Care sunt proprietățile benefice pentru piele ale uleiului de fistic?

0
2387
Care sunt proprietățile benefice pentru piele ale uleiului de fistic

Acest produs vegetal este asemănător uleiului de măsline în ceea ce privește beneficiile asupra pielii și organismului deoarece conține o cantitate mare de acizi grași polinesaturați, acid oleic și acid linolenic. Este un ulei vegetal obținut prin presarea la rece a semințelor arborelui de fistic, care are denumirea științifică de Pistacia vera. Uleiul de fistic se realizează printr-un proces de rafinare, deci este un ulei vegetal rafinat.

Uleiul de fistic are culoarea verde-intens, mirosul unic, aroma blândă, ca de fistic proaspăt și poate fi utilizat în gastronomie. Trebuie păstrat în sticlă de culoare închisă, la frigider. Este foarte bun pentru asezonarea salatelor, a preparatelor din pește, legume, avocado, sau a prăjiturilor și înghețatelor.

Uleiul de fistic are minerale și vitamine, acizi grași polinesaturați și mononesaturați. Conține magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc, tanin, acid folic, colină, vitamine A, B, C și E. Proprietățile sale pentru piele sunt excelente, uleiul de fistic ajută la reducerea inflamațiilor și vindecarea rănilor. Are efect bun în tratamentul bolilor digestive, anemiei cronice, icterului, colitei biliare, constipației și afecțiunilor stomacului.

Uleiul de fistic crește potența, întărește unghiile, îmbunătățește capacitatea corpului de a rezista la efort, curăță ficatul și ameliorează durerile acestuia, reduce procesul de deteriorare a vaselor de sânge, consolidează inima, normalizează digestia, are proprietăți calmante și nutriționale.

Este indicat pentru uz intern și extern deoarece îmbunătățește metabolismul și aspectul pielii. Are efect tonifiant, de curățare a pielii, de eliminare a pistruilor și a petelor de culoare închisă care apar pe corp odată cu înaintarea în vârstă, tratează rănile, iritațiile, degerăturile, ajută la creșterea părului.

ulei

Uleiul de fistic are steroli, acizi grași Omega-6 și Omega-9 care îmbunătățesc elasticitatea și aspectul pielii. Acest produs natural hidratează pielea și de aceea este indicat pentru masaj. Se poate adăuga în creme, balsamuri de păr, măști cosmetice pentru exfolierea și îngrijirea pielii.

Citește și:  Castravetele imbunatateste aspectul pielii

Untul de fistic este recomandat pentru corp deoarece hrănește, netezește, hidratează, redă suplețea, elasticitatea pielii, protejază impotriva atacului nociv al radicalilor liberi, în plus pielea rămâne moale, delicată și parfumată. Este indicat pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cea uscată și deshidratată. Specialiștii dermatologi consideră cauza principală a tenului uscat ca fiind reprezentată de procesul de îmbătrânire al epidermei, ce constă în reducerea treptată a grăsimilor și a apei din acest țesut.

Prin uleiul de fistic și untul de fistic se hidratează pielea și se oferă acesteia o cantitate semnificativă de acizi grași Omega-6 și Omega-9, care au acțiune benefică asupra tegumentului. Un ten uscat și deshidratat nu arată bine, nu este fin, luminos și frumos. Pentru a preveni uscarea tenului, apariția iritațiilor și ridurilor, trebuie să ne hidratăm corespunzător, să menținem stratul protector hidrolipidic al pielii.

Cauze ale uscării pielii sunt și fumatul, aerul uscat din cameră, expunerea mult timp la soare sau la frig fără a folosi produse cosmetice de protecție pentru piele, folosirea excesivă a loțiunilor cu alcool și a săpunurilor agresive. Având în vedere faptul că expunerea prelungită la soare ne îmbătrânește prematur pielea, este obligatorie folosirea cremelor bune de protecție solară.

Untul de fistic poate fi utilizat și ca un exfoliant pentru corp, se realizează acasă din următoarele îngrediente: o mână de fistic crud, 2 linguri de ulei de fistic vegetal, puțină sare de Himalaya și miere de albine. Toate aceste ingrediente contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.