Ceai negru cu scorțisoară, un preparat bogat în antioxidanți care ajută la scăderea în greutate

0
1011
Ceai negru cu scorțisoară, un preparat bogat în antioxidanți, Foto: dietstol.ru

Pentru cei care doresc să savureze o băutură caldă și aromată pot prepara un ceai negru cu scorțișoară. Efectul acestui ceai este foarte bun asupra organismului, mai ales datorită elementelor nutritive pe care le conțin cele două ingrediente din care se realizează. Ceaiul negru este apreciat chiar mai mult decât ceaiul verde de către nutriționiști deoarece este o sursă mai bogată de antioxidanți și cofeină.

Ceai negru cu scorțisoară, un preparat bogat în antioxidanți, Foto: dietstol.ru

Ceaiul negru cu scorțișoară – Mod de preparare:

Pentru realizarea acestei băuturi se folosesc următoarele ingrediente: o cană de apă, 2 lingurițe de ceai negru, o linguriță de miere de albine și un vârf de cuțit de praf de scorțișoară sau o jumătate de baton de scorțișoară. Se pune puțină apă la fiert și se infuzează batonul de scorțișoară și ceaiul negru, se strecoară și se adaugă puțină miere de albine. Cu cât timpul de infuzare este mai mare cu atât taninul din frunzele de ceai negru oferă un gust mai intens băuturii. În mod normal se recomandă 4-5 minute pentru infuzarea ceaiului.

Praf sau baton de scorțișoară, Foto: effektivnoe-pohudenie.com
Praf sau baton de scorțișoară, Foto: effektivnoe-pohudenie.com

Beneficile vindecătoare și proprietățile medicinale ale ceaiului negru cu scorțișoară:

Ceaiul negru este realizat din frunze de Camelia Sinensia care conțin uleiuri volatile, vitamine B, C și K, iod, fluor, fosfor. Acest produs are proprietăți antioxidante puternice, combate efectul nociv al radicalilor liberi, consolidează sistemul imunitar al organismului, oferă energie corpului. Nu se administrează după-amiaza sau seara pentru că poate crea o stare de agitație din cauza cofeinei.

Citește și:  Echinacea (Echinacea purpurea), ajuta la consolidarea sistemului imunitar

Scorțișoara este un condiment aromat, care conține uleiuri esențiale, carbohidrați, tanin. Are efect benefic asupra sănătății organismului, stimulează circulația sangvină, ameliorează simptomele de gripă și răceală, întărește sistemului imunitar, scade riscul de îmbolnăvire de cancer deoarece are efect anticancerigen. Potrivit cercetătorilor scorțișoara are acțiune bună în prevenirea cancerului colorectal, cervical, limfomului și melanomului.

Ceai negru amestecat cu scorțișoară, Foto: 101tea.ru
Ceai negru amestecat cu scorțișoară, Foto: 101tea.ru

Atât ceaiul negru cât și scorțișoara sunt eficiente în tratamentul diabetului, în prevenirea acestei boli. Ceaiul negru reduce nivelul de zahăr din sânge, scorțișoara are efect de diminuare a colesterolului din vasele sangvine. De asemenea, ceaiul negru cu scorțișoară ajută la reducerea greutății corporale deoarece se combină uleiurile esențiale cu cofeina din ceai negru și astfel se obține o băutură care accelerează metabolismul, inhibă pofta de mâncare și promovează scăderea în greutate. De asemenea, un astfel de ceai are efect afrodisiac, detoxifiant pentru organism, de stimulare a sistemului nervos și creștere a tensiunii arteriale (este un preparat cofeinizat). Deși ajută la stimularea digestiei și arderea grăsimilor, nu se bea în exces pentru că poate crea o stare de agitație și nesomn în timpul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.