Cancerul – Boala secolului

0
351

Denumirea cancerului provine de la grecescul ,,Karkinos” – cancer, rac. Cuvantul ,,tumoare” se refera la formele benigne si maligne. Termenul ,,neoplasm” (sau ,,neoplazie”) este pentru tumorile maligne. ,,Bastrom” este un termen uzat in cazul tumorilor maligne de tip nediferentiat, mai ales in cazul sistemului nervos.

In cazul tumorilor maligne epiteliale se foloseste termenul carcinom. Sunt si tumori a caror denumire se termina in ,,om” (osteom, adenom, fibrom). Pentru tumori benigne de suprafata se foloseste denumirea ,,papilom”, pentru epiteliile sub forma cilindrica -,,polip” si pentru tumorile glandulare termenul ,,adenom”.

Chiar si in zilele de astazi cand avem acces la atata tehnologie apar intrebari precum: ce este cancerul – cum apare si cum se formeaza cancerul. Cancerul reprezinta o aglomerare a celulelor ce se dezvolta anarhic, care daca au o evolutie maligna in final formeaza metastaze (duc la aparitia de tumori). Genele proti-oncogene au rol in proliferarea celulelor, in special in perioada de embriogeneza. De asemenea, in anumite cazuri probo-oncogenele se pot transforma in oncongene, care se dezvolta malign. Donatorul de ADM tumoral poate fi din diferite specii (ex. om-animal). Statistic vorbind fiecare individ are anumite leziuni de tip premalign care nu inainteaza. O singura celula genereaza un con celular care daca se dezvolta anarhic poate crea o populatie celulara, infiltrand tesuturile vecine si raspandindu-se la alte organe prin vasele limfatice sau sanguine, formandu-se tumori secundare sau metastaze. Forma ei este neregulata, de culoare albicioasa, ca o conopida, ulcerata, dura si sangerand uneori. Locul in care apare o tumoare este neregulat, imobil, tumefiat, insensibil, apoi el se ulcereaza si devine dificil de tratat.

Diagnosticarea precoce a cancerului este foarte importanta, deoarece la timp si cu un tratament adecvat boala poate fi vindecata. Tratamentul care se aplica la inceputul bolii este mai eficient. Chimioterapia si radioterapia folosite in tratamentul cancerului au efecte secundare, uneori severe, iar chirurgia este chiar si mutilanta. Chimioterapia poate reduce celulele albe din sange si deci apare riscul producerii infectiilor. Tratamentul cu injectii cu Neulasta restaureaza celulele albe din sange si deci se poate face mai bine chimioterapia. Insa Neulasta poate produce alergie, mancarime sau chiar ruptura de splina. Pentru a combate aceste efecte negative este bine sa se faca timp de trei saptamani o cura cu infuzie de armurariu care ajuta la prevenirea cancerului de prostata, hepatic, pulmonar, intestin gros si piele.

Medicul stabileste diagnosticul de malignitate. Dupa inlaturarea tumorii primitive, metastaza se poate intinde pe timp de 5 ani, respectiv 16-18 ani, sau chiar mai mult in functie de perioada de evolutie si de volumul acesteia.

Celule canceroaseDiferentele clare intre tumorile benigne si maligne:

Tumorile benigne sunt: cu crestere lenta, neinvazive, care afecteaza tesuturile din jur, frecvent incapsulate si circumscrise, diferentiate bine si nemetastazante.

Tumorile maligne sunt: cu crestere rapida, invazive, cu efecte de imbolnavire a organelor alaturate, slab diferentiate, metastazante, infiltrative si neincapsulate.

Cancerul ia nastere in zonele din organism care sunt insuficient oxigenate, aici acumulandu-se reziduri toxice care lezeaza functiile organice locale. De aceea este importanta dezintoxicarea corpului. Astfel au fost vindecati pacienti ce sufereau de cancer prin apipunctura care produce: hiperoxigenare, hipertermie, hiperenergizare.

In timpul in care se face dezintoxicarea organismului nu trebuie facute operatii, se tine regim alimentar sever, nu se administreaza chimicale, organismul lupta cu boala.

Factorii care favorizeaza aparitia cancerului:

Citește și:  Cefaleea in timpul verii

Unul din factorii foarte importanti este reprezentat de radiatiile ionizante cu efect cancerigen la distanta de 2 km de epicentrul exploziei atomice. Substantele chimice cu efect cancerigen sunt:

  • Aflatoxima din contaminarea conservelor cu Aspergillus flav produce cancerul hepatic. Aflatoxima se afla in cafea, arahide, alune, porumb si condimente.
  • Substantele din diferite bauturi alcoolice provoaca cancerul gurii, de esofag, de san, de intestin.
  • Colorantii, conservantii, uleiurile minerale, aditivii favorizeaza aparitia cancerului. Printre E-urile cele mai periculoase care dau gust de carne amintim: E621, E634, E635, E210 la paine, colorantii din bauturi E102-galben, E129-rosu. Acesti aditivi dau stari de oboseala, dureri de cap, balonari, ameteli, lipsa de concentrare. Prepararea alimentelor la temperaturi inalte determina formarea nitratilor, iar in organism apar nitritii. Vitamina C impiedica formare nitritilor in organism.
  • Medicamentele de tipul: Cloramfenicol, Antimitotice.

Afumarea alimentelor, prajitul carnii pe gratar cu carbuni din lemn produc benzopirene (agenti cancerigeni). 1 kg de carne la gratar cu carbuni din lemn produce benzopiren care are efect egal cu fumul de la 600 de tigari.

Acrylamidele – Sunt substante periculoase cancerigene si se produc atunci cand alimentele consumate sunt bogate in carbohidrati (cartofi prajiti).

Se recomanda evitarea carnii care incarca organismul cu uree si acid uric, care duce la imbolnavirea rinichilor si poate sa apara litiaza, ateroscleroza, guta.

Daca a aparut cancerul trebuie imediat de tinut un regim cu apa distilata, cu suc de legume in care sa domine morcovul, un regim de cruditati, sa nu se consume carne, lactate si oua timp de 7 luni. Legumele din piete sunt toxice datorita faptului ca producatorii folosesc ingrasaminte chimice si pesticide.

Infectiile virale – Virusul oncogen si virusul Papiloma favorizeaza cancerul.

Hormonii ostrogeni care favorizeaza cancerul sunt: ADH este un hormon diuretic care provoaca cancerul bronsic, tumorile cerebrale; PTH duce la hipercalcemie si leziuni ale oaselor; ACTH duce la aparitia cancerului pancreatic si timus.

Lipsa de vitamine favorizeaza cancerul, in special riboflavina B2.

In tratarea cancerului se recomanda spirulina, planta gheara-matei, tataneasa, vitamina A asociata cu vitamina C, graul incoltit 3-6 lunguri/ zi, laptisorul de matca, curele cu argila pentru detoxifierea organismului, polenul, propolisul, Coenzima Q10.

Compresele cu aburi de coada-calului sunt foarte bune daca se pun pe locul afectat de tumoare, timp de 2 ore, dimineata. Compresele cu bitter suedez si alifia de galbenele au efect foarte bun. De asemenea se poate pune terci de patlagina pe tumorile exterioare. Pentru tumoarea la cap se recomanda bandajul inmuiat in rachiu cu pelin pisat.

Tratamentul cu cartilagiu de rechin este recomandat in retinopatie diabetica, osteoporoza, imunodepresii, artroze, terapia cu citostatice. Pentru cancerul pulmonar, de prostata, mamar, de intestin, gastric, foarte folositor este tratamentul cu naprasnic si spanz. Importante sunt si sucurile de telina, sfecla rosie, morcov, tinctura din muguri de plop negru si cura cu suc de orz verde.

Se cunosc 7 plante de efect anticancerigen: busuioc, chimen, anason, menta, nuci, valeriana, levantica, din care sa se bea 2 l de ceai/ zi. Anticancerigene sunt si baile cu extract de flori de fan, cu rol detoxifiant.

In lupta cu cancerul un rol important il au produsele Carotenoid complex realizat de catre compania GNLD si Culevit realizat de firma California Fitness.

Yoga prin exercitiile sale are un rol important in vindecarea cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.