Caseina din lactate, proteină periculoasă pentru sănătate

0
2575
Caseina din lactate, proteină periculoasă pentru sănătate

Oamenii evită să bea lapte gras, consideră că grăsimea din lactate este cea mai periculoasă pentru sănătate. Asfel, ei consumă în special lapte degresat, iaurt și brânză cu un conținut redus de grăsime. Dar laptele conține și un alt element periculos – caseina – o proteină principală în produsele lactate. Conform specialiștilor caseina se găsește în lapte în proporție de 87 %. Caseina este un liant excelent care a fost utilizat și la fabricarea unui tip de clei de lemn.

Caseina este descompusă de enzime și asfel ea nu se coagulează în stomac. Din păcate descompunerea ei este dificilă, de aceea organismul consumă o mare cantitate de energie, iar în plus este nevoie și de o cantitate suficientă de enzime pentru acest proces. Una dintre aceste enzime este lactaza.

Un alt aspect care este negativ și contribuie la accentuarea problemelor pe care le creează această caseină este faptul că produce casomorfine prin descompunerea ei în stomac. Acestea sunt fragmente de proteine care au un efect ușor euforic, ele acționează ca și opiaceele și pot agrava autismul și crește riscul de cancer de prostată.

Citește și:  Aminoacidul treonină și beneficiile sale în organism

Excesul de lapte poate avea efecte nocive asupra organismului uman, iar la aceasta se poate adăuga și intoleranța la lactoză care se manifestă la unii oameni (este vorba despre imposibilitatea organismului de a asimila și de a fixa mineralele și calciul). Obezitatea este frecvent întălnită la adolescenți și persoanele peste 40 de ani deoarece acestea consumă mult lapte. De asemenea, excesul de lapte poate provoca alergii și inflamații.

Consumul de caseină poate accentua dezvoltarea celulelor canceroase expuse la agenți cancerigeni. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii care au studiat efectul alimentației asupra șobolanilor expuși la agenți cancerigeni puternici. Nivelul ridicat de proteine contribuie la dezvoltarea cancerului.

Caseima nu este cancerigenă dar poate hrăni celulele canceroase și astfel contribuie la inmulțirea lor și dezvoltarea cancerului. Această substanță contribuie la creșterea tumorii și a grupurilor de celule precanceroase. De asemenea, se ajunge la creșterea colesterolului, creșterea cantității de estrogen în organism, la schimbări hormonale mari în corpul femeilor ceea ce poate crește riscul de cancer de sân, diabet și alte boli.

Video – T.C. Campbell şi Studiul China:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.