Ceai verde Hojicha – Ajută la prevenirea inflamației și creșterea imunității

0
60

Dacă ești în căutarea unui ceai verde foarte sănătos, cu gust deosebit, îți sugerăm să încerci marca Hojicha, care are o aromă unică de prăjire și multe beneficii pentru sănătate. Hojicha este un tip de ceai verde bogat în polifenoli și antioxidanți, care ajută la prevenirea inflamației în organism și deteriorarea celulelor. Care sunt beneficiile consumului de ceai Hojicha?

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum se face ceai Hojicha
  2. Ceai Hojicha – beneficii pentru sănătate

1. Cum se face ceai Hojicha

Hojicha este un ceai foarte popular în Japonia. El se realizează din frunze de ceai verde care au fost prăjite într-un ceainic special, denumit Kyusu. Acest ceainic japonez este din ceramică, cu mâner lateral și renumit pe piața mondială. Dacă ești pasionat de ceai verde, ai putea să-ți achiziționezi și un vas japonez Kyusu care este realizat din lut sau ceramică.

Frunzele de ceai verde se prăjesc în bolul Kyusu, deasupra cărbunelui încins și astfel ele vor avea o culoare roșie-maronie și o aromă specială. Prin acest procedeu, ceaiul își păstrează calitățile, doar aroma se schimbă puțin, va fi ca de alune prăjite.

Ceaiul se poate bea simplu, însă poate avea și un gust mai deosebit dacă este amestecat cu puțin lapte.

2. Ceai Hojicha – beneficii pentru sănătate

Despre ceaiul Hojicha se spune că are cel mai scăzut conținut de cafeină, dintre toate ceaiurile verzi și în plus, el este un ingredient prețios pentru sănătate. Totuși, chiar dacă este sărac în cofeină, acest ceai nu este recomandat copiilor și femeilor însărcinate.

Substanțele naturale pe care le conțin frunzele de ceai sunt de mare ajutor pentru prevenirea bolilor multiple. Nutrienții din ceai au efecte pozitive neașteptate și sunt recomandați pentru organism, într-o manieră echilibrată. Prin urmare, consumul de ceai Hojicha trebuie să fie moderat, nu trebuie exagerat.

Reduce inflamația

Această băutură alcalină are un gust excelent și proprietăți excepționale antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene. Prin consumul de ceai Hojicha se reduce starea de aciditate a organismului, astfel pH-ul corpului este menținut într-o stare de sănătate, va fi alcalin.

După cum spun cercetătorii, toxinele din organism determină nivelul de aciditate. Cu cât nivelul acestora este mai ridicat în organism, cu atât și pH-ul devine mai acid. Ceaiul Hojicha ajută la detoxifierea organismului, reducerea inflamațiilor și prevenirea deteriorării celulare.

Ceaiul are și proprietăți antibacteriene naturale, neutralizează bacteriile din cavitatea bucală și previne formarea halitozei (a respirației urât mirositoare) și a cariilor dentare.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Ceaiul Hojicha are pirazină care îmbunătățește fluxul sanguin și poate avea un efect pozitiv asupra circulației sanguine. Prin consumul de ceai Hojicha se îmbunătățește sănătatea inimii. Catechinele și teanina din ceai ajută la dilatarea vaselor de sânge și astfel presiunea sângelui din interiorul acestora tinde să scadă, iar asta ajută în prevenirea hipertensiunii arteriale.

Mai multe studii ale cercetătorilor au arătat cât de periculoasă este hipertensiunea arterială, ea poate provoca accident vascular cerebral și infarct miocardic. Oamenii care vor să aibă inima sănătoasă ar putea să bea ceai Hojicha, pentru a-și reduce riscul de hipertensiune arterială.

Citește și:  Descopera principalele remedii populare pentru tratamentul vegetatiilor adenoide ce sunt o sursa de infectie a nasului!

Ceaiul Hojicha este un bun remediu împotriva circulației deficitare, este recomandat persoanelor care au probleme cu picioarele reci (din cauza fluxului sanguin slab).

De asemenea, ceaiul promovează digestia, neutralizează depozitele de grăsime din artere, îmbunătățește circulația sângelui și scade riscul de boli de inimă și infarct miocardic. Ceaiul reduce colesterolul din vasele de sânge și combate simptomele răcelii.

Crește imunitatea organismului

Hojicha are elemente active care reduc riscul de îmbolnăvire și întăresc imunitatea organismului. Ceaiul are vitamina C care stimulează imunitatea. De asemenea, ceaiul este bogat în antioxidanții care au ca efect suprimarea acțiunii oxigenului activ din organism și deci ei vor menține imunitatea corpului.

Prin consumul de ceai Hojicha te poți proteja de îmbolnăvire, de răceală, gripă și infecții.

Îmbunătățește funcția cognitivă

Efectele ceaiului Hojicha au atras atenția cercetătorilor în domeniul sănătății. Aceștia au ajuns la concluzia că ceaiul reduce riscul de dezvolta boala Alzheimer și alte tulburări cognitive legate de înaintarea în vârstă.

Teanina din ceai are efect relaxant, sporește concentrarea și combate tulburările de somn. Cu ajutorul acestui ceai se ameliorează stresul și se crește calitatea somnului.

Pirazina din ceai Hojicha are efect bun asupra creierul, îmbunătățește circulația sanguină. Conform unui studiu realizat de cercetători, creierul funcționează mai bine datorită mirosului de pirazină. S-a constatat că pirazina produce o creștere a undelor alfa și de aceea creierul funcționează mai bine, crește puterea de concentrare, iar sentimentele negative dispar. Pirazina este o componentă a ceaiului verde prăjit, care acționează asupra nervilor creierului.

Stimulează metabolismul

Acest ceai favorizează funcționarea metabolismului și ajută la reducerea colăceilor din zona abdominală și scăderea în greutate. Prin consumul de ceai Hojicha poți elimina kg în plus și poți preveni obezitatea.

În Japonia, acest ceai se bea în mod frecvent, mai ales că nu are multă cafeină. El nu este o simplă băutură, ci un excelent remediu pentru multe probleme de sănătate. Ceaiul ușurează digestia și previne bolile cronice.

Ceaiul Hojicha stimulează corpul și spiritul, este relaxant și delicios, crește energia din organism. Cercetătorii susțin că acest ceai are catechine ce produc căldură în organism, mai ales în țesutul muscular și adipos. Acest proces de termogeneză crește procesul de ardere a grăsimilor și deci permit organismului să ardă mai multe calorii.

Previne îmbătrânirea prematură a organismului

Ceaiul Hojicha este bogat în antioxidanți și polifenoli care combat atacul nociv al radicalilor liberi și împiedică îmbătrânirea prematură a organismului. Multe dintre efectele acestui ceai se datorează antioxidanților care sunt valoroși pentru sănătate, pot preveni îmbătrânirea celulară.

Induce un plus de energie și îmbunătățește starea de spirit

Ceaiul Hojicha este antioxidant, antiinflamator și revigorant pentru organism. El conține puțină cofeină, reîmprospătează corpul, elimină stresul, îmbunătățește starea de dispoziție și gândurile înțelepte. Hojicha adaugă un plus de energie în organism și are efect calmant și relaxant. Poate fi savurat chiar și după-amiaza, pentru că nu produce insomnie.

Vezi aici un video despre ceaiul Hojicha:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.