Cancerul trompei uterine – Care sunt simptomele și metodele de tratament?

0
2076
Cancerul trompei uterine – Care sunt simptomele și metodele de tratament

Această formă de cancer se poate produce la premenopauză sau după menopauză. Majoritatea cauzurilor au fost de femei cu vârsta de 45-65 de ani. Cauza principală a acestei boli este considerată de către medici ca fiind dezechilibrul hormonal care se produce în perioada premenopauzei. Vârsta își spune cuvântul, iar deficitul de vitamine și de estrogeni poate duce la deteriorarea acestui organ din cauza nutriției și astfel se ajunge la o devitalizare organică a trompei uterine.

Anomalii hormonale epiteliale reprezintă și ele factori ce se alătură structurii modificate a epiteliului tubar din cauza schimbărilor ce au loc la menopauză și astfel se poate contura un carcinom al acestei regiuni uterine. Alte cauze ale acestui cancer al trompei uterine sunt numărul mare de nașteri și avorturi la unele femei ce au ajuns să se îmbolnăvească. Anumite infecții și inflamații pot contribui la dezvoltarea acestui cancer, iar potrivit unor specialiști sterilitatea este și ea un factor de risc al acestei boli.

Cancerul trompei uterine poate să nu producă simptome în faza inițială și astfel diagnosticul este greu de pus deoarece nu există stări clare ce să atragă atenția asupra acestei boli. Cancerul poate fi limitat la o singură trompă sau poate afecta ambele trompe. Dacă este vorba despre un cancer în stadiul II, acesta poate să fie extins și la uter, ovare și țesuturile pelvine. În stadiul III cancerul poate da metastaze în zonele abdominale. În stadiul IV cancerul de trompă afectează prin metastaze și alte zone ale corpului aflate la distanță de uter.

Citește și:  Vitamina C - beneficii pentru organism

Simptomele cancerului de trompă sunt: scurgerile apoase cu striuri sangvine sau asemănătoare leucoreei din vagin, durerile abdominale și pelvine, hemoragiile genitale care apar după menstruație. În vagin poate să apară o tumoră de consistență dură și volum diferit care nu produce durere. Alte semne sunt tulburările urinare, afecțiunile rectale, adenopatia inghinală și starea generală de rău.

Pentru stabilirea diagnosticului se fac investigații medicale care ajută la evaluarea trompelor uterine și la depistarea eventualelor anomalii ale acestora și zonei din jur. Acest lucru ajută la depistarea cancerului de trompă și stabilirea unui diagnostic. Dacă se lasă netratat, cancerul trompei uterine poate avea o evoluție rapidă și astfel apar metastaze la distanță care ajung până la zona pulmonară și sistemul osos.

Tratamentul trebuie să se aplice în stadiul incipient al acestui cancer pentru a preveni eventualele complicații și pentru ca vindecarea să se facă mai rapid. Intervenția chirurgicală este cea mai folosită metodă de tratament și este urmată de chimioterapie și radioterapie. Astfel de metode de tratament se aplică și în cazul cancerului de ovar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.