BOSU – Cel mai popular echipament de fitness care te ajută să te menții în formă

0
393
BOSU – Cel mai popular echipament de fitness care te ajută să te menții în formă

Ce înseamnă BOSU? Este un echipament de fitness a cărui denumire vine de la Both Sides Up sau Both Sides Utilized. Cert este că acest dispozitiv special se folosește în realizarea exercițiilor de fitness și ajută la îmbunătățirea formei fizice a corpului. Este utilizat în diferite programe de antrenament și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Ca aspect este interesant, are forma unei platforme de plastic, cu înălțimea de 30 cm și diametrul de 63 cm, iar pentru a putea fi apucat cu mâinile are două corzi cu mânere. Baza solidă este fabricată dintr-un material plastic, iar forma sferică este din cauciuc. Pentru a avea formă de emisferă se umflă membrana de cauciuc cu aer, cu ajutorul unei pompe și astfel echipamentul este gata de a fi folosit pentru antrenamentele de fitness.

Beneficiile exercițiilor de fitness realizate cu dispozitivul BOSU

Acest dispozitiv este foarte ușor de utilizat de orice persoană, indiferent de vârstă. Îl poți folosi la sala de fitness, sau îl poți cumpăra și utiliza acasă. Datorită calității materialelor din care este fabricat dispozitivul BOSU se folosește în condiții de siguranță, se poate sări sau sta în echilibru pe el, se poate folosi pe o parte sau pe cealaltă, indiferent că una este plană și alta bombată, ideea este să-ți menții echilibrul pe podea.

Unul din marile beneficii ale exercițiilor cu dispozitivul BOSU este că reușești să-ți îmbunătățești aspectul corpului. Prin exerciții efectuate în mod regulat poți dobândi forme armonioase ale corpului dearece ai posibiliattea de a-ți pune în mișcare mai multe grupe musculare. Dispozitivul este ideal pentru menținerea formei fizice și a sănătății. Cu ajutorul lui îți mărești rezistența corpului, îți menții echilibrul, îți crești forța musculară, îți îmbunătățești flexibilitatea, coordonarea și starea interioară de bine.

Cei care au dureri de spate, lombare, la coloana vertebrală, pot face exerciții cu acest dispozitiv special deoarece prin folosirea lui îți poți ameliora simptomele de acest fel și îți îmbunătățești starea coloanei vertebrale. Exercițiile cu dispozitivul de fitness BOSU ajută la îmbunătățirea posturii corpului, la consolidarea sistemului musculo-scheletic, respirator și cardiovascular. Exercițiile sunt variate, pentru membrele superioare și posterioare, pentru abdomen, piept și spate. Sunt stimulați mușchii umerilor, abdomenului, pieptului, tricepșii, bicepșii, mușchii coapselor, gambelor, feselor.

La începutul oricărui antrenament se fac exerciții de încălzire a musculaturii, tendoanelor și articulațiilor, se fac mișcări simple apoi se pot realiza și exerciții mai complexe. Pentru a nu suferi de întinderi musculare sau de ligamente nu trebuie ca mișcările să fie realizate brusc ci lent, ritmul nu trebuie să fie rapid mai ales dacă condiția fizică nu este prea grozavă (ca în cazul începătorilor).

Citește și:  5 exercitii pilates pentru o talie de invidiat

Bosu

Pentru a nu aluneca pe dispozitiv poartă adidași anti-alunecare, astfel vei evita rănirea, iar dacă talpa este înaltă îți protejezi picioarele și gleznele. De asemenea te poți antrena și în picioarele goale, astfel vei putea să-ți menții chiar mai ușor echilibrul când stai pe platforma bombată, flexibilă. Ideea este să reușești întotdeauna să-ți menții echilibrul și să faci exerciții cât mai corect.

Dacă vrei să slăbești și să ai un corp tonic, armonios dezvoltat, mergi la sala de fitness și alege un astfel de dispozitiv pentru a te antrena. Dispozitivul BOSU este un excelent stimulator muscular care în plus dezvoltă dexteritatea, flexibilitatea, puterea, îmbunătățește echilibrul și postura corpului. Exercițiile mingii de echilibru BOSU au efect bun în dezvoltarea mușchilor, în eliminarea tensiunii musculare și a stresului. Fiind un echipament de echilibru, consolidare musculară și exerciții cardio, am putea spune că este un articol polivalent, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Îl poate folosi orice persoană, indiferent de vârstă. Prin intermediul exercițiilor dispozitivul poate ajuta în cazuri de obezitate, slăbiciune musculară, postură incorectă a corpului, depresie, stres. Alege un astfel de dispozitiv de fitness pentru a arde un număr mare de calorii, pentru a slăbi, a scăpa de stres, de depresie, pentru a-ți consolida mușchii, chiar și pe cei implicați în respirație, pentru a-ți forma un corp armonios dezvoltat, pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui, flexibilitatea, echilibrul, coordonarea corpului.

Dacă vrei o musculatură tonifiată, un antrenament lejer, distractiv, confortabil dar care să-ți solicite musculatura generală, alege dispozitivul BOSU. Acesta te ajută să-ți crești capacitatea de menținere a echilibrului, de a dobândi o bună flexibilitate, agilitate, condiție fizică, iar uneori prin contracții musculare poți simți pe propria piele chiar și febra musculară. Antrenamentele se pot face în grup, la sala de fitness, cu ajutorul unui instructor. Atmosfera va fi cu siguranță plăcută, îți va ridica starea de spirit.

Exercițiile sunt variate, de la cele mai simple la cele mai complexe, antrenamentul poate avea combinații coregrafice interesante și ușor de realizat de către orice persoană. Desigur pot exista diferite nivele de dificultate, programe pentru începători care nu cuprind mișcări complexe și programe pentru avansați. La început se fac exerciții de încălzire, exerciții cu scopul de a învăța să-ți menții echilibrul pe platforma bombată, etc.

Nu se fac mișcări bruște sau în ritm rapid pentru a nu suferi întinderi musculare, de ligamente sau alte afecțiuni. Mingea de echilibru BOSU este ideală pentru a avea un corp frumos, o postură corectă, un mers corect, este un element de fitness foare eficient în întreținerea organismului și a stării de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.