Cea mai întâlnită durere severă de cap, migrena – Iată cum ibuprofenul combate migrenele!

0
372
Cea mai întâlnită durere severă de cap, migrena – Iată cum ibuprofenul combate migrenele!

Migrena apare la 20% dintre adulți și provoacă dureri de cap foarte mari, atacuri recurente, iar uneori dă simptome de greață și vărsături, sensibilitate la zgomote puternice și lumină intensă. Medicii recomandă medicamentele analgezice care reduc severitatea crizelor de migrenă. Acestea însă nu se iau oricum, trebuie respectată doza indicată de medic. Acest lucru este valabil și pentru medicamentele nesteroidiene care ajută în tratamentul simptomelor migrenei.

Ibuprofenul este un medicament folosit și în cazuri de astm și se spune că ar putea provoca leziuni ale tractul gastrointestial, aceastea fiind însă manifestate mai puțin decât în cazul aspirinei. Despre ibuprofen specialiștii spun că poate da anumite complicații de acest gen în cazuri rare. Dacă se ia aspirină nu se mai ia și ibuprofen, ambele sunt medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Ibuprofenul este un medicament foarte eficient pentru tratamentul migrenei deoarece elimină durerea de cap provocată de aceasta. Cercetătorii au studiat mai multe medicamente, eficacitatea lor în cazul migrenei, astfel au ajuns la concluzia că ibuprofenul poate fi folosit în doze de 200-400 mg și ajută la reducerea durerilor de cap în cazul acestei afecțiuni. Ibuprofenul nu este un medicament scump și în plus este bine tolerat de organismului uman.

Citește și:  Stări neplăcute care nu trebuie ignorate în timpul antrenamentului

ibuprofen

În anumite cazuri, când atacurile de migrenă sunt severe este posibil ca medicul să recomande o doză mai mare de ibuprofen pentru ameliorarea durerilor de cap. Totuși prin studiile care s-au realizat s-a demonstrat că doza de ibuprofen este bine să fie mică, adică pâna la 1200 mg pe zi, deoarece așa se pot preveni complicațiile de tipul leziunilor la nivelul tractului gastrointestinal. Dacă se respectă dozele mici nu apare niciun risc major la nivel gastrointestinal.

Despre ibuprofen speciliștii spun că nu este mai puțin eficient decât alte medicamente nesteroidiene antiinflamatoare (ex. aspirina), nu constituie un risc de insuficiență cardiacă sau complicații la tractul gastrointestinal dacă dozele sunt mici. Ibuprofenul acționează ca analgezic, antiinflamator, antipiretic, reduce atacurile de migrenă.

Nu este indicat la copii și la femeile însărcinate. Este eficient și în cazuri de artrite reumatoide, artrite psoriazice, boli ginecologice, dureri de dinți, stări inflamatorii din sfera ORL, reumatism extraarticular, reumatism inflamator, probleme stomatologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.