Care sunt mineralele necesare menținerii frumuseții?

0
134
Care sunt mineralele necesare menținerii frumuseții

La fel ca și enzimele, mineralele sunt foarte importante pentru organism, dar și pentru menținerea frumuseții. Potrivit experților în domeniu medical, 95% din activitatea organismului depinde de minerale, pentru a se realiza normal, echilibrat. În concluzie alimentația zilnică trebuie să fie bogată în minerale și vitamine, elemente necesare menținerii sănătății organismului. Pentru a avea o stare de sănătate bună trebuie să mâncăm corect, să facem sport, să evităm stresul, să ducem un stil de viață echilibrat.

Mineralele și oligoelementele ajută la activarea enzimelor în organism și astfel acestea din urmă devin catalizatori în numeroase procese ale corpului. Cantitatea de minerale trebuie să fie normală, deficitul este rău dar și surplusul nu face bine organismului. Organismul are nevoie de minerale active care se absorb complet în intestin și astfel este păstrată sănătatea și frumusețea corpului.

Pentru a înțelege mai bine rolul mineralelor în menținerea frumuseții trebuie doar să ne gândim la aspectul pielii și al părului. Ce putem face pentru a avea pielea mai frumoasă și părul mai sănătos?

După cum spun specialiștii în domeniul medical, pielea este mai frumoasă prin înnoirea colagenului. Acest lucru se face cu ajutorul enzimelor și deci cu ajutorul mineralelor care stimulează activitatea acestor enzime.

Pentru a avea părul mai rezistent și mai frumos trebuie să avem grijă de scalp și rădăcina firelor de păr, să le oferim elementele nutritive hrănirii acestora. Un prim pas pentru îmbunătățirea aspectului părului este detoxifierea organismului. Apoi se impune o alimentație corectă care să mențină starea de sănătate a organismului.

broccoli si salata

Detoxifierea ajută la restabilirea sănătății corpului dar și la obținerea unei podoabe capilare mai frumoase și rezistente. Cei care au urmat un regim de detoxifiere au observat că părul lor a devenit mai puternic, mai des, mai elastic, se pieptăna mai ușor, se usuca mai repede fiind lăsat liber, avea un aspect mai plăcut, se aranja mai ușor.

Starea de sănătate a organismului afectează și aspectul părul

O persoană care are o podoabă capilară lipsită de viață, cu fire de păr care se încâlcesc repede și cad în exces, cu siguranță are anumite probleme de sănătate sau o carență de elemente nutritive în corp. În plus trebuie ținut cont de aportul de minerale în organism. Un păr slab, friabil, care cade foarte mult arată că există o lipsă de minerale în organism, care trebuie acoperită pentru menținerea sănătății și frumuseții.

Citește și:  Avocado, sursă importantă de grăsimi vegetale

Nu este suficient să îți îngrijești părul (să îl speli cu produse scumpe) trebuie să ai grijă și de partea internă a organismului, de problemele care apar din cauza unor dereglări de absorbție a mineralelor din alimentele ingerate, sau ale carenței în corp de astfel de elemente nutritive necesare sănătății.

Pentru îmbunătățirea aspectului părului și restabilirea rezistenței și elasticității lui trebuie să se adopte o alimentație sănătoasă, alcalină, care să aibă o cantitatea semnificativă de minerale. Un astfel de regim ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea elementelor acide și redarea frumuseții părului.

Mineralele trebuie luate din produse organice (cultivate în sol organic) deoarece acestea au un conținut mai bogat de astfel de elemente decât cele care provin dintr-un sol agricol normal. Calitatea solului este foarte importantă deoarece mineralele vin din pământ. Prin apa din sol, mineralele solubile sunt absorbite de plante, iar în acest sens ne referim la verdețuri și legume, care oferă minerale pure și energia primită de la soare. Cele mai indicate sunt plantele verzi, care au un conținut bogat de minerale, vitamine și aminoacizi.

Acestea ajută în detoxifierea organismului și la restabilirea starii de sănătate. Din categoria plantelor bogate în minerale fac parte: păpădia, castraveții, țelina, rucola, salata verde, andivele, spanacul, iarba de grâu, varza, frunzele de muștar, broccoli, mărarul, coriandrul, menta, fasolea verde, asparagusul, pătrunjelul, feniculul, ardeiul gras, algele marine, prazul, dovleacul dovleceii, conopida, vinetele, păstârnacul, morcovii, ceapa, mazărea, varza de Bruxelles, cartofii dulci, ciupercile, sfecla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.