Ce trebuie să mănânci vara la micul dejun pentru a-ți menține sănătatea?

0
422
Ce trebuie să mănânci vara la micul dejun pentru a-ți menține sănătatea

În timpul verii esti tentat să pierzi în greutate și acest lucru il poți face chiar de la micul dejun, cu o anumită alimentație echilibrată, sănătoasă, dar săracă în calorii. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este greșit să nu mănânci dimineața în dorința de a scăpa de kg în plus.

Conform nutriționiștilor, persoanele care au mâncat dimineața au reușit să slăbească mai eficient decât cele care au sărit peste micul dejun și au mâncat abia la prânz. De asemenea cei care se alimentează dimineața au mai multă energie pe parcursul zilei decât cei care uită sau nu vor să servească micul dejun. O alimentație corectă dimineața îți oferă necesarul de energie pentru întreaga zi, îți stimulează metabolismul și reduce senzația de foame de peste zi.

Un mic dejun echilibrat te ajută să-ți menții starea de sănătate

Trebuie să conțină fructe, produse lactate, proteine și cereale integrale. Fructele și cerealele sunt bogate în fibre, minerale și vitamine, iar laptele și produsele lactate au calciu și proteine.

Bea mai multe lichide în timpul verii! Acesta este sfatul nutriționiștilor pentru oameni în perioada lunilor de vară, deoarece organismul trebuie bine hidratat în aceste luni caniculare. Sucurile naturale din fructe proaspete sunt delicioase, hrănitoare și răcoritoare. Ceaiurile reci din plante îți potolesc setea și te hidratează de asemenea. Apa plată este necesară organismului, trebuie să se bea minim 1,5 litri pe zi.

să mănânci vara la micul dejun

Dimineața organismul are nevoie de multe vitamine și fibre, de aceea sunt recomandate cerealele și fructele. Cerealele se pot amesteca în iaurt, astfel se va asigura și aportul de calciu organismului. Piersicile, nectarinele, caisele sunt surse de vitamine și ajută și la protejarea pielii de razele UV puternice ale soarelui. Căpșunele, afinele, murele și zmeura au vitamina C, antioxidanți și nu trebuie să lipsească de la micul dejun. De asemenea, pepenele galben și pepenele verde sunt fructe care ajută la hidratarea corpului, conțin foarte multă apă.

Citește și:  Stiati ca diabetul poate fi prevenit prin transplantul de grasime maro?

Mulți oameni pot avea probleme cu digestia din cauza caniculei. Din păcate, căldura excesivă duce la deshidratarea organismului și astfel sângele se îngroasă, ceea ce afectează starea de sănătate. Acesta este motivul pentru care în lunile de vară crește riscul de boli de inimă și afecțiuni ale vaselor de sânge. Hidratarea corpului, remineralizarea acestuia este foarte importantă.

Legumele și fructele trebuie să facă parte din dieta zilnică. Specialiștii nutriționiști recomandă să se mănânce salate din roșii, ardei, castraveți, ridichi și dovlecei. Astfel de salate pot fi asezonate cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oțet balsamic pentru un gust mai plăcut, dar mai ales pentru faptul că se creează un mediu acid ce ajută în combaterea bacteriilor periculoase care pătrund în organism pe calea aerului sau prin alimentație.

Nu sări peste micul dejun, masa de dimineață poate dura doar 15 minute și este cea mai bună investiție pe care o poți face pentru tine, de a avea energie întreaga zi și a-ți menține sănătatea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.