Arsurile de esofag datorate alimentatiei, surmenajului si stresului

1
3936
Arsurile de esofag datorate alimentatiei, surmenajului si stresului

Persoanele care au simtit o senzatie de arsura in spatele sternului si de durere au fost in situatia de a suferi de arsuri de esofag. Simptomele sunt clare si pot demonstra instalarea unei asemenea boli. Mai mult decat atat, alaturi de astfel de semnale apar stari de greata, senzatie de a regurgita, iar uneori varsaturile sunt cu sange, dureri la nivelul stomacului, edem laringian, perforatie a peretelui esofagului, dureri in cavitatea bucala si orafaringiana (mai ales in timp ce se mananca).

Alimentatia gresita, nesanatoasa poate duce la iritarea mucoasei stomacale, insa exista si alti factori care cauzeaza astfel de simptome. Surmenajul, stresul, cosumul de alcool, tumorile, substantele otravitoare, toxinele din produsele alimentare, cresterea productiei de acid clorhidric sau din contra scaderea acesteia sunt factori importanti care trebuie luati in seama.

Stresul este o adevarata problema in prezent, ne afecteaza negativ sanatatea. Intotdeauna stresul afecteaza sistemul nervos, astfel este stimulata productia de acid suplimentar in stomac si creste aciditatea sucului gastric.

In mod normal glandele mucoasei stomacale secreta aproximativ 1-2 litri de suc gastric si acesta contine 0,5% acid clorhidric. Cu ajutorul sfincterului alimentele coboara in jos spre stomac si se previne intrarea in esofag a acidului din stomac. In momentul in care sfincterul nu functioneaza normal, continutul din stomac poate provoca arsuri stomacale si iritatii esofagiene.

Cum combatem arsurile de esofag si remedii populare pentru tratamentul acestora

Nu trebuie sa se consume alimente picante, prajite, grase, greu de digerat. Este bine sa nu se manance in exces paine de secara, lamaii, prune, mere acre. Trebuie evitate bauturile racoritoare carbogazoase si alcoolul. Lichidele nu se beau foarte calde sau prea reci pentru ca irita mucoasa stomacala.

Citește și:  Infarctul miocardic - cauze, simptome si tratament

Pentru a trata arsurile termice se bea un pahar cu apa fiarta dar rece, in care s-au dizolvat doua oua crude. Acest remediu este bun si pentru arsurile chimice. Un alt tratament pentru arsurile termice consta in administrarea a 2-3 linguri de ulei vegetal.

Pentru ameliorarea arsurilor chimice este bine sa se inghita cateva bucatele mici de gheata. Arsurile la stomac se trateaza cu suc de cartofi crud, argila, suc de morcovi, fulgi de ovaz si lapte. Uleiul de migdale sau migdalele au rol in protejarea peretilor stomacului. Samburii de migdale au proteine care devin un tampon natural in combinatie cu acidul clorhidric din stomac. Este bine sa se manance in fiecare zi cate 5-8 samburi de migdale.

Medicii recomanda tratamentul cu medicamente care reduc secretia de acid gastric. Astfel de medicamente se iau cu prescriptie medicala si in doze bine stabilite in functie de fiecare pacient in parte. Ele au rolul de a proteja mucoasa stomacului si cea a esofagului.

Persoanele care sufera si de alte boli (cum sunt cele ale sistemului cardiovascular) pot avea simptome asemanatoare arsurilor de esofag si anume senzatii de arsura in spatele sternului. Starea de sanatate se poate regla prin administrarea de medicamente analgezice, imunocorectoare, antihistaminice, antispastice, de calmare a sistemului nervos.

Antibioticele sunt recomandate pentru tratamentul infectiilor bacteriene si fungice.

1 COMENTARIU

  1. Pentru a trata arsurile termice se bea un pahar cu apa fiarta dar rece, in care s-au dizolvat doua oua crude. Acest remediu este bun si pentru arsurile chimice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.