Detoxifierea organismului ajută la limpezirea minții?

0
483
1-detoxifierea-organismului

Detoxifierea organismului ajută orice persoană sănătoasă să aibă o capacitate sporită de muncă, un plus de energie, să-și îmbunătățească capacitățile fizice și intelectuale. Este un proces care are efect benefic nu doar la nivel fizic ci și asupra minții și sufletului.

Regim pentru detoxifierea organismului

2-detoxifierea-organismului

De obicei, încărcarea organismului cu toxine poate crea o stare de oboseală, iritabilitate și deprimare. În momentul în care corpul urmează un proces de detoxifiere își diminuează concentrația de toxine și deșeurile nocive acumulate în timp. Mintea și corpul sunt interconectate de aceea este foarte important ca alimentația să fie echilibrată și sănătoasă.

Mâncarea pe care o consumăm are o influență asupra minții. Printr-un regim de detoxifierea organismului, vegetarian, se obțin multe beneficii pentru sănătate:

 • Mintea devine mai lucidă, mai echilibrată, mai calmă și mai limpede.
 • Dispar stările de nervozitate și tristețe.
 • Ne eliberăm de stres și oboseală.
 • Devenim mai veseli, mai stabili și plini de energie.

Vindecare prin post negru – Cea mai bună metodă pentru detoxifierea organismului

3-post-negru

Pentru purificarea corpului se poate ține și post negru. Această metodă este folosită de creștinii ortodocși mai ales în vinerea mare, înaintea Paștelui. Este considerată o metodă de purificare a spiritului și se ține întreaga zi. Tradiția religioasă este strictă cu privire la post, se spune că acesta trebuie respectat de toți enoriașii, mai puțin de copii și oamenii bolnavi.

În mod normal, postul negru se ține timp de 24 de ore pentru a avea rezultate.

Beneficiile postului negru pentru sănătatea organismului:

 • În timpul postului negru organismul se mobilizează și își restructurează sistemul de absorbție și eliminare deoarece nu mai primește rația de alimente cu care s-a obișnuit în fiecare zi.
 • Dacă organismul nu mai primește hrană va consuma din substanțele depuse, acestea sunt dizolvate, ajung în sânge, apoi sunt eliminate prin ficat, rinichi și intestin.
 • În plus organismul are nevoie și de odihnă de aceea trebuie să se evite efortul, agitația și stresul. Aceasta nu înseamnă că trebuie să dormi sau să lenevești, este indicat să ai o activitate normală, să te menții în formă.
 • O astfel de metodă de post negru ajută la normalizarea digestiei, a metabolismului, la eliminarea depunerilor de țesut adipos.
 • Prin post se ține sub control apetitul alimentar, se previn multe boli și afecțiuni (mai ales de tip digestiv).

Vindecare prin post alimentar – Metodă sigură de a afla dacă suferi de vreo boală

4-post-dieta-vegetariana

Postul alimentar este o metodă prin care se face detoxifierea organismului, de aceea este recomandat pentru sănătate. Oamenii văd în post și o metodă de curățire a sufletului, ei spun că îi ajută să reflecteze asupra relației cu D-zeu. Postul trebuie privit ca o dietă care ajută la detoxifierea organismului, la relaxarea și restabilirea echilibrului interior.

În perioada de post trebuie să fii atent la câteva aspecte:

 • Dacă observi că pe perioada postului (când ai o alimentație vegetariană) nu ai probleme de sănătate în legătură cu mâncarea și din contra te simți mai bine, este clar că înainte serveai niște alimente care îți provocau intoleranță și alergii, de aceea starea ta era precară.
 • Foarte mulți se simt foarte bine pe perioada postului deoarece au mai multă energie și mintea limpede.
 • Cei care iubesc alimentele pe bază de carne cu siguranță sunt contra acestei metode de detoxifiere, au credința că ar deveni obosiți și infometați. Totuși ei ar trebui să încerce să țină post măcar pentru a afla ce probleme alimentare au. Prin post se pot exclude numeroase alimente care se consumă zilnic și astfel ei pot afla după câteva săptămâni dacă prin eliminarea lor ajung să se simtă mai bine.
 • Un alt aspect important este și renunțarea la fumat, alcool și cafea pe perioada postului. Acesta ar fi într-adevăr grozav pentru sănătate. Desigur, pentru cei dependenți este foarte greu să renunțe dintr-o dată la astfel de substanțe, însă ar putea să le elimine treptat sau măcar să încerce o diminuare cantitativă.
Citește și:  Vezi dieta pentru zodia Gemeni recomandata pentru scaderea in greutate si mentinerea starii de sanatate

Oamenii țin post în primul rând pentru sănătate.

5-sucuri-din-fructe

Postul poate fi privit din punct de vedere religios dar și din punct de vedere medical. Dacă este ținut măcar o perioada de timp de o lună, efectele lui sunt excelente pentru organism:

 • În primul rând metabolismul este îmbunătățit.
 • De asemenea, consumul mare de lichide în perioada de început ajută la eliminarea toxinelor, pregătirea și detoxifierea organismului pentru aportul alimentelor de post. Se bea o cantitate de 2 litri de apă plată pe zi, dar și ceaiuri din plante medicinale, sucuri naturale din fructe și legume.
 • În perioada postului are loc o revitalizare a organelor. Ficatul, rinichii, intestinele, plămânii, pielea sunt curățate de toxine, are loc detoxifierea organismului.
 • Consecințele unei alimentații nesănătoase se vede pe chipul nostru, iar prin post ne putem restabili starea de sănătate și echilibrul interior. Eliberând organismul de toxine te simți mai ușor, scapi de oboseală, ai mai multă energie și nu mai ești vulnerabil la boli.

Postul (sau detoxifierea organismului) este practicat de milenii în toate religiile lumii. Desigur pentru a ține post trebuie un pic de voință, însă cu puțină imaginație se pot realiza preparate culinare delicioase de post.

Ce alimente sunt recomandate pentru post și detoxifierea organismului?

6-postul-pentru-sanatate

Încearcă să ții post măcar 2 săptămâni și vei vedea ce bine te simți. Acest lucru presupune un pic de voință mai ales pentru începători, dar nu este greu de realizat. Sfaturi utile:

 • Începe cu alimentele de post care ți se par cele mai delicioase.
 • Alege legumele, fructele, ierburile proaspete, salatele, produsele din soia.
 • Alimentele alcaline ajută corpul să-și restabilească echilibrul după o perioadă în care carnea, cafeaua, alcoolul, dulciurile și pâinea au constituit un factor acid. Acestea sunt cele care ți-au creat starea de oboseală, problemele digestive, arsurile la stomac, durerile de cap și afecțiunile pielii. Încearcă să le elimini și vei vedea cum metabolismul este stimulat iar organismul detoxifiat.
 • Postul scapă organismul de surplusul de aciditate. Nu trebuie să ai impresia că ții un regim dificil, ci doar că iei decizia de a încerca alte alternative alimentare, care te vor ajuta să faci o pauză de la mâncărurile grele pe care obișnuiai să le servești în fiecare zi și să dai posibilitatea organismului să se elibereze de toxine.

Sunt oameni care au nevoie de încurajări să țină post, sau de îndrumarea unui preot pentru a fi motivați să parcurgă perioada de post, de aceea merg la biserică.

Postul trebuie înțeles ca un repaus alimentar, o etapă de curățare a organismului. Avantajele lui sunt extraordinare pentru sănătate. Detoxifierea organismului este o necesitate dacă dorești să fii sănătos. Foarte important este să se renunțe la fumat și alcool pe perioada postului pentru ca rezultatele să fie într-adevăr pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.