Arginina, un supliment alimentar important pentru metabolismul muscular

0
160
Arginina, Foto: onlinepersonaltrainer.es

,,O circulație bună este esențială pentru o sănătate bună.” – Acest lucru se poate realiza și cu ajutorul argininei deoarece facilitează irigarea sangvină. Acest aminoacid este important pentru metabolismul muscular și poate fi produs în organism. Având în vedere că producerea argininei nu este rapidă și suficientă pentru un sportiv, se pot folosi suplimente alimentare care să o conțină sau o alimentație adecvată. Surse de arginină sunt: nuca de cocos, ciocolata, gelatina, produsele lactate, germenii de grâu, soia, arahidele, grâul, carnea. Citrulina crește nivelul de arginină în organism și se găsește în pepene roșu, deci acest fruct poate fi introdus în alimentația celor care doresc un nivel crescut de acest aminoacid în organism.

Arginina, Foto: onlinepersonaltrainer.es

Indivizii care fac sport sau activități fizice intense cu siguranță doresc să dobândească un nivel ridicat de performanță și acest lucru poate fi obținut prin creșterea nivelului de oxid nitric și a fluxului sangvin. Prin administrarea a 3 g de arginină alături de suplimente de proteine se poate crește puțin producția de oxid nitric și nu există niciun risc. Arginina se găsește în fluidul seminal de aceea este folosită și în tratamentul sterilității. De asemenea, arginina apare în țesuturile conjunctive și în piele iar dacă nivelul ei este normal refacerea acestor țesuturi este mai ușoară. Prin arginină se pot preveni anumite boli și se poate inhiba dezvoltarea tumorilor și a cancerului. Este folosită în tratamentul bolilor de ficat pentru că neutralizează amoniacul și ajută la detoxifierea acestui organ. De asemenea, arginina facilitează scăderea în greutate, reducerea stratului de țesut adipos și dezvoltarea masei musculare.

Citește și:  Stiati ca alimentele procesate pot provoca dependenta si nevoia de a le consuma zilnic?

Arginina este un aminoacid esențial cu efect pozitiv asupra metabolismului și a sistemului cardiovascular, ajută la eliminarea toxinelor din ficat. Culturiștii folosesc suplimentele alimentare de arginină deoarece astfel obțin performanță, își dezvoltă masa musculară. Din păcate organismul nu poate produce nicio zecime din necesarul zilnic al unui astfel de sportiv (care are antrenamente cu greutăți) și deci sunt necesare suplimente alimentare, o dietă corespunzătoare cu produse ce conțin acest aminoacid. Specialiștii consideră arginina foarte bună pentru cei care lucrează cu greutăți deoarece acest compus ajută la vindecarea țesuturilor, la îmbunătățirea nutriției, la creșterea anduranței și reducerea timpului de recuperare după antrenament. Arginina este foarte importantă pentru creșterea imunității organismului deoarece activează glanda timus și astfel sunt produse limfocite T (care fac parte din sistemul imunitar). Pentru a obține o creștere a masei musculare sunt recomandate 3 g de arginină pe zi alături de suplimente proteice, iar după o perioadă de timp, doza poate crește la cel mult 10 g pe zi. Nu este indicat să se depășească această doză deoarece nu crește eficiența, nu se obțin rezultate mai bune, dar se poate suferi de efecte secundare (de diaree și slăbiciune în organism). Diareea duce la deshidratarea organismului și la oboseală, la scăderea capacității de a depune efort. Arginia poate fi sub formă de tablete sau pulbere uscată, se dizvolvă în apă plată sau în lapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.