Ceaiul de tei reduce durerea și inflamația, scade tensiunea arterială!

0
11

Ceaiul de tei este o băutură sănătoasă, cu gust unic, cu aromă plăcută, care nu doar calmează, ci reduce și inflamația. Despre inflamația cronică s-a spus că poate contribui la apariția multor boli și afecțiuni, ce includ: diabet zaharat de tip 2, boala Alzheimer, cancer, boli autoimune. Constipația este un simptom ce arată că organismul luptă cu inflamația cronică. De asemenea, alte simptome produse de inflamația cronică sunt: dureri abdominale, scăderea în greutatea, schimbările de dispoziție, senzația de oboseală excesivă ce nu dispare după odihnă.

Pentru a reduce inflamația cronică se recomandă și odihna, reducerea nivelului de stres și consumul de ceai de tei. Acest ceai are proprietăți utile: relaxante, antiinflamatoare, diaforetice, vasodilatatoare, anxiolitice, antispastice, hipotensive.

Conform studiilor cercetătorilor, prin consumul de ceai de tei se obțin beneficii importante:

  • Se reduce durerea, inflamația
  • Se elimină stresul și anxietatea
  • Se scade tensiune arterială.

Principalele proprietăți ale ceaiului de tei

Ceaiul de tei reduce inflamația

Acest ceai este indicat oamenilor care suferă de procese inflamatorii în organism, cum ar fi de pildă la nivelul stomacului. Ceaiul de tei are antioxidanți precum kaempferol și tilirozida, care reduc inflamațiile în organism. Acest ceai are flavonoide, miricetină, glicozide, quercitină, cisteină, leucină, alanină, cistină, izoleucină, serină, fenilalanină. Quercitina și tilirozida reduc edemul, inflamațiile, ajută în caz de artrită și fibromialgie, în ameliorarea simptomelor acestor boli.

Cercetătorii arată că acest ceai este bogat în compuși care oferă protecție împotriva daunelor radicalilor liberi și împotriva stresului oxidativ. El ajută și în afecțiunile tractului gastrointestinal, combate indigestia, greața și îmbunătățește funcția digestivă.

Ceaiul de tei calmează durerea

Despre ceaiul de tei deja se știe că are efect calmant și îmbunătățește calitatea somnului. El acționează rapid, relaxează, ameliorează durerea și tensiunea. Ceaiul de tei este indicat în caz de insomnie. Are efect bun asupra sistemului nervos, ameliorează durerile, stresul, ajută în relaxare.

Ceaiul de tei este foarte bun pentru copii, alungă stresul și îi ajută să aibă un somn mai lin. Dacă copiii devin nervoși sau supărați, părinții le pot face un ceai de tei, deoarece acesta poate ajuta în calmarea lor. În plus, ceaiul de tei le atenuează și durerile, disconfortul stomacal, le reduce problemele cu somnul și nervozitatea.

Ceaiul de tei scade tensiunea arterială

Acest ceai este un bun vasodilatator natural, asta înseamnă că ajută la dilatarea vaselor de sânge, la reducerea tensiunii arteriale. Prin consumul de ceai de tei se calmează durerile de cap și simptomele de anxietate.

Citește și:  Care sunt cele mai bune remedii naturale împotriva insomniei și tulburărilor de somn?

De asemenea, acest ceai susține imunitatea organismului prin conținutul de vitamina C. El crește rezistența organismului și poate ajuta în cazuri de gripă și răceală. Ceaiul de tei ameliorează tusea uscată, facilitează secreția de mucus, calmează simptomele produse de afecțiuni respiratorii, ajută la hidratarea membranei mucoase a tractului respirator.

Alte beneficii

Ceaiul de tei oferă și alte beneficii:

  • Are un impact pozitiv asupra sistemului digestiv, activează secreția biliară și îmbunătățește digestia
  • Poate întări vasele de sânge, are efect analgezic, previne dezvoltarea bolilor sistemului cardiovascular
  • Este bun în tratamentul bolilor de rinichi, ameliorează simptomele în caz de cistită, urolitiază
  • Reduce durerile musculare și calmează durerile de cap
  • Echilibrează activitatea tractului digestiv, calmează pereții stomacului
  • Normalizează digestia, reduce inflamațiile și iritațiile tractului gastrointestinal.

Ceaiul de tei se prepară foarte simplu: se adungă 1-2 lingurițe de flori de tei la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 5-7 minute, se strecoară și se bea. După preparare se adaugă puțină lămâie și o linguriță de miere.

Acest ceai se poate combina și cu alte plante medicinale, precum:

  • Mentă – care promovează relaxarea, reduce stresul, disconfortul de la stomac, calmează durerile de cap severe, ajută la dilatarea vaselor de sânge, calmează mucoasele inflamate ale sinusurilor nazele și ale gâtului, ameliorează durerile de stomac, arsurile și crampele stomacale, indigestia, flatulența
  • Ghimbir – care are un gust puțin picant, are efect analgezic, diaforetic, expectorant, reduce nivelul de colesterol, îmbunătățește apetitul, stimulează activitatea tractului gastrointestinal, îmbunătățește circulația sângelui, întărește pereții vaselor de sânge.

De asemenea, în ceai de tei se pot pune și fructe de pădure – merișoare, păducel – sau alte plante: hibiscus, soc, roiniță, sunătoare, gălbenele, petale de trandafiri, mușețel, lavandă. Ceaiul din flori de tei și fructe de păducel ajută în calmarea dureri, la eliminarea stresului și a anxietății. Ceaiul din flori de tei, mentă, gălbenele și flori de soc este indicat în caz de febră, răceală, boli respiratorii.

Aceste ceaiuri sunt indicate în sezonul rece, pentru că previn răceala, reduc stresul, oferă o stare de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.