Care sunt riscurile dacă petreci mult timp stând pe scaun?

0
125
Care sunt riscurile dacă petreci mult timp stând pe scaun

Ori de câte ori stai la birou pe scaun trebuie să-ți verifici postura corpului. Viața sedentară și munca care implică să stai mult pe scaun sau în mașină poate crește riscul de a dezvolta numeroase boli grave. Statul pe scaun este impus de stilul de viață, de activitatea pe care o desfășori, iar acest lucru poate afecta sănătatea.

Potrivit studiilor realizate de cercetători poziția sănătoasă de la birou trebuie să devină o obișnuință deoarece dacă se stă incorect, pe un scaun neajustat, ori cu spatele aplecat se poate suferi de anumite probleme de sănătate. În general perioadele lungi de stat pe scaun pot fi motivul pentru care poți suferi de dureri de spate și diferite boli grave.

În mod normal la slujba care prepsupune statul la birou pe scaun trebuie acordată atenție poziției spatelui deoarece se pune un stres asupra acestei părți a corpului, asupra coloanei, a umerilor și a cefei. Scaunul trebuie să aibă spătarul bine ajustat astfel încât să fie rezemată regiunea coloanei și mai ales partea lombară a acesteia.

De asemenea, scaunul trebuie să susțină mai mult de jumătate din lungimea coapselor și să fie atât de înalt încât să permită sprijinirea tălpilor direct pe podea și formarea unui unghi aproximativ drept între coapse și gambe. Șoldurile trebuie să fie mai sus decât genunchii sau la același nivel cu aceștia.

dureri de spate

Pauzele de 10 minute la 1-2 ore de stat jos sunt necesare pentru prevenirea durerilor de spate. Statul pe scaun afectează funcția arterelor și provoacă tensiune musculară la spate. Pentru a preveni durerile de spate și deteriorarea funcției normale a mușchilor și oaselor este important să se facă exerciții fizice regulate. Majoritatea oamenilor care au muncă de birou suferă de dureri de spate acute și cronice, deoarece această parte a corpului suferă anumite tensiuni, ea are rolul de susținere și mișcare a corpului.

Citește și:  Top 10 moduri de a scapa de transpiratie

O altă problemă a menținerii poziției pe scaun timp îndelungat este acumularea sângelui în picioare, iar după o zi de muncă rezultatul poate fi alarmant având în vedere că circulația fluxului sangvin nu se face în mod normal, acest lucru este dăunător vaselor de sânge și poate fi un factor de risc al bolilor cardiovasculare.

Potrivit studiilor realizate de cercetători statul în poziția așezat pe scaun timp de o zi poate crește nivelul de glucoză și zahăr din sânge, deci poate accentua riscul de a dezvolta în timp diabet zaharat.

Alte riscuri la care te expui dacă stai prea mult timp pe scaun sunt hipertensiunea arterială, cancerul și infarctul miocardic. Durerile de spate sunt cel mai frecvent simptom la persoanele sedentare sau care au muncă de birou și stau multe ore pe scaun. Pentru prevenirea acestor probleme grave de sănătate trebuie urmat un program de exerciții fizice care să completeze alături de alimentație și odihnă stilul de viață sănătos și care să ajute la menținerea echilibrului fizic și mental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.