Care sunt cauzele principale ale fotofobiei – Citește ce spun medicii despre această afecțiune

0
1485
Care sunt cauzele principale ale fotofobiei – Citește ce spun medicii despre această afecțiune

Ai tendința de a te feri de lumina puternică deoarece simți că te dor ochii? Această sensibilitate a ochilor la lumină se numește fotofobie sau fotosensibilitate. Se poate manifesta la lumina puternică dintr-o cameră sau la lumina soarelui.

Principalele semne ale afecțiunii sunt durerile de ochi provocate de expunerea la lumina strălucitoare.

Medicii spun despre această incapacitate a ochilor de a tolera lumina și de simptomele care apar că avem această afecțiune. Cele mai predispuse la fotofobie sunt persoanele cu ochi de culoare deschisă. Există anumite suferințe care se manifestă prin fotofobie. De exemplu anumite dureri de cap și mai ales migrena reprezintă cauze ale sensibilității ochilor la lumină. Tulburările hormonale și schimbările de mediu pot produce frecvent migrene.

Bolile care afectează creierul sunt alte cauze ale fotofobiei. Dintre acestea fac parte inflamarea creierului datorită unei infecții virale, meningita, accidentul vascular cerebral. Bolile de ochi, uveita, glaucomul acut, afecțiunile corneei, pot fi cauze ale fotofobiei.

Corneea poate fi afectată foarte ușor de anumite substanțe sau particule (murdărie, nisip) care intră în ochi la nivelul acesteia și astfel sunt produse escoriații și leziuni pe stratul exterior al acestei membrane oculare. Glaucomul este o boală oftalmologică care se datorează creșteriii presiunii exercitate de fluidele globului ocular asupra altor părți ale ochiului și care poate da fotofobie, deteriorarea vederii și în cazuri grave chiar orbirea.

Citește și:  Cum se manifesta si cum se trateaza viroza respiratorie?

Conjunctivita este inflamația membranei care căptușește pleoapele și acoperă globul ocular până la cornee. Datorită bolii ochii sunt umflați, injectați, iritați și sensibili la lumină. Mâncărimea și fotofobia sunt simptome ale conjunctivitei. Sindromul de ochi uscat apare în cazul în care glandele lacrimale nu mai produc destule lacrimi. Fotofobia a fost asociată și cu această problemă a ochilor, simptomele fiind și de arsură, iritație, sensibilitate la lumină. Rujeola este o altă cauză a fotofobiei.

Sunt situații în care fotofobia nu este o problemă serioasă și apare de obicei la persoanele cu ochi albaștri sau verzi. În cazuri de urgență medicală apar și alte simptome: vedere încețoșată, înroșirea ochilor, dureri oculare, senzație de arsură în ochi, dureri de cap, stări de greață și vărsături, iritabilitate, confuzie, stări febrile și altele.

Pentru tratament sunt recomandate picăturile pentru ochi care au efect de reducere a inflamațiilor și ameliorare a simptomelor de durere, uscăciune, usturime. În toate bolile de ochi se recomandă suplimentele de vitamina A. Zeaxantina, luteina și carotenoidele sunt de asemenea suplimente de nutrienți pentru tratamentul afecțiunilor oculare.

Pentru conjunctivită este indicat tratamentul cu antibiotice. De asemenea și pentru meningita bacteriană se administrează medicamente. Odihna și medicamentele analgezice pot ajuta în combaterea migrenei, care este cauza acestei afecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.