Cum putem slăbi eficient? Speciliștii spun că trebuie activate mecanismele fiziologice și menținută sănătatea organismului. Acest lucru se realizează prin:
- detoxifierea organismului
- intensificarea metabolismului
- reducerea apetitului alimentar excesiv.
Organismului trebuie detoxifiat sau purificat de substanțele toxice, nefolositoare, de excesul de lichide, pentru a putea răspunde eficient la o dietă echilibrată prin care se urmărește arderea grăsimilor. Pentru a slăbi trebuie folosite ingrediente sănătoase – anumite plante, fibre vegetale, fructe și legume – care să ajute la arderea grăsimilor și care să nu reprezinte niciun risc pentru sănătate.
Este importantă și inhibarea senzației de foame pentru a nu mânca prea mult și pentru a nu acumula kg în plus. Aportul de fibre vegetale este de ajutor în dietele de slăbit, ele își măresc volumul în stomac și intestine prin absorbția de lichide și apare senzația de sațietate, de plin, iar astfel se consumă mai puține alimente și se previne aportul mare de calorii.
Cofeina în cantitate redusă ajută la oxidarea grăsimilor și oferă organismului mai multă energie. Oamenii obișnuiesc să consume băuturi energizante care conțin cofeină, mai ales dimineața, pentru a avea acea senzație de inviorare și îmbunătățire a stării de spirit. Important este să nu se exagereze cu consumul de cofeină pentru că se poate ajunge destul de ușor la dependență. Cafeaua are cofeină și este băutura preferată de oameni. Este suficient să bei doar o ceașcă de cafea dimineața pentru a fi în formă pe tot parcursul zilei. Cafeaua are și efect diuretic intens de aceea trebuie băută cu ceva timp înainte de a pleca de acasă.
Proteinele pot ajuta la creșterea masei musculare dar și la menținerea greutății corporale în limite normale. Una din proteinele complexe care ajută la scăderea în greutate este cazeina. Aceasta are mare valoare nutritivă și puține calorii. Proteina din zer este o sursă de aminoacizi, foarte importanți pentru menținerea sănătății organismului.Frunzele de ceai verde sunt arzătoare de grăsimi. Acestea se folosesc în infuzie sau în ceai. Frunzele de ceai verde au proprietăți antioxidante și mineralizante. Ceaiul verde suprimă pofta de mâncare, ajută la arderea grăsimilor și la eliminarea kg în plus, mai ales dacă se ține și o dietă adecvată și se fac exerciții fizice în mod frecvent, zilnic.
Frunzele de mesteacăn ajută la arderea grăsimilor fiind infuzate în apă fierbinte. Acest preparat calmează inflamațiile și durerile de articulații, are efect bun asupra tractului urinar, ameliorează febra musculară, are efect diuretic, reduce nivelul excesiv de lichide din organism, tratează diareea, previne cancerul, accelerează metabolismul și favorizează arderea grăsimilor.
Rădăcina de cicoare are efect bun în reducerea greutății corporale, scade colesterolul, stimulează secreția biliară, este un bun remediu contra problemelor de ficat, ameliorează simptomele gutei, scade febra și stimulează imunitatea organismului.
Spirulina face parte din categoria arzătoarelor de grăsimi, oferă o senzație de sațietate atunci când este administrată pe stomacul gol, conține aminoacizi esențiali și săruri minerale importante pentru sănătate, are capacitatea de a crește rezistența organismului și de a consolida sistemul imunitar al acestuia.
Scorțișoara este eficientă în lupta cu kg în plus. Ceaiul din scorțișoară îndulcit cu miere ajută la scăderea apetitului alimentar, la combaterea infecțiilor intestinale și la stimularea activității digestive.
Rădăcina de lemn dulce se folosește în controlul greutății, în dietele pentru slăbit, reduce nivelul de colesterol din sânge și ajută în combaterea obezității. Ceaiul din rădăcină de lemn dulce scade riscul de cancer, ajută la detoxifierea organismului, în tratamentul candidozei, la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și reducerea proceselor inflamatorii (pentru că are substanțe flavonoide și fitosteroli).