Tratamente pentru păr cu ceai verde, care promovează sănătatea acestuia

0
388

Oamenii au observat faptul că stresul este principala cauză a căderii părului, alături de alte dezechilibre din organism ori simptome (dureri de cap, depresie, insomnie, palpitații). Pierderea părului este asociată cu o stare de nervozitate și frustrare, ce amplifică nivelul de stres. Prin reducerea stresului se poate combate această afecțiune, dar este nevoie și de un tratament pentru păr, de un mod holistic de vindecare și îmbunătățire a sănătății părului din interior.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ceaiul verde pentru creșterea părului
  2. Ceaiul verde, tratamente pentru păr

1. Ceaiul verde pentru creșterea părului

Ceaiul verde poate ajuta la îmbunătățirea sănătății părului în diferite moduri; cu ajutorul lui, părul crește mai frumos, devine mai gros și mai strălucitor.

Potrivit oamenilor de știință din Coreea, ceaiul verde poate preveni în mod eficient căderea părului la femei și bărbați. Despre acest ceai s-a spus că este bogat în polifenoli, substanțe flavonoide, vitamina C și E, care stimulează creșterea părului.

Cercetătorii au descoperit că ceaiul verde are antioxidanți care au efect benefic asupra sănătății părului în sensul că pot contracara alopecia androgenă; aceasta este principala cauză a căderii părului, a cheliei masculine. Alopecia este o predispoziție genetică, ce se datorează hormonului DHT, care este produs de testicule și ovare.

Ceaiul verde are efect asupra foliculilor de păr în faza de creștere. Cercetătorii au testat componentele extrase din ceaiul verde și au constatat că speranța de viață a foliculilor de păr este mai mare datorită unui asemenea tratament, iar capacitatea părului de a crește este îmbunătățită. Combinarea de EGCG (un derivat de catechină, din componentele extrase din ceai verde) cu etanol poate fi un remediu împotriva căderii părului. Etanolul stimulează absorbția nutrienților prin rădăcinile firelor de păr.

Prin urmare, este recomandat consumul de ceai verde pentru creșterea părului. Sunt recomandate 2 căni de ceai verde pe zi.

Ceaiul verde și hidratarea pielii

Conform unui studiu de pe NCBI, ceaiul verde conține polifenoli ce îmbunătățesc sănătatea și frumusețea pielii, deci și a scalpului.

Polifenolii au efect benefic asupra pielii, cresc fluxul de sânge, aportul de oxigen către celulele cutanate, protejează împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) dăunătoare corpului.

Rezultatele studiului au arătat că la persoanele, care au băut zilnic ceai verde timp de 3 luni, s-a observat o îmbunătățire a hidratării și elasticității pielii.

2. Ceaiul verde, tratamente pentru păr

Indiferent de  situație, căderea părului este întotdeauna o problemă sensibilă pentru oameni, de aceea este importantă cunoașterea unor tratamente eficiente pentru păr.

Specialiștii au recomandat consumul de ceai verde și chiar clătirea părului cu infuzie din ceai verde. Acest tratament vă ajută să vă păstrați părul sănătos. Ceaiul verde are proprietăți de vindecare și un efect pozitiv asupra scalpului. Pentru a preveni căderea părului și stimula creșterea acestuia, puteți aplica acest tratament de îngrijire în mod frecvent, pur și simplu vă clătiți părul cu ceai verde după spălarea capului.

Ceaiul verde este un remediu contra mătreței și în plus, oferă și alte beneficii

Citește și:  Cum putem scadea glicemia cu ajutorul plantelor medicinale?

Prin folosirea ceaiului verde la clătire se obțin următoarele beneficii:

  • Părul devine mai strălucitor și mai voluminos
  • Ceaiul verde are și efect antibacterian
  • Părul devine mai rezistent; ceaiul verde previne fragilitatea firelor de păr
  • Este eliminată mătreața
  • Pielea capului este hidratată mai bine
  • Prin aportul de tanin se elimină excesul de producție de sebum
  • Este îmbunătățită circulația sângelui
  • Vitaminele hrănesc foliculii firelor de păr
  • Crește elasticitatea părului.

Mască de păr cu ceai verde

Pentru a avea părul mai frumos, puteți face o mască de păr cu ceai verde. Aceasta se poate realiza ușor acasă, astfel:

  • Faceți o infuzie de ceai verde, folosind 2 plicuri de ceai verde la 150 ml apă fierbinte
  • Lăsați infuzia să se răcească, apoi adăugați 2-3 gălbenușuri de ou și amestecați bine; dacă aveți părul lung folosiți 3 gălbenușuri de ou
  • La această mască se pot adăuga și alte ingrediente cu beneficii pentru podoaba capilară – ulei de măsline sau ulei de argan, vitamina A și E, o lingură de miere
  • Aplicați această compoziție la rădăcinile firelor de păr și pe toată lungimea lor
  • Lăsați să acționeze timp de 20 de minute
  • Apoi spălați părul cu șampon și clătiți cu apă caldă
  • La final, clătiți părul cu infuzie din ceai verde.

Mască de ceai verde împotriva căderii părului

La această rețetă se folosește ceai verde, dar și ceai din plante medicinale: mușețel, urzică, brusture. Se procedează astfel:

  • Se infuzează 2 lingurițe de ceai verde și 2 lingurițe de plante medicinale la 500 ml apă fierbinte, timp de 30 de minute
  • Se strecoară și se lasă să se răcească; apoi se clătește părul cu această infuzie.

Pentru creșterea părului se recomandă infuzia din ceai verde, frunze de urzică și frunze de dafin. Despre urzică se știe că are numeroase utilizări pentru sănătatea organismului și a părului.

În ceea ce privește frunzele de dafin, s-a descoperit că acestea oferă numeroase beneficii părului și anume:

  • Au proprietăți vindecătoare și antiinflamatoare
  • Normalizează circulația sanguină
  • Accelerează creșterea părului
  • Prin acizii organici se elimină excesul de sebum și toxine
  • Vitaminele din frunzele de dafin hrănesc firele de păr și pielea capului
  • Taninul are efect benefic asupra rădăcinilor firelor de păr
  • Prin uleiurile esențiale se hidratează firele de păr și pielea capului.

Infuzia din frunze de dafin ajută în combaterea seboreei și a mătreței, ajută la creșterea părului, la reducerea fragilității firelor de păr. De obicei această infuzie este folosită pentru combaterea mătreței și reglarea excesului de sebum. De asemenea, infuzia de dafin este eficientă pentru părul uscat, îi oferă un aspect mai frumos și sănătos. Prin acest tratament se combate și încărunțirea prematură a părului.

Infuzia din mușețel și dafin ajută la prevenirea căderii părului. Pentru a da o nuanțare frumoasă părului, puteți folosi frunze de urzică în loc de mușețel, acestea oferă o strălucire naturală podoabei capilare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.