Detoxifierea organismului ajută la limpezirea minții?

0
204

Detoxifierea organismului ajută orice persoană sănătoasă să aibă o capacitate sporită de muncă, un plus de energie, să-și îmbunătățească capacitățile fizice și intelectuale. Este un proces care are efect benefic nu doar la nivel fizic ci și asupra minții și sufletului. De obicei, încărcarea organismului poate crea o stare de oboseală, iritabilitate și deprimare. În momentul în care corpul urmează un proces de detoxifiere își diminuează concentrația de toxine și deșeurile nocive acumulate în timp. Mintea și corpul sunt interconectate de aceea este foarte important ca alimentația să fie echilibrată și sănătoasă. Mâncarea pe care o consumăm are o influență asupra minții. Printr-un regim de detoxifiere, vegetarian, mintea devine mai lucidă, mai echilibrată, mai calmă și mai limpede. Dispar stările de nervozitate și tristețe, ne eliberăm de stres și oboseală, devenim mai veseli, mai stabili și plini de energie.

Detoxifiere, Foto: getwellwithths.com

Pentru purificarea corpului se poate ține și post negru. Această metodă este folosită de creștinii ortodocși mai ales în vinerea mare, înaintea Paștelui. Este considerată o metodă de purificare a spiritului și se ține întreaga zi. În timpul postului negru organismul se mobilizează și își restructurează sistemul de absorbție și eliminare deoarece nu mai primește rația de alimente cu care s-a obișnuit în fiecare zi. Dacă organismul nu mai primește hrană va consuma din substanțele depuse, acestea sunt dizolvate, ajung în sânge, apoi sunt eliminate prin ficat, rinichi și intestin.

În mod normal, postul negru se ține timp de 24 de ore pentru a avea rezultate. În plus organismul are nevoie și de odihnă de aceea trebuie să se evite efortul, agitația și stresul. Aceasta nu înseamnă că trebuie să dormi sau să lenevești, este indicat să ai o activitate normală, să te menții în formă. O astfel de metodă de post negru ajută la normalizarea digestiei, a metabolismului, la eliminarea depunerilor de țesut adipos, la ținerea sub control a apetitului, la odihnirea organismului și prevenirea unor boli și afecțiuni mai ales de tip digestiv.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here