Căpăceala cu miere – Un medicament natural creat de albine, bun pentru atâtea afecțiuni

0
3569

Căpăceala cu miere este un produs vândut de apicultori, care conține cea mai pură miere. Acest produs reprezintă de fapt căpăcelele de la fagure. Pentru 1 kg de miere, albinele trebuie să aducă în stup 4 litri de nectar, din care aproape jumătate este apă. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie să fie expusă în plin soare. În plus, mierea se ține la o temperatură constantă, care nu trebuie să depășească 40 de grade Celsius, pentru a nu-și pierde din proprietăți.

Navigare rapidă în articol:

  1. Mierea cu căpăceală – Beneficii pentru sănătate
  2. Căpăceala de albine este un bun supliment alimentar

1. Mierea cu căpăceală – Beneficii pentru sănătate

Există mai multe produse benefice pentru sănătatea oamenilor, oferite de albine: mierea, fagurele, ceara, polenul, căpăceala cu miere, propolisul. Căpăceala de albine este o porțiune a stupului, care conține miere, ceară, enzime, antibiotice naturale și propolis. Ea are o aromă deosebită și este utilizată pentru consum.

Mulți oameni aleg să folosească căpăceala cu miere pentru că aceasta este bună pentru sănătate. Ei o cumpără din piață, de la apicultori, sau de la târgurile cu produse naturiste. Unii apicultori vând căpăceala cu tot cu fagurele natural și cu o cantitate de miere. Toate componentele din aceste produse sunt hrănitoare, chiar și ceara de albine are proprietăți speciale. Important este să se aleagă produse 100% naturale care sunt în forma lor crudă, completă.

Mierea din fagurele cu căpăcele este cu adevărat pură și are un gust senzațional. Este mult mai dulce decât mierea pe care o cumperi din magazine. Cei care consumă miere din fagure spun că se observă o diferență clară față de mierea comercializată în supermarketuri. Consistența fagurelui este diferită, creează senzația că ai mesteca bomboane din ceară cu miere.

Specialiștii recomandă consumul de produse apicole, precum sunt: fagurii cu miere, polenul, căpăceala cu miere și altele.

Căpăceala cu miere – Proprietăți

De obicei, căpăceala se vinde cu o cantitate semnificativă de miere și are următoarele beneficii pentru sănătate:

  • Ajută în ameliorarea simptomelor produse de afecțiunile stomacului, ficatului, sistemului cardiac
  • Crește imunitatea sistemului imunitar al organismului
  • Are efect antibiotic și ajută în combaterea infecțiilor; conține peste 400 de principii active și 45 de substanțe naturale cu proprietăți antibiotice
  • Ameliorează metabolismul și afecțiunile digestive
  • Ajută în tratamentul unor afecțiuni ale cavități bucale, cum ar fi paradontoza și stomatita
  • Are acțiune benefică asupra inimii
  • Ajută la lubrifierea vaselor de sânge, la restabilirea permeabilității și elasticității acestora; de asemenea previne bolile cardiace și bolile degenerative ale vaselor sangvine
  • Ajută în reducerea simptomelor sinuzitei și ale infecțiilor căilor respiratorii
  • Este un bun remediu în caz de boli respiratorii, precum ar fi faringita, laringita, virozele respiratorii, astmul
  • Are efect bactericid, deci este bine să fie consumată în mod frecvent pentru combaterea infecțiilor bacteriene
  • Ajută la îmbunătățirea funcției sistemului circulator
  • Prin conținutul de propolis poate combate paraziții intestinali
  • Revitalizează și crește rezistența organismului.
Citește și:  Cidru de foc – Tonic pentru sănătate cu oțet de mere

Căpăceala poate fi uscată sau umedă, în funcție de cantitatea de miere pe care o conține.

Tinctura de propolis este un remediu naturist recomandat de medicii specialiști în tratarea polipilor colonului.

2. Căpăceala de albine este un bun supliment alimentar

Cura cu acest supliment alimentar ajută în cazuri de afecțiuni digestive, cardiace, ale ficatului,  în hiperaciditate gastrică, ulcer și gastrită. Se recomandă consumul a 3-5 lingurițe de căpăceală cu miere pe zi. Se ține o cură de 14 zile, apoi se face o pauză de 2 săptămâni și se reia tratamentul cu acest supliment alimentar.

Căpăceala se mestecă ca o gumă, până ce componentele sale se topesc (mai puțin ceara) iar gustul mierii se termină. Ceara are proprietăți bune asupra cavității bucale și asupra tractului digestiv. De regulă nu se înghite. Unii spun despre căpăceală că se poate înghiți pentru că ajută în ameliorarea simptomelor afecțiunilor digestive.

Căpăceala dezinfectează cavitatea bucală, elimină bacteriile de pe suprafața dinților și a gingiilor și combate deteriorarea acestora. Ajută în cazuri de stomatită, afte și paradontoză.

Nu ezitați să consumați acest produs realizat de albine, pentru că el conține mierea în forma ei cea mai pură, cu toate vitaminele, antioxidanții, enzimele și elementele active din polen. Aceasta este o hrană cu adevărat nutritivă și foarte sănătoasă pentru organism.

Alegeți că cumpărați fagure cu miere crudă, care este pură 100%. Dacă fagurele are căpăcele puteți fi siguri că mierea din celulele acestuia este 100% pură, deși este în cantitate destul de mică.

Vezi aici un video despre căpăceala de albine:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.