Suc din fructe de păducel, un remediu excelent pentru tratamentul bolilor de inimă

0
397

Fructele păducel se culeg toamna, când sunt bine coapte. Acestea au efecte benefice asupra sănătății la fel ca și florile plantei. Specialiștii în domeniul medical apreciază proprietățile păducelului, în opinia lor fructele și florile ajută în tratamentul bolilor de inimă, afecțiunilor digestive, ale vaselor sangvine, tulburărilor de somn, oboselii, ale tensiunii arteriale. Polifenolii și substanțele flavonoide din păducel oferă proprietăți terapeutice excelente pentru îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge și pentru neutralizarea radicalilor liberi ce pot îmbolnăvi organismul. Din flori și fructe de păducel se prepară medicamente și suplimente nutritive care au compuși esențiali pentru sănătate deoarece normalizează activitatea inimii.

Fructe de păducel, Foto: whisperingearth.files.wordpress.com

Fructele de păducel conțin provitamina A, caroten, sorbitol, vitamina C, E și K, magneziu, potasiu, calciu, zinc, cupru, mangan, taninuri, antocianozide, zaharoză. Se folosesc uscate sub formă de praf, extract, tinctură și alte preparate terapeutice și sunt utilizate în scăderea nivelului de colesterol din sânge, calmarea sistemului nervos central, eliminarea tulburărilor digestive, normalizarea tensiunii arteriale și a coagulării sângelui.

Sucul din fructe de păducel este recomandat persoanelor care au o stare interioară proastă, sunt dezamăgite, revoltate, neliniștite, trec printr-o perioadă de depresie, teamă și tristețe. Aceste fructe stopează aceste stări negative, induc o stare de bucurie și bună dispoziție, tonifică inima, învigorează organismul, generează forță și energie, siguranță de sine. Efectele calmante pentru suflet și limpezire a minții sunt excelente, în plus este normalizată tensiunea arterială și ameliorată circulația coronariană. Antocianii sunt cei care hrănesc și tonifică inima, au acțiune cardiotonică.

Suc de păducel, Foto: laperla-foto.livejournal.com

Suc din fructe de păducel – Mod de realizare:

Fructele de păducel se folosesc proaspete, dar se pot depozita și la congelator pentru a fi utilizate pe timp de iarnă. Pentru a realiza sucul este necesară o cantitate de ½ kg fructe de păducel. Se curăță și se spală sub jet de apă, apoi se pun la scurs de apă pe un prosop. Se pun într-un vas, se strivesc și apoi se pun la fiert in puțină apă, doar cât să le acopere, la 35-40 grade Celsius. După ce au fiert 10-15 minute se pun la scurs intr-un tifon, iar sucul rezultat se păstrează la frigider.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here