine.
  • Rețeta se realizează în modul următor: se fierb feliile de ghimbir în apă timp de un sfert de oră, apoi se strecoară, se lasă puțin la răcit pentru ca lichidul să nu fie foarte fierbinte și se pun feliile de lămâie la infuzat. La final se adaugă frunzele de busuioc și zahărul. Această băutură se poate dilua cu apă minerală și servi rece, cu câteva cuburi de gheață în sezonul cald.
Citește și:  Sanatatea ochilor in timpul iernii

Apa cu ghimbir calmează durerile articulare

Inflamația – această problemă se dezvoltă destul de rapid în organism și poate fi în orice zonă a acestuia, la gât sau amigdalite, la vezica urinară, la gingii, la sistemul digestiv, etc. Dacă o inflamație nu este cronică se poate reduce prin remedii naturale, de exemplu cu ghimbir. Dacă inflamația este într-un stadiu avansat este nevoie de ajutor medical de specialitate pentru că sunt cazuri grave când ea poate semnala și provoca anumite probleme de sănătate dificile cum sunt: boala Alzheimer, accident vascular cerebral, atac de cord, cancer.

Inflamațiile indică faptul că ceva nu este în regulă cu sănătatea organismului, ea semnalează că țesutul unui organ este deteriorat. Inflamațiile pot fi cauzate de agenți patogeni, de frig, de stres, de anumite infecții sau boli deja prezente în organism.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și poate ajuta în reducerea inflamațiilor la pacienții care suferă de artrită, osteoporoză, osteoartrită. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că ghimbirul reduce reacțiile inflamatorii ce sunt caracteristice reumatismului, artritei și osteoartritei. Medicii recomandă ibuprofenul pentru ameliorarea proceselor inflamatorii și a durerilor de articulații, dar și rădăcina de ghimbir sau extractul din ghimbir.

În plus ghimbirul ajută în prevenirea multor boli grave, pentru că poate combate enzimele care provoacă inflamațiile în organism, enzime care sunt asociate cu bolile inflamatorii, cu numeroase boli grave: cancerul, artrita, scleroza multiplă, diabetul, astmul, alergiile, ateroscleroza, osteoporoza, psoriazisul, boala Alzheimer.

Folosește extractul de ghimbir pentru reducerea inflamațiilor și pentru stimularea metabolismului lipidic, respectiv scăderea în greutate! Ghimbirul poate înlocui medicamentele antiinflamatoare (care provoacă reacții adverse sau care pot irita mucoasa gastro-intestinală). Când există anumite probleme de sănătate, ghimbirul trebuie folosit doar la recomandarea medicului curant.

Apa cu ghimbir reduce nivelul de colesterol din sânge

Medicii spun despre legătura dintre nivelul de colesterol crescut din sânge și bolile de inimă. Colesterolul mare poate fi un risc major pentru bolile coronariene și pot fi și cauza unui atac de cord. Stilul de viață nesănătos (care are la bază o alimentație bogată în grăsimi) poate duce în timp la creșterea nivelului de colesterol din sânge și la dezvoltarea aterosclerozei. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt principalii factori care pot influența nivelul de colesterol din sânge, pot duce la diminuarea acestuia.

Alimentele bogate în grăsimi favorizează depunerea de colesterol pe pereții vaselor de sânge, acestea pot fi: untul, brânza, carnea de porc, anumite crustacee, ouăle, cârnații, ficatul și rinichii. Alimentele care protejează împotriva colesterolului sunt: legumele, ghimbirul, nucile, usturoiul, făina de ovăz, merele, perele, tomatele, peștele de mare (hering, macrou), ciocolata care are 85% cacao, mazărea, ceaiul verde.

Ghimbirul scade nivelul de colesterol din sânge, se recomandă o doză de 2 g pe zi. Prin consumul de ghimbir se previn boli grave și se reglează nivelul de colesterol din vasele sangvine. Apa cu ghimbir:

  • reduce colesterolul hepatic
  • scade tensiunea arterială
  • subțiază sângele
  • previne cancerul și bolile de inimă.

Apa cu ghimbir ajută la scăderea în greutate

Vrei să scapi rapid de kg în plus și să ai și o stare bună de sănătate? Bea apă cu ghimbir în fiecare dimineață, înainte de micul dejun! Această băutură face minuni pentru silueta ta, este perfectă pentru orice dietă pentru slăbire.

  • Are un conținut semnificativ de vitamina C ceea ce este important pentru detoxifierea organismului și pentru creșterea imunității.
  • Potrivit oamenilor de știință, vitamina C ajută la arderea grăsimilor și la reducerea stratului de țesut adipos.
  • De asemenea, combinația dintre vitamina C și vitamina B6 (ambele se găsesc în rădăcina de ghimbir) ajută la arderea grăsimilor din mușchi și la diminuarea celulelor grase.
  • Uleiurile esențiale din compoziția ghimbirului pot accelera procesele metabolice și pot reduce stratul de grăsime din organism.

Apa cu ghimbir stimulează metabolismul, iar acest lucru este important pentru orice dietă. Pentru a slăbi trebuie urmată o dietă corectă care să mențină sănătatea organismului. Ghimbirul este bogat în nutrienți, vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, ceea ce contează pentru succesul unei diete. Apa cu ghimbir poate completa excelent planul unei diete pentru scăderea în greutate.

Apa cu ghimbir scade hipertensiunea arterială

Ghimbirul este un medicament pentru sănătate, este folosit frecvent în medicina tradițională și în gastronomie. Potrivit medicilor, ghimbirul este un bun remediu împotriva hipertensiunii arteriale deci poate fi folosit de către persoanele care au această problemă de sănătate.

Pacienții care suferă frecvent de hipertensiune arterială pot lua o doză de 1 g de ghimbir pe zi. Doza de 1 g este mică și suficientă pentru prevenirea creșterii tensiunii arteriale și combaterea hipertensiunii. Se poate folosi apa de ghimbir, infuzia sau ceaiul din ghimbir.

Ghimbirul previne și ajută în tratamentul cancerului

Potrivit oamenilor de știință, ghimbirul poate ajuta în tratamentul cancerului ovarian, poate reduce dezvoltarea celulelor anormale, canceroase. De asemenea, s-a constatat de către specialiști și efectul ghimbirului în scăderea riscului de a suferi de cancer de colon, pentru că poate reduce inflamațiile la intestinul subțire și intestinul gros.

Studiile oamenilor de știință ne dau speranță că prin folosirea rădăcinii de ghimbir putem preveni cancerul și putem lupta împotriva acestei boli grave. Adevărul este că ghimbirul poate inhiba creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase, deci are efect asemănător chimioterapiei care se aplică pentru tratamentul bolilor canceroase. Studiile oamenilor de știință au arătat că acest lucru este valabil mai ales în cazul cancerului de sân și al cancerului de prostată.

Ghimbirul a ajuns să fie considerat un excelent remediu pentru multe boli grave mai ales datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, specialiștii spun despre ghimbir că nu are efecte secundare și că nu afectează celulele sănătoase. El poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase și poate inlocui anumite medicamente care se administrează în caz de cancer (ex. cancer la sân) și care pot avea efecte adverse sau pot duce la rezistența organismului la ele în cursul tratamentului. Prin consumul de ghimbir, zilnic, în doză mică, se previne cancerul, se oprește dezvoltarea celulelor cancerigene în organism.

Care sunt contraindicațiile consumului de ghimbir?

Rădăcina de ghimbir are și anumite contraindicații, despre care spun specialiștii. De asemenea, consumul de ghimbir în cantitate mare nu face bine organismului, de aceea indiferent de rețeta în care se folosește această rădăcină, trebuie stabilită o doză mică, care să nu afecteze sănătatea.

  • Ghimbirul este contraindicat mai ales persoanelor alergice la acest aliment.
  • Dacă este cosumat în cantitate mare poate da reacții neplăcute din cauza gustului picant. Excesul de ghimbir poate provoca stări de diaree și dureri la stomac.
  • Ghimbirul nu trebuie consumat de oamenii care au boli de plămâni sau inflamații grave la stomac, pietre la colecist sau la fiere. Ghimbirul poate stimula bila și provoca colici biliare.
  • De asemenea, ghimbirul este contraindicat pacienților care sunt în perioada de convalescență, după o intervenție chirurgicală.
  • Medicii nu recomandă ghimbirul când temperatura corpului este foarte ridicată, când febra este foarte mare, pentru că acesta are efect de încălzire, ceea ce nu este de dorit în astfel de cazuri.
  • Trebuie consumat în cantitate foarte mică de femeile însărcinate, sau doar la recomandarea medicului. Se spune despre ghimbir că poate reduce grețurile matinale pe care le au femeile în perioada de sarcină. Femeiele care au avut probleme cu o sarcină anterioară este bine să nu consume deloc ghimbir.

Ghimbirul este bun pentru întărirea imunității și prevenirea bolilor, dar nu chiar în orice situație. Este recomandat să ceri sfatul medicului curant înainte de a consuma ghimbir, dacă ai anumite probleme grave de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.