Atacul de cord la femei – 5 simptome care semnalează un atac de cord

0
551
Atacul de cord la femei – 5 simptome care semnalează un atac de cord

Inima este mușchiul care pompează sângele în corp. Dacă arterele coronariene sunt afectate de arteroscleroză și au devenit astfel îngustate este posibil să se producă un atac de cord. Arterele pot fi îngustate de depozitele de plăci de grăsime dar și de un cheag de sânge sau un trombus, ori de o bulă de aer sau o bucată de țesut.

Toate aceste cauze pot face ca la inimă să nu ajungă suficient oxigen, fluxul de sânge să fie intrerupt sau redus foarte mult, și atunci se poate instala infarctul miocardic sau atacul de cord coronarian. Simptomele atacului de cord trebuie foarte bine cunoscute deoarece astfel se poate evita decesul prematur al persoanei bolnave. Specialiștii spun că simptomele atacului de cord la femei sunt atipice și diferă față de simptomele pe care le pot avea bărbații.

  1. Un prim simptom la femei este o durere surdă în piept sau un disconfort spre gât, brațe, spate, falcă și stomac. Senzația poate fi ușoară sau din contra poate fi o durere severă descrisă ca o ,,gheară în pieptˮ. Femeile pot simți o durere și în zona spatelui ce le produce un disconfort chiar între omoplați, care le poate semnala un atac de cord, de aceea trebuie să ceară ajutor, să sune la salvare cât mai curând.
  2. Senzație de arsură, de durere și de presiune în piept reprezintă senzații și semne clare ale unui atac de cord coronarian. Astfel de simptome pot să apară și la femei dar și la bărbați. La unele persoane senzațiile nu sunt foarte clare, la altele sunt intense, pot să fie simțite în partea stângă a pieptului sau în toată zona acestuia. Ceea ce trebuie să se știe despre aceste simptome este faptul că deși diferă de la persoană la persoană, ele trebuie luate în serios pentru că pot prevesti un posibil atac de cord. Într-un asemenea caz este necesar să se meargă urgent la medic și să se urmeze un tratament recomandat de acesta.
  3. Un alt simptom care apare frecvent la femei este transpirația rece care poate semnala un atac de cord. Transpirația este cauzată și de stres nu doar de boli de inimă, de aceea este recomandat să încercați să controlați stresul prin metode simple: faceți o plimbare, purtați discuții relaxante cu prietenii, ascultați muzică, vorbiți cu familia despre lucruri plăcute, urmăriți filme comice, râdeți mai mult. Femeile care fumează foarte mult pot ajunge în situația de a fi bolnave de inimă și de a suferi de infarct miocardic și accident vascular cerebral, deoarece acest viciu are efecte nocive asupra sistemului cardiovascular astfel:
  • poate cauza îngustarea arterelor,
  • poate provoca arteriopatie obliterantă sau scăderea fluxului de sânge la inimă
  • poate scădea nivelul de colesterol bun din sânge
  • poate crește riscul de formare de trombi sau de cheaguri de sânge.
Citește și:  Vrei sa fii seducatoare? Alege dresuri de dama in stil clasic feminin pentru primavara 2019
oboseala excesiva
oboseala excesiva
  1. Oboseală excesivă este un simptom clasic al infactului miocardic și poate fi depistat prin lipsa de energie care apare destul de des la persoanele bolnave de inimă. În prezent oboseala cronică afectează și persoanele active, care duc un stil de viață dezordonat, agitat, stresant, care uită să se relaxeze și să doarmă suficient. Mare atenție atunci când faceți baie, dacă observați că respirați cu dificultate, că sunteți foarte obosită, că aveți o senzație de pierdere de energie și de leșin, trebuie să ieșiți repede din cadă și să vă întindeți în pat. Palpitațiile, amețeala, somnolența, paloarea feței sunt și semnele unei anemii, ale unei afecțiuni ce constă în scăderea numărului de eritrocite și a concentrației de hemoglobină.
  2. Arsurile la stomac sunt semne ale unui atac de cord și nu doar ale unei afecțiuni ale tractului gastro-intestinal. Femeile prezintă și simptome ale unei gripe sau ale unui sfârșit iminent care de fapt prevestesc un atac de cord coronarian. Astfel de simptome trebuie să determine femeile să meargă neapărat la medic pentru a primi un tratament.

Apariția bolilor de inimă este favorizată de anumiți factori de risc și anume:

  • Excesul de hemocisteină în organism care poate afecta foarte mult sistemul cardiovascular, este asociat cu ateroscleroza.
  • Lipsa de antioxidanți în organism poate cauza un nivel crescut de toxine ce au efect nociv asupra celulelor. Cu cât nivelul de fibrinogen este mai mare cu atât crește riscul ca în vasele sangvine să se formeze cheaguri de sânge ce pot bloca fluxul de sânge și cauza atac de cord și accident vascular cerebral.
  • O alimentație bogată în grăsimi animale duce la creșterea nivelului de grăsimi în sânge, de trigliceride și lipoproteine, la formarea plăcilor de grăsime, la îngustarea arterelor și diminuarea fluxului de sânge.
  • Un nivel ridicat de trigliceride (produse de prea multe alimente grase și alcool) poate crește riscul de arteroscleroză și de atac de cord.
  • Fumatul
  • Consumul de droguri
  • Diabetul
  • Stresul excesiv
  • Viața sedentară
  • Hipertensiunea arterială
  • Nivelul crescut de colesterol din sânge.

Persoanele care observă că au astfel de simptome sau care știu că au o predispoziție la anumite boli de inimă sau la atac de cord trebuie să meargă la medic, să nu amâne un tratament care le poate salva și prelungi viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.