Castanele combat astenia fizică și intelectuală

0
379
Castanele combat astenia fizică și intelectuală

Scapă de lipsa de vitamine și minerale printr-o dietă care să conțină castane comestibile! Aceste fructe sunt o sursă importantă de elemente nutritive și de aceea sunt recomandate copiilor, persoanelor aflate în stare de convalescență, sau care sunt obosite, epuizate, suferă de astenie fizică și intelectuală.

Află cum te ajută castanele să fii sănătos!

Castanele conțin potasiu, magneziu, zinc, mangan, calciul, fier, fosfor, lecitină, lipide, vitamina B1, B2, B4 (colină), B6, C, E, K, PP și acid folic. Nu sunt recomandate oamenilor care suferă de obezitate deoarece au grăsimi, carbohidrați și multe calorii (aproximativ 196-200 calorii la 100 g). Castanele conțin fibre de aceea sunt bune pentru intestine, iar gustul lor în stare crudă este ca de alună.

Castanele stimulează digestia, au propietăți antibacteriene, reduc permeabilitatea vaselor capilare, susțin buna funcționare a sistemului muscular și nervos, ameliorează tusea, afecțiunile gastrointestinale. Colina din castane ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Fosforul este necesar pentru sostemul osos, pentru fixarea calciului. Vitaminele B ajută la buna funcționare a sistemului nervos și a sistemului muscular. Potasiul din castane este important pentru organism, mai ales pentru sistemul cardiovascular.

Citește și:  Afla in ce consta dieta pentru zodia Berbec, ce alimente sunt recomandate nativilor acestei zodii pentru a slabi

Pentru consum se aleg castanele care sunt în stare bună, au o culoare strălucitoare și nu plictisitoare (ca a fructelor ce sunt uscate). Nu se folosesc niciodată castanele cu viermi sau care au fost stocate o perioadă îndelungată de timp. Castanele prea vechi iși pierd o parte din nutrienți și gustul plăcut și nu mai sunt recomandate pentru consum.

Aceste fructe se pot păstra la congelator timp de aproximativ 6 luni (în prealabil trebuie coapte și curățate de coajă), în frigier este recomandat să nu fie stocate crude mai mult de 2 săptămâni. Se pot prepara la cuptor (la cca. 200 grade Celsius), coapte la foc moderat, curățate de coajă, unse cu puțin unt și presărate cu sare, sau sub formă de piure drept garnitură la diferite preparate culinare din carne (de pui, rață, iepure sau curcan). Crema de castane este un deliciu și se folosește pentru deserturi, prăjituri și înghețate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.