Bărbații australieni trăiesc cel mai mult – Care este stilul lor de viață?

0
451

De ce bărbații australieni trăiesc cel mai mult comparativ cu cei din alte țări ale lumii? Speranța de viață la bărbații din Australia este de 74,1 ani, iar la femei este de 78,8 ani. Studiile recente ale cercetătorilor arată că bărbații australieni au depășit ca durată de viață, pe cei din Asia, Europa și America de Nord. Care sunt secretele longevității? Cât de mult contează nivelul ridicat de viață? Află în acest articol de ce australienii trăiesc cel mai mult.

Navigare rapidă în articol:

 1. Australia are un nivel de viață ridicat
 2. Măsurile de combatere a fumatului în Australia au dus la scăderea mortalității
 3. Australienii au un stil de viață fără stres
 4. Australienii au o alimentație sănătoasă

1. Australia are un nivel de viață ridicat

Conform analizelor făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS): „Australia are un nivel de viață foarte ridicat pentru o perioadă foarte lungă de timp.” Până nu demult, Japonia era considerată înaintea Australiei din punct de vedere al faptului că populația trăia cel mai mult timp, datorită obiceiurilor alimentare sănătoase.

Un sondaj recent, care a apărut în revista Population Studies, spune că Australia și Elveția se află înainte de Japonia; acestea au cei mai longevivi oameni din lume. Speranța de viață în Australia a crescut mai rapid  din anii ’70 până în anii ’90, mai ales în ceea ce privește la bărbați.

Potrivit cercetărilor de pe The Australian National University (ANU), bărbații australieni trăiesc mai mult decât bărbații din alte regiuni ale lumii. Studiul a arătat faptul că bărbații australieni trăiesc în medie 74,1 ani. Femeile australiene trăiesc în medie 78,8 ani, se află pe locul al doilea ca speranță de viață după femeile din Elveția, care trăiesc în medie 79 de ani. Studiul are la bază rata mortalității la un moment dat.

După cum a precizat Dr. Collin Payne: „Japonia și țările nordice se descurcă foarte bine în ceea ce privește sănătatea, bunăstarea și longevitatea. Australia este însă înaintea lor.”

Australia are un nivel ridicat de viață pe termen lung și are o populație cu longevitate mai mare, mai ales în ceea ce privește bărbații.

Speranța medie de viață la bărbați:

 • În Australia este de 74,1 ani
 • În Suedia este de 74,0 ani
 • În Elveția este de 73,7 ani
 • În Norvegia este de 73,1 ani
 • În Olanda este de 72,6 ani.

Speranța medie de viață la femei:

 • În Elveția este de 79,0 ani
 • În Australia este de 78,8 ani
 • În Norvegia este de 78,6 ani
 • În Suedia este de 78,4 ani
 • În Olanda este de 78,2 ani.

2. Măsurile de combatere a fumatului în Australia au dus la scăderea mortalității

Mortalitatea este scăzută în Australia pentru că în această țară există organizații profesionale, cercetători, organizații nonguvernamentale care au luat măsuri de combatere a fumatului. Impozitarea la aceste produse este mare, s-au aplicat restricții publicitare, iar în plus și legislația privind mediul fără fum se aplică imediat (aceasta fiind de importanță majoră).

După cum se știe fumatul este factorul principal de risc al cancerului pulmonar, al bolilor respiratorii cronice și bolilor cardiovasculare, care scad speranța de viață. Prin combaterea fumatului, Australia are o populație mai longevivă. Australia a înregistrat scăderi semnificative ale mortalității.

Reducerea fumatului și îmbunătățirea dietei prin reducerea consumului de grăsimi saturate, a avut efecte pozitive asupra sănătății australienilor. Acest stil de viață a contribuit la creșterea longevității. Dieta a contribuit la scăderea colesterolului și a avut efect asupra prevenirii hipertensiunii arteriale.

Îmbunătățirea asistenței medicale a ajutat de asemenea la scăderea mortalității la persoanele care aveau boli cardiovasculare în Australia. Îngrijirea medicală în această țară are un nivel ridicat.

3. Australienii au un stil de viață fără stres

De ce australienii trăiesc cel mai mult? Pentru că au un stil de viață fără stres și le place foarte mult să călătorească. Cuvântul cheie la ei este calitatea vieții.

Timothy Sykes este un finanțator controversat, care își laudă stilul de viață incredibil pe Instagram; el este numit și „Lupul Instagramului”, are un stil de viață de lux și 260 000 de fani pe această rețea de socializare. El a oferit sfaturi despre stilul de viață și a spus că australienii au un stil de viață fără stres.

Sykes a spus de asemenea că trebuie să existe un echilibru sănătos între viață și muncă. „Profită de weekend,…Imaginează-ți un loc din lume în care te simți fericit și fă tot ce poți să te întorci acolo și să rămâi acolo.”

Timothy Sykes este dependent de călătorii, consideră acest lucru foarte important în viață. El spunea: „Călătoria a fost foarte importată pentru mine,… Am vizitat recent mai mult de 100 de țări, trăind viața la care am visat întotdeauna. Unii oameni cred că sunt nebun pentru a călători atât de mult, dar îmi place cu adevărat să explorez lumea, să mă întâlnesc și să vorbesc cu oameni din diverse culturi, să tranzacționez și să predau strategiile mele studenților din peste 70 de țări”.

Australia are un climat bun, relaxant

Să trăiești în Australia este chiar minunat având în vedere climatul bun și frumusețea naturală a plajelor magnifice. Aici vremea este perfectă să te bucuri de plajă, soare, aer curat. Mulți turiști vin în Australia pentru a petrece concediul, pentru că adoră stilul de viață al australienilor și faptul că aceștia sunt super-ospitalieri.

Australia are un climat asemănător cu cel din Brazilia. Principalele orașe din Australia (Sydney, Brisbane, Melbourne) au temperaturi blânde și precipitații regulate.

În Australia există și orașe mari, metropolitane, în care este aglomerație, dar și orașe în care viața urbană pare că se desfășoară în mijlocul paradisului. Orașele australiene oferă o viață mai mult în aer liber și chiar sunt orașe în care viața este foarte liniștită. În anumite regiuni neexplorate, australienii trăiesc în armonie cu natura și se bucură de un stil de viață pe care l-ar invidia mulți oameni.

În orașe s-au amenajat multe zone de agrement (cafenele, restaurante, baruri, mall-uri și altele), mai ales în regiunile centrale. Scopul a fost ca oameni ce trăiesc în Australia să poată face o pauză de masă, pentru a se relaxa în aceste zone și apoi să revină cu forțe proaspete la serviciu.

Australia a devenit renumită la nivel mondial pentru frumusețea sa naturală, locația sa excelentă pe glob, pentru gama de atracții de invidiat (păduri, plaje idilice, deșerturi, cascade, dune de nisip, stațiuni de ski).

Citește și:  Beneficiile exercițiului fizic activ, pentru longevitate și o stare de sănătate mai bună

Având în vedere analiza făcută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE):  „Australia este țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Este o țară cu cei mai fericiți locuitori ai lumii…cunoscuți pentru concilierea timpului liber cu munca, sănătatea bună, accesul bun la locuințe, securitatea cetățenilor, etc. Speranța de viață în Australia este ridicată.”

Australienii au un stil de viață activ

De ce australienii trăiesc cel mai mult? Pentru că ei fac multă mișcare, ei iubesc sportul și știu să se bucure de natură, de aer liber.

Australienii trăiesc cel mai mult pentru că fac frecvent jogging. Studiile cercetătorilor arată că obișnuința de a alerga îți poate crește speranța de viață cu 3 ani. Dacă alergi o oră pe săptămână, faci cel mai eficient exercițiu pentru creșterea speranței de viață.

Australienii obișnuiesc să alerge foarte des, ei sunt pasionați de jogging. Ei aleargă pe plajă și se bucură astfel și de calmul mării, de razele soarelui. Temperatura, umiditatea și presiunea scăzută a mediului contribuie la oxigenarea celulară. Alergarea este o activitate sănătoasă, are numeroase beneficii și anume:

 • Crește longevitatea, îmbunătățește starea de sănătate a organismului
 • Consolidează mușchii picioarelor, ajută la arderea caloriilor
 • Combate stresul, relaxează, oferă o stare de bine.

Este renumit în lume și atletismul australian.

Drumeții și plimbări cu bicicleta

Australienii trăiesc cel mai mult pentru că fac drumeții. Lor le place să călătorească, merg în tabere, vacanțe, drumeții, sunt adepții petrecerii timpului liber pe plaje. Au obiceiul să se trezească dimineața și să facă exerciții fizice foarte devreme, pentru a-și pune în mișcare corpul și mintea.

Ei sunt pasionați de plimbările cu bicicleta. La ei, bicicleta este considerată un adevărat mijloc de transport și o folosesc frecvent, desigur respectând regulile de circulație.

În Australia există trasee speciale pentru biciclete și trasee separate pentru pietoni. În această țară există cursuri la care australienii învață cum să se comporte în trafic și alte aspecte legate de mersul pe bicicletă. În acest fel ei sunt încurajați să utilizeze bicicleta, pentru că este un mijloc de transport sănătos.

Surf, plajă, yoga

Australienii trăiesc cel mai mult pentru că fac surf? Ar putea fi și ăsta un motiv, având în vedere să surful este o modalitate bună de a-ți menține condiția fizică și sănătatea.

Australia se remarcă prin cele mai bune locuri pentru surf, cele mai frumoase coaste din lume. Amintim 7 dintre acestea:

 • Gold Coast, unde vremea este caldă pe tot parcursul anului
 • Bells Beach, la 100 km de Melbourne, unde valurile sunt de peste 5 m
 • Margaret River, unde valurile sunt de până la 6 m
 • Byron Bay, un loc preferat de turiști, mereu aglomerat
 • Northern Beaches, regiunea Sydney Beach
 • Noosa Heads, unde valurile sunt cristaline, vântul domol, este recomandată pentru începători
 • Crescent Head, pentru toate nivelurile de surferi.

Australienii au obiceiul să se bucure mereu de plajă.

Australia este renumită pentru plajele minunate, cu nisip fin. Aici este o plăcere să te plimbi cu picioarele goale pe nisipul alb, atât de frumos. Te simți confortabil și relaxat. La asta se adaugă panorama de vis, oferită de ocean. În Australia, soarele răsare înainte de 6 dimineața, mai ales vara, deci plimbările pe plajă pot începe devreme. Și chiar așa este, mulți australieni se trezesc devreme pentru a alerga pe plajă sau pentru a face exerciții fizice încă de dimineață.

În Australia, temperaturile nu scad vara, sunt de obicei în jur de 30 de grade Celsius.

Australienii acordă o atenție deosebită pielii, ei se protejează mereu de soare, de radiațiile ultraviolete UV. Deseori vei vedea australieni care folosesc produse cu protecție solară și pălării cu boruri largi când merg la plajă.

De asemenea, australienii utilizează frecvent corturi de camping, mai ales atunci când doresc să se protejeze de vânt și de soarele puternic. Mulți dintre ei adoră să stea și pe iarbă, nu doar pe plaja cu nisip.

Australienii fac Yoga

Australienii trăiesc cel mai mult din lume pentru că fac Yoga. Australienii țin foarte mult să aibă o stare de bine și de relaxare, ei fac yoga și meditație. Yoga completează tratamentele medicale. Se pare că asta le îmbunătățește sănătatea și le crește speranța de viață. Australienii au astfel de obiceiuri interesante, care atrag și atenția turiștilor.

Yoga este o activitate preferată de australieni, ei consideră că le oferă forță, sănătate și flexibilitate. Există mai mult de 2,18 milioane de australieni care fac yoga. S-a apreciat că un număr de 1,7 milioane de femei din Australia fac yoga în mod regulat.

De asemenea, aproximativ 1,1 milioane de femei fac Pilates. Află aici cât de important este un program de antrenament prin metoda Pilates.

Australienii sunt pasionați de sport

Bărbații australieni trăiesc mai mult comparativ cu cei din alte regiuni ale lumii, datorită stilului lor de viață sportiv și apropierii cu natura sălbatică. Ei sunt înnebuniți după plimbările de-a lungul plajelor, după surf sau înotul în ocean, după tot felul de sporturi, indiferent de vârsta pe care o au. Oamenii adoră stilul de viață în apropierea mării și în general în natură. Deși mulți trăiesc în orașe, timpul liber îl petrec în natură, ori de câte ori au ocazia.

4. Australienii au o alimentație sănătoasă

Micul dejun este o parte importantă a culturii australiene. Copiii sunt învățați de mici cu regulile nutriției sănătoase și că trebuie să ia micul dejun.

Australienii consumă multe fructe, produse proaspete sănătoase și preparate culinare deosebite, ca de exemplu:

 • Fructe de mare – stridii, homari, scoici, whiting
 • Pește din ocean
 • Preparate pe bază de plante și ierburi
 • Preparate din ciuperci, muntries, nuci de macadamia, kutjera
 • Preparate din carne de miel, carne de crocodil, carne de cangur, carne de emu
 • Bushfood sau Bush Tucker
 • Plăcintă din carne, clătite cu banane
 • Cremă supă din mazăre, supă din legume
 • Prăjituri Pavlova și Lamington, biscuiți Anzac și pâine cu mirodenii Boston Bun
 • Fructe exotice – papaya, mango, jaka, pitaya, mangustina, carambola, pomelo, vanilia.

Nu degeaba sunt renumite în întreaga lume restaurantele în stil australian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.