Ceaiul de musetel vindeca bolile respiratorii si prelungeste tineretea

0
235
chamomile tea

La primul semn de raceala trebuie sa se bea imediat un ceai de musetel. Desi este o bautura mai putin delicioasa, proprietatile terapeutice ale musetelului sunt extraordinare.

Ceaiul de musetel vindeca bolile respiratorii cronice, reduce procesul de fermentatie si umflarea mucoasei stomacului, calmeaza nervii si crampele stomacale, creste secretia biliara, ajuta in vindecarea rapida a ulcerelor duodenale si gastrice. Este un tratament excelent in bolile tractului gastro-intestinal, in raceala si afectiunile sistemului nervos.

Metoda de preparare a ceaiului de musetel: Se adauga o lingurita de floare uscata la o cana cu apa fierbinte, se lasa la infuzat timp de 10 minute, se filtreaza si se bea rece. Se pastreaza foarte bine la frigider. Acest preparat ajuta in tratamentul enteritelor, gastritelor, ulcerelor, colitelor, bolilor de ficat.

Calugarii tibetani folosesc musetelul in amestec cu mugurii de mesteacan, cu floarea vesnica Immortella si Hypericum in cantitati egale, cate 100 g din fiecare, si realizeaza un amestec cu proprietati terapeutice deosebite. Se adauga cate o lingurita din acest amestec la ½ litri apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 3 ore. Se filtreaza si se indulceste cu miere de albine. Acest ceai este recomandat inainte de culcare si este considerat un adevarat elixir pentru imbunatatirea vederii si metabolismului, eliminarea toxinelor din organism si pierderea in greutate.

Citește și:  Urzica, o planta excelenta pentru pierderea in greutate si detoxifierea organismului

Inca din antichitate medicii greci foloseau ceaiul de musetel pentru proprietatile sale antiinflamatoare, febrifuge, antialergice si antispastice. In Egiptul Antic musetelul era floarea dedicata zeului soare Ra.

Cercetatorii recomanda sa bem ceai de musetel pentru a ne prelungi tineretea, a ne imbunatati vederea si memoria, deoarece planta contine luteina – care are rol de antioxidant si protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.